Nasadova vejce- oplodneni

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.1.2016 20:31

Kdyz seberu vajicka, poznam jeste ten den zda jsou oplodnena?

k.r

13.1.2016 20:35
k.r

XXX.XXX.139.152

Ano tam kde by mal byt zltok uvidite zárodok presvedcovanim baterkou napr. to zistite.

13.1.2016 20:37
Hitch

XXX.XXX.145.107

k.r napsal(a):
Ano tam kde by mal byt zltok uvidite zárodok presvedcovanim baterkou napr. to zistite.

Ještě ten den? Bravo, naučíte mě to taky prosím?

13.1.2016 20:41

Tak jeste jinak- pokud mam doma sebrana vajicka- aniz by byla pod kvocnou- poznam na nich oplodnenost?

13.1.2016 20:42

k.r napsal(a):

Opět perla.

13.1.2016 20:43

Poznáte to jen po rozklepnutí vejce.

13.1.2016 20:45
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

k.r napsal(a):

A ja somár ich presvecujem až na 10. deň v liahni. AKo vidím mám sa čo učiť od začínajúcich chovateľov. Poprosím teda o zaškolenie!

13.1.2016 20:46
Hitch

XXX.XXX.145.107

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak jeste jinak- pokud mam doma sebrana vajicka- aniz by byla pod kvocnou- poznam na nich oplodnenost?

Nepoznáte, až tak po týdnu prosvěcováním... a to jen když bude mít vejce světlou skořápku. Při tmavé mnohem později.

13.1.2016 20:46

Kdyz ho rozklepnu ma tam takovou krvinku jakoby..to je ono?

13.1.2016 20:47

Ja jsem si to taky myslela.. ze treba az 3-4 den po nasednuti kvocny- ale radeji se zeptam - dekuji

13.1.2016 20:56

Uz jsem to nasla, ale fakt jsem to netusila , ja myslela ze takova ta tecka pri rozklepnuti, taky muze znamenat oplozene vejce- ale tady je to vysvetlene.. tak snad to pomuze i nekomu jinemu nez jen me..

http://www.backyardchickens.com/t/825908/broody-hen-how-do-i-tell-if-the-eggs-shes-sitting-on-are-fertilized.

13.1.2016 21:03

Prví je neoplozené, jen zhluk buňek,
druhé oplozené - stadium gastruly, která má tvar váčku, jehož stěna je tvořena 2 zárodečními listy – vnějším ektodermem a vnitřním endodermem.

13.1.2016 21:08
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Prví je neoplozené, jen zhluk buňek,
druhé oplozené - stadium gastruly, která má tvar váčku, jehož stěna je tvořena 2 zárodečními listy – vnějším ektodermem a vnitřním endodermem.

Ale keď to zistíš takouto metodou, tak Ti už to vajce je potom nanič.

13.1.2016 21:12

To jiste

ale.. mam 4druhy slepicek a zda se mi ze se kohout jednomu druhu -maransce- vyhyba- jeste jsem ho nevidela skakat na ni.. na ostatni ano. tak jsem si to chtela overit na vajicku.. chtela bych na jare od maransky kuratka.. ale pokud se ji bude vyhybat,. tak nebude nic..

13.1.2016 21:19

peter z bratislavy napsal(a):
Ale keď to zistíš takouto metodou, tak Ti už to vajce je potom nanič.

Já třeba takto zkontrolovaná vejce běžně inkubuju na pánvičce se slaninou.A pořád lepší jedno rozklepnout a vědět, že kohout je plodný, než 30 nasadit a za 10 dní vyhodit či zkrmit.

13.1.2016 21:30

Mohu pozadat o verdikt? dle meho usudku je oplodnene

13.1.2016 21:48
maximus.chov

XXX.XXX.232.4

Já třeba takto zkontrolovaná vejce běžně inkubuju na pánvičce se slaninou.A pořád lepší jedno rozklepnout a vědět, že kohout je plodný, než 30 nasadit a za 10 dní vyhodit či zkrmit.

To je blbost

13.1.2016 21:49
honzapm

XXX.XXX.182.25

Celý je to uchopený úplně blbě, ale kdo má energii to uvést na pravou míru?

13.1.2016 22:03

honzapm napsal(a):
Celý je to uchopený úplně blbě, ale kdo má energii to uvést na pravou míru?

? to bylo na me?

13.1.2016 22:04

A jsou ta vajicka oplodnena? pozna se to takhle z fotky?

13.1.2016 22:13

Co je na tom k nepochopení.Prostě a jednoduše nelze bez předchozí inkubace alespoň 4-5 ti denní zaručeně určit, zda je či není to které vejce oplozené.U vajec vlašek jsem to poznal už třetí den, ale nedoporučuji, v té době se utváří srdce a zárodek je náchylný, může dojít díky šoku k odúmrti embrya.A další otázka byla položena tak, zda po rozklepnutí lze poznat a jak, tak jsem to zde názorně uvedl.Jasně, že takové vejce je k líhnutí již nepouitelné, to ale snad ví i blbec.Nicméně jako kontrola plodnosti kohouta, či jeho náklonosti k slepici je to dostačující vodítko.

A závěrem, vejce na fotografii JOSEFINY dole je oplozené, u druhého nevidím zárodečný terčík.

13.1.2016 22:13
maximus.chov

XXX.XXX.232.4

A jsou ta vajicka oplodnena? pozna se to takhle z fotky?

Nééééééééé.

13.1.2016 22:15

Co je na tom k nepochopení.Prostě a jednoduše nelze bez předchozí inkubace alespoň 4-5 ti denní zaručeně určit, zda je či není to které vejce oplozené.U vajec vlašek jsem to poznal už třetí den, ale nedoporučuji, v té době se utváří srdce a zárodek je náchylný, může dojít díky šoku k odúmrti embrya.A další otázka byla položena tak, zda po rozklepnutí lze poznat a jak, tak jsem to zde názorně uvedl.Jasně, že takové vejce je k líhnutí již nepouitelné, to ale snad ví i blbec.Nicméně jako kontrola plodnosti kohouta, či jeho náklonosti k slepici je to dostačující vodítko.

A závěrem, vejce na fotografii JOSEFINY dole je oplozené, u druhého nevidím zárodečný terčík.

Dekuji Vam Juro- muzu jit v klidu spat

13.1.2016 22:15

maximus.chov napsal(a):
Nééééééééé.

Vidím, že tomu evidentně rozumíte.

k.r

14.1.2016 17:30
k.r

XXX.XXX.139.152

Viem ze je neskoro ale vsimol som si co za k...u som napisal zle som si precital otazku jasne ze 1. den to neni poznat.

k.r

14.1.2016 18:00
k.r

XXX.XXX.139.152

Ani som si tu otazku nedocital a uz som pisal prvy den ked som presvedsoval este pri brahmankach tak viem ze to neni poznat ale v tejto knihe je ilustrovany aj prvý den.

19.1.2016 14:23
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Nevím, proč spěchat, dám do líhní nebo pod kvočny o pár vajíček o něco více a po týdnu prosvítím a neolozené vyhodím a mám to akorát. V tuto dobu nepotřebují ještě tolik kyslíku jak ke konci inkubace. Pepa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík