Barva vajec - Leghornka versus Maranska

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2016 11:12
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Zdravím kolegy

Takto tmavá vajíčka nesou moje Maransky rok 2014 právě v začátku druhého snáškového období.

S barvou jsem nadmíru spokojen

Odhadem dle vzorníku barvy vajec, který mám přímo z Francie tyto vejce číslo "7"

8.1.2016 11:22
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

A timto se na Vás Vážení kolegové chovatelé obracím, zda by někdo z Vás měl k dispozici na prodej velmi kvalitního chovného kohouta Marans - kroužkovaného

Uvědomuji si, že by to spíše patřilo do inzerce, ale i tak předem děkuji za Vaše nabídky.

8.1.2016 11:36
honzapm

XXX.XXX.182.25

Stoupám si již nyní do fronty na násadovky, až se ten velmi kvalitní chovný kohout u vás, kolego, zabydlí.

Škoda to pražákům prodat na zožrání.
Tímto se omluvuju za znepřehledňování vaší inzerce mým pindáním.

8.1.2016 11:46
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

honzapm napsal(a):
Stoupám si již nyní do fronty na násadovky, až se ten velmi kvalitní chovný kohout u vás, kolego, zabydlí.

Škoda to pražákům prodat na zožrání.
Tímto se omluvuju za znepřehledňování vaší inzerce mým pindáním.

Kolego v pořádku

Prosté již hledám ženicha pro mé Maransky, abychom mohli pak z Jara vyměnit násadovky.

Vy mě Vlašky a já Vám Marans

Kdyby jste čistě náhodou o Ženichovi věďěl, neváhejte mě kontaktovat

8.1.2016 11:57
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Olympionik2008 napsal(a):
Kolego v pořádku

Prosté již hledám ženicha pro mé Maransky, abychom mohli pak z Jara vyměnit násadovky.

Vy mě Vlašky a já Vám Marans

Kdyby jste čistě náhodou o Ženichovi věďěl, neváhejte mě kontaktovat

Kolego, veřte mi že i mě to je vždycký líto, když tyto čoko vejce jdou z baráku

V druhém snáškovém období vejce opravdu barvy krásné - čokoládové a to se ještě vylepší jak barva, tak i velikost.

Když Maransky v Září dokončovalý cyklus, vejce v průměru vážila 73 g, tak že nyní očekávám progres co se týče jak barvy tak hmotnosti

Máme se na co těšit jen toho ženicha ještě sehnat

8.1.2016 13:24
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Pro Ženicha pojedu třeba světa kraj

Soudružkách chci dopřát trochu té potěchy sexuální a následně vylíhnout novou generaci, protože tato linie francouzských Soudružek za to stojí jak typově tak i produkcí krásných čoko vajec

8.1.2016 17:25
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Tak že tady mezi Vás přátelé rozhazuji sítě ohledně féšného mládence Marans.

8.1.2016 18:46
holis

XXX.XXX.28.34

Co říkáte na tohohle fešáka? Loňský šampion ČR

8.1.2016 19:19
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

holis napsal(a):
Co říkáte na tohohle fešáka? Loňský šampion ČR

Zdravím kolego,
Tak toho by jsme s děvčaty brali hned. a on by byl snad k mání?
Mohu se zeptat, kde pramení jeho krev v žilách?

8.1.2016 19:28
holis

XXX.XXX.28.34

Zdravím kolego,
Tak toho by jsme s děvčaty brali hned. a on by byl snad k mání?
Mohu se zeptat, kde pramení jeho krev v žilách?

Původ je pan Šonka. Zplodil letošního vítěze plemena na cv v Lysé a nejlépe ohodnocené slepičky na mláďatech také v Lysé. Letos ho chci zkusit dát na jeho dcery. Po letošní sezóně bude asi k mání. Holis

8.1.2016 19:39
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

holis napsal(a):
Původ je pan Šonka. Zplodil letošního vítěze plemena na cv v Lysé a nejlépe ohodnocené slepičky na mláďatech také v Lysé. Letos ho chci zkusit dát na jeho dcery. Po letošní sezóně bude asi k mání. Holis

No vidíte, jen jestli to není náhodou bratr těch mejch krasavic jaký že je ročník?

8.1.2016 19:40
holis

XXX.XXX.28.34

2014.

8.1.2016 19:46
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

holis napsal(a):
2014.

No a jsme u toho ja mám také krasavice 2014 přímo od Ing.Šonky.

8.1.2016 19:59
vg1955

XXX.XXX.191.170

Skuste hladat na bazos.sk, pan z Partizanskeho dal inzerat 5.1.2016 ma rocneho z Nemecka, nadherny.

8.1.2016 20:00
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

vg1955 napsal(a):
Skuste hladat na bazos.sk, pan z Partizanskeho dal inzerat 5.1.2016 ma rocneho z Nemecka, nadherny.

