Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2016 20:30
minisec

XXX.XXX.249.10

Dobry den, mám problem. Součástí výběhu pro slepice (57ks) je kulna, ve ktere se usadila kuna. Kazdy den si lebedi na pytli s pilinami a absolutne se k ni nemohu dostat, jelikoz jsou tam asi 2 tatry dreva. Co ted s ni? Pry u me lovit nebude, ale kdo vi?
Vcera jsem prisel do kralikarny, ve strope vykousana dira asi 6 x 10 cm a pod krkem zakousla samice a cele hnizdo s 6 mladyma fuc. Myslite, ze kuna proleze takovym otvorem? Jako to co se letos deje to uz je hnus. Tech slepic co letos padlo a za bileho dne.

25.1.2016 10:14
bubko

XXX.XXX.240.41

Pocula som to iste, že kuna vo dvore kde býva neloví, ale ak okolo nic nie je tak asi loví aj "doma".

25.1.2016 11:20
minisec

XXX.XXX.249.2

No ma tam hromadu hoven, takze musi dosti jist. A mozna, ze u me. Sousedi vedle mne zadne ztraty nemaji. Mam strach, co az na jare vyvede mlade, tedy pokud je to samice. Kdybych mel doma flintu, tak ji prasknu. Mam vsak jen vzduchovku a zadneho nimroda neznam - teda aspon takoveho, u ktereho bych nemel pocit, ze otravuju. Zkusil jsem k ni dat kocku a cumel jsem, jak kocka zdrhala, kdyz ji videla. Ale kuna si taky jista nebyla.

25.1.2016 11:50
bubko

XXX.XXX.240.41

Neexistuju nejaké pasce? otrava je asi krutý spôsob iked si viem predstavit tie nervy ked mi nieco zadrhlo 3 velke ruanske kacky a este aj sedela na 19-tich vajciach - to som bola taka ans... že by som tomu asi vykrutila krk vlastnoručne . Mozno este niekto tu nieco poradí..

25.1.2016 12:04
al_bert

XXX.XXX.170.8

U nás teda pomohl pes. Když jsme dům koupili měli jsme kuny na půdě ve stodole, osobně jsem je tam viděl. Máme ale psa, a kuny během pár dnů zmizely a už se neobjevily. Jen perlička, když jsme půdu letos vyklízeli, našli jsme krom několika skořápek od vajec i pingpongový míček celý prokousaný od kun (jako propíchaný jehličkami), zřejmě jej někde sebraly v domnění, že je to vejce a snažily se do něj dostat.

25.1.2016 12:10
honzapm

XXX.XXX.182.25

U nás také pomohl pes. Všiml si, že kuna na stromě žere třešně, tak si pod něj sedl a čekal tak dlouho, dokud ji to tam nepřestalo bavit a i přes riziko se nevydala dolů.
Od té doby, když mě pes otravuje, jak pořád chodí za mnou sem tam, mu řeknu - jdi pod strom.
No a on jde a sedí tam třeba pět hodin a já mám klid na šu.kání po dvoře.

Ten fór, že kuna neloví se svém okolí, je dobrej.
Ten jsem neznal.

25.1.2016 12:17
bubko

XXX.XXX.240.41

al_bert napsal(a):
U nás teda pomohl pes. Když jsme dům koupili měli jsme kuny na půdě ve stodole, osobně jsem je tam viděl. Máme ale psa, a kuny během pár dnů zmizely a už se neobjevily. Jen perlička, když jsme půdu letos vyklízeli, našli jsme krom několika skořápek od vajec i pingpongový míček celý prokousaný od kun (jako propíchaný jehličkami), zřejmě jej někde sebraly v domnění, že je to vejce a snažily se do něj dostat.

Toto poznam susede vzali aj umelé vajcia.. čo mala aby sliepočky vedeli kam ho šupnúť vzali aj originál aj umeláče

Neregistrovaný uživatel

25.1.2016 12:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

honzapm napsal(a):
U nás také pomohl pes. Všiml si, že kuna na stromě žere třešně, tak si pod něj sedl a čekal tak dlouho, dokud ji to tam nepřestalo bavit a i přes riziko se nevydala dolů.
Od té doby, když mě pes otravuje, jak pořád chodí za mnou sem tam, mu řeknu - jdi pod strom.
No a on jde a sedí tam třeba pět hodin a já mám klid na šu.kání po dvoře.

Ten fór, že kuna neloví se svém okolí, je dobrej.
Ten jsem neznal.

