Dobry den potrebuji radu, mam 40slepic a krmim smesi zrni a starého peciva.plus samozrejme klasicke zbytky a odrezky zeleniny a nyní mam moznost odebirat z velkého reznictvy piliny z rezani morkovych kosti, cca 8-10kilo tydne, kolik jim toho mam prisypavat do michanice, kazdy den, ci jinak a kolik?
Jedná se o výborné krmivo, doporučoval bych ho tepelně upravit /uvařit/, jinak budete podporovat vznik kanibalizmu. Určitě přidávejte každý den,10 kg pro 40 ks na týden je cca 40g na kus a den, což je dle mého názoru tak akorát, obvzlášť, pokud nedáváte jiný zdroj bílkovin / soja, hrách, mléko/. Jistě se Vám toto přilepšení ke krmné dávce brzy projeví výrazně zvýšenou snáškou, nepoužíval bych však vejce jako násadová, mohly by být problémy s líhnivostí.
Kdysi jsem krmil větším množstvím neoplozených vajec vyřazených z líhní a vytříděných usmrcených kuřat - kohoutků, brutar byl optimální, po uvaření jsem rozdělil na denní dávky a mimo té na následující den zamrazil, při přípravě krmení šup s tím do 'mixéru' - v jednom vlákně už zde o něm byla zmínka, jak ho vyrobit, přidal jsem šrot, kopřivy atd, míchanici žrala veškerá drůbež, vůbec jí nevadilo, že byla studená, jen nesměla zůstat v krmítkách hlavně v létě, rychle se kazila.