Děkuji za odkaz, zkusím vyhledat

8.1.2016 22:13
giorgino123

XXX.XXX.91.12

No já mám kohouty krev italsko-belgická..jenže mám dva a 15 slepic..jeden by to nezvládl..smajlík

8.1.2016 23:12
dedoza

XXX.XXX.162.25

A timto se na Vás Vážení kolegové chovatelé obracím, zda by někdo z Vás měl k dispozici na prodej velmi kvalitního chovného kohouta Marans - kroužkovaného

Uvědomuji si, že by to spíše patřilo do inzerce, ale i tak předem děkuji za Vaše nabídky.

Zdravím, kohuta na tuto sezonu uz nemam. Ale mam moznost objednat nasadove vajicka z nemecka z roznych linii. Aj cisto FR. Aj inych farebnych razov ak by to niekomu pomohlo. Vsetko aktivni chovatia z nemeckeho klubu. Mozno sa podari aj od H. Wallenhorsta. V Metach to vyhral a je tusim 13 nasobny sampion nemecka. Ale nema take tmave vajicka. Ja mam z tejto vystavy kohuta od francuzskeho chovatela. Jedna z mojich sliepociek dostala na CV v Nitre 95 bodov a cestnu cenu. Tak by z nich nieco mohlo byt. Takze viem pomoct iba takto do dalsej sezony. Vajicka mate utasne tak dufam, ze sa bude darit.

9.1.2016 05:10
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

giorgino123 napsal(a):
No já mám kohouty krev italsko-belgická..jenže mám dva a 15 slepic..jeden by to nezvládl..smajlík

Tak to máte krásné hejno Marans a dva kohouty to máte tak akorát

Já si myslím a veřím, že mládence chovného brzy najdu do Března je ještě čas.

9.1.2016 05:18
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

dedoza napsal(a):
Zdravím, kohuta na tuto sezonu uz nemam. Ale mam moznost objednat nasadove vajicka z nemecka z roznych linii. Aj cisto FR. Aj inych farebnych razov ak by to niekomu pomohlo. Vsetko aktivni chovatia z nemeckeho klubu. Mozno sa podari aj od H. Wallenhorsta. V Metach to vyhral a je tusim 13 nasobny sampion nemecka. Ale nema take tmave vajicka. Ja mam z tejto vystavy kohuta od francuzskeho chovatela. Jedna z mojich sliepociek dostala na CV v Nitre 95 bodov a cestnu cenu. Tak by z nich nieco mohlo byt. Takze viem pomoct iba takto do dalsej sezony. Vajicka mate utasne tak dufam, ze sa bude darit.

Zdravím a děkuji za příspěvek.

Já si myslím, že se brzy najde pěkny Kohout pro mé krasavice a pak to rozjedeme v líhnutí nové generace.

Z té slepičky jistě máte radost a určitě Vám nanese spousty čokoladových vajec

Ty moje krasavice jsou také velmi kvalitni typově, velké silné kusy s krásnou barvou peří a co se týče snášky a barvy vajec, tak jsem nadmíru spokojen

Nyní už jen sehnat kvalitního ženicha a spokojenost bude maximální.

Přeji krásné sobotní ráno.

9.1.2016 05:58
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

dedoza napsal(a):

A kdyz vidím ten Váš vzorník barev na Vašich vajíčkách, tak ty mé mi vychazejí 8-9 dle Vámi přiloženého fota

9.1.2016 13:42
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

holis napsal(a):
2014.

Tak si pravě myslím, že ty mé krasavice budou pravděpodobně sestry Vašeho fešáka

9.1.2016 14:05
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Dnes přikládám detailní foto dnešních vajíček

9.1.2016 23:46
dedoza

XXX.XXX.162.25

Mily kolega, nechcem spochybnovat fakt, ze mate naozaj krasne vajicka. Urcite krajsie ako ja. Ale ja nemam sliepocky s pôvodom u pana Ing. Sonku. Tak sa mam na co vyhovorit . Ja kym som nemal farebnu skalu, bol som presvedceny, ze mam minimalne 6ky. A potom prislo vytriezvenie. S tou 9 by som bol velmi opatrny. Dlhorocny chovatelia z nemecka napriklad uvadzaju, ze sa u nich 9 zohnat neda, jedine vo vybranych chovoch vo Francuzsku. S prizmurenymi ocami 8. Pre ilustráciu prikladam foto deviatky z FR a niekolko fotiek mojich, v roznych svetelnych podmienkach a s roznym podkladom. Je len samozrejme, ze sa jedna o tie iste kusy. Niekde som videl ako fotili vajicka na kavovych zrnach. Myslim, ze vysledna farba bola najrealnejsia. Ak ste nadalej presvedceny, ze mate 8-9, neostava mi ine, len Vam uprimne zagratulovat. Udrzat taku farbu nebude lahke, takze drzim palce a prajem vela uspechov v nadchadzajucej sezone.

Přidejte reakci

Přidat smajlík