Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.1.2016 15:00
Stryko

XXX.XXX.20.43

Dobrý deň dnes sa mi pobili kohúti myslíte že sa mu to zahojí tomu druhému nič není.

19.1.2016 15:10
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Určitě ano, vypadá v pohodě. Pepa.

19.1.2016 15:11
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Najít tu ranku zasušit a desinfikovat. Kohouta oddělit. Laloky strašně krvácí, ale dobře se hojí. Nenechávat aspoň týden na mrazu.

19.1.2016 15:13
Arisko

XXX.XXX.20.219

Fuha vyzera to vazne. Ale podla fotky nie je jasne ci je zraneni krk alebo laloky. Ak ma zraneny krk ktory mu krvaca a ma tam velku otvorenu ranu tak je to vazne a mali by ste ist k veterinarovi ale ak ma zranene laloky a krv steha po krku tak sa mu to zahoji len mu to utrite a dajte leukoplast.

19.1.2016 15:27
Stryko

XXX.XXX.20.43

Má iba laloky trocha zranené už je to lepšie ale.Ďakujem naozaj.

19.1.2016 16:14
Arisko

XXX.XXX.20.219

Tak ked su zranene len laloky tak to nie je vazne :) len mu to osetrite a bude v poriadku :).

19.1.2016 16:53
rybka

XXX.XXX.80.149

Dobrý den. V první řadě se má zraněný kohout pořádně prohlédnout ( což jste jistě udělal ). Potom je třeba zranění ošetřit, aby nevznikla infekce a oddělte od ostatních. Zkuzte také očistit ( omýt vlažnou vodou ) trochu to peří na hrudi ( vypadá to hůř než to ve zkutečnosti je ). Pokud ho dáte ke slepicím, mohli by ho klovat.
Osušte ho a nechte v suchu vyschnout. Teď v těch mrazech pokud možno, používejte napáječku, ve které si kohout laloky nesmáčí, nebo jen minimálně, nejlépe kloboukovku. Vzhledem k jeho zranění by byla vhodnější.
Jinak tato zranění se hojí docela dobře a rychle. Totéž u zranění hřebenů. Jen to hodně krvácí.
Kdysi si jeden z kohoutů strhl ostruhu. Dva dny po sobě jsem přišla do ubykace s drůbeží a hledala mrtvý kus ( tolik bylo pod hřadlem krve ). Nemohla jsem přijít na žádný zraněný kus. Pár slepiček mělo jakoby ušpiněné peří od krve na křídlech, nebo ocasním peří. Slepičky jsem prohlédla, ale byly vpořádku. V tu dobu jsem měla já i moji sousedé problémy s jestřábem, ale v hejnu byl přes den klid. Druhý den byla pod hřadem krvavá louže zas. Večer jsem počkala až se všichni sesednou a s baterkou pátrala po zraněném kusu. Kohout seděl na hřadu a krev kapala po kapkách na zem. Nevěřila jsem, že to může při takové ztrátě krve přežít, když si vezmete, že slepice zase až tak moc krve nemá jí musel ztratit docela dost. Přežil a docela v pohodě. Vlastně jsem jinak ani nepoznala, že mu něco je.
Jinak si myslím, že mají i posunutý práh bolesti. Co jsem měla napadené slepičky jestřábem, nebo psem jsem nechápala. Samozřejmě zranění neslučitelné se životem jsme hned řešili, ale pár kusů se podařilo zachránit.
Bohužel nám tu řádí stále a většinou si vybírá ty nejlepší kusy

Přidejte reakci

Přidat smajlík