Tak sa mi to len zdalo. Tiež mám niekoľko farebných razoch, ale v malom počte. Plánujem však ostať pri jarabičích a striebornokrkých a zvyšok dať dohromady výlučned na vajíčka a mäso.
majenko3
napsal(a):
Tak sa mi to len zdalo. Tiež mám niekoľko farebných razoch, ale v malom počte. Plánujem však ostať pri jarabičích a striebornokrkých a zvyšok dať dohromady výlučned na vajíčka a mäso.
No jarabičie a striebrokrke tie su najviac rozširene... akej farby mate ešte vlašky ?
molousek
napsal(a):
Dobrý večer
prosím Vás, myslite, že se dá snášení vlašky srovnat s lenghorkou ?
Prosím jen slušnou odpověd.
Mám lenghorky a vlašky se mě líbí taky. Tak bych taky nějaké pořídil.
Jenom hoby chov.
DĚKUJI
Chovu zdar.
Podla mna určite sa daju zrovnat. Vlašky su velmi dobre nosnice.
Dobrý den
Děkuji Vám, kdo odpověděl na můj dotaz
Asi zůstanu u Lenghor slípek.Nesou dobře a jsem spokojený.Myslím, že vejce jsou motivací.
Prosím slušné připomínky.
Dobrý den, chovám čistokrevné vlašky koroptví a musím říci, že tedy druhým rokem snáší obří vejce. Což je vlastně logické pro všechna plemena . Mám také několik leghornek, protože se mi taktéž moc líbí, ale mám dojem, že tak velká vejce, jako vlašky stejně staré, bohužel ty moje leghornky nesnáší. Možná teprve budou, slepičky se roznášejí po pauze.
Uživatel s deaktivovaným účtem

bgstettn
napsal(a):
Dobrý den
mám zvláštní otázku - ale potřebuji to vědět: ví někdo jak se řekne vlašky německy nebo anglicky? Děkuji předem za normální odpovědi. Blanka.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ta tečka na konec nepatří, ale nejde odstranit.
V angličtině se používá jen název leghorn a barevná varianta.
majenko3
napsal(a):
Dobrý den,
mohla bych se zeptat, jak se přesně jmenuje ráz na vašem obrázku? Ty jsou opravdu nádherné.
majenko3
napsal(a):
Ja na internete. A ak to nie je ďaleko, tak uprednostňujem osobný odber takže si po násadové vajíčka zájdem.
Já právě sháním násadová vejce vlašky stříbrné a jsem docela paf z toho že asi hledám na blbých místech. Buď je to daleko a to se mi u chovatele, kde nevím co z toho bude, nevyplatí a nebo jsou to chovatelé na doporučení a tam pojedu i přes půl republiky, ale i tak je toho po málu (respektive až duben květen a tak hold čekám)... Jak nad tím tak přemýšlím, tak založit kvalitní chov vlašek není vůbec snadné a to jsme si myslela, že je to poměrně rozšířené plemeno.
Taky se pochlubím. Odstěhovali jsme se na vesnici a loni si řekli; máme velký pozemek, pořídíme slepičky. Z líhně jsme si dovezli 20 třídenních kuřátek vlašky koroptví a spoustu cenných rad pro nás začátečníky.
Nevím, jestli jsou podle standardu, ale jsou krásné, jedna jako druhá, kohout je opravdu okrasa naší zahrady.
skol
napsal(a):
Taky se pochlubím. Odstěhovali jsme se na vesnici a loni si řekli; máme velký pozemek, pořídíme slepičky. Z líhně jsme si dovezli 20 třídenních kuřátek vlašky koroptví a spoustu cenných rad pro nás začátečníky.
Nevím, jestli jsou podle standardu, ale jsou krásné, jedna jako druhá, kohout je opravdu okrasa naší zahrady.
Tiež nejako neriešim štandard. Vlašky sa mi páčia všeobecne najviac. Aj tie vaše sú krásne
skol
napsal(a):
Po delší době kohout, který zbarvením odpovídá rázu koroptvímu, tedy krční závěs v 3 odstínech. Celý asi vyfotit nejde?
skol
napsal(a):
Vlašky máte krásné, také je chovám spoustu let, ale pozor na mrazy! já pouštím slepice ven, pokud není víc než -5 C, jinak hrozí namrznutí hřebenů, hlavně u kohouta! omrzliny zčernají a když se zahojí, upadnou, nejenže je po kráse, ale kohout už není tak vitální, jako dřív..kdysi se mi to stalo, že nám večer mladý kohoutek vyletěl na vysoký smrk, přišly mrazy, nechtěl dolů a namrzl mu hřeben...máme větší teplý a světlý kurník, tam tam vlašky, když je nejhůř, zimují v teple! tak to jen tak, radu pro mladého chovatele! at´ se vám daří!