Je to sice běh na dlouhou trať, ale pokud máte takové problémy, fakt to jistí pes. Typ nejlépe knírač, teriér, špic. My měli za roky na dvoře jediného zatoulaného potkana, byl to pro špice krátký proces, co odešel hafan do psího nebe, obsadili chlévy potkani, objevily se i kuny. Nikdy nic zardoušeného, teď potkani lítají, piští, jed ani pasti jsou méně účinné, jsou dost chytří. Takže už máme štěndo špice a věřím, že až vyroste, zase bude klid, jen to nějak ten rok vydržet.

25.1.2016 12:28
rarach

XXX.XXX.228.53

Dobrý den, měli jsme také kunu a chovala jsem holuby king, slípky, králíky vše se kuně hodilo a také nám říkal někdo, že na svém neloví a není to tak a to jsem hned u toho měla dva rotvíky a ovčáka a ani to jí nevadilo, až jsem si pořídila fretku. Kuna se odstěhovala a je od té doby klid.

25.1.2016 12:30
honzapm

XXX.XXX.182.25

Znám jednu půdu, kde kuna spí. A vesele tam loví netopýry.
Asi taky neslyšela ten fór, že na svém se to nesmí. Že co je v domě, není pro mě.

25.1.2016 12:55
javorka

XXX.XXX.98.207

honzapm napsal(a):
Znám jednu půdu, kde kuna spí. A vesele tam loví netopýry.
Asi taky neslyšela ten fór, že na svém se to nesmí. Že co je v domě, není pro mě.

Olympionik by si měl dát pozor!

25.1.2016 20:36
zdebari

XXX.XXX.96.17

Taky mě letošní zimu řádně vyškolily domácí kuny.Máme je tady pořád, bydlí v sousedním prázdném baráku.Pravidelně musím vše zavírat, slepice, kuřata, holuby.Letos mi sebraly rodinku bantamek, kohouta, slepičku a dvě kuřata.Nenaučily se chodit spat do kurníčku, vždy jsem je musel večer v kůlně, kde se chystaly nocovat, chytnout a zavřít.No jednou večer jsem přijel po osmé hodině z práce, už jsem je nenašel.Zarazil mě ten brzký čas lovu, i když to už bylo koncem listopadu...pak mi tam zůstal na noc holub s holubicí, hledali tam místo k sezení, taky to holub nepřežil.No a naposledy asi týden zpátky jsem téměř za tmy zavřel slepice s tím ze už všechny jsou doma.Ráno za svítání jsem je vypustil.Okolo 9 jsem je šel nakrmit a spatřil jsem všechny Pepiny jak na "čemsi" hodují..něco černého tam leželo...Když jsem přišel blíž, zjistil jsem že pomalu ale jistě kanibalizují na kolegyni.Hold večer jsem přehlídl jednu černou shánčlivou Pepinu a nechal ji omylem nocovat venku.Kuna se o ni postarala, zmizela ji hlava a krk.Jak ležela na břiše, tak ji ostatní slepice okolovaly peří na zádech a vyklovaly maso až na kost.Hold kuny nás školí pořád a pořád nás udržují v napětí.

25.1.2016 21:03
honzapm

XXX.XXX.182.25

Kuny jsou aktivní i během dne. Mám ji natočenou, jak chlastá z okapu lehce po obědě (našem).

26.1.2016 09:50
Hitch

XXX.XXX.16.246

minisec napsal(a):
Dobry den, mám problem. Součástí výběhu pro slepice (57ks) je kulna, ve ktere se usadila kuna. Kazdy den si lebedi na pytli s pilinami a absolutne se k ni nemohu dostat, jelikoz jsou tam asi 2 tatry dreva. Co ted s ni? Pry u me lovit nebude, ale kdo vi?
Vcera jsem prisel do kralikarny, ve strope vykousana dira asi 6 x 10 cm a pod krkem zakousla samice a cele hnizdo s 6 mladyma fuc. Myslite, ze kuna proleze takovym otvorem? Jako to co se letos deje to uz je hnus. Tech slepic co letos padlo a za bileho dne.

Dobrý den, já s kunou taky už dlouho bojuju, ale nikdy jsem neměl možnost ji vidět. Jen nad ránem slyším jejich šarvátky a sem tam mi zmizí nějaký ten podkladek. V létě mi brala i kuřata co zůstala nocovat mimo kurník. Vyrobil jsem si skopec, ale kromě koček a ježků jsem do něj nic nechytil. Pokud ale Vy víte kde bydlí a máte možnost ji vidět, tak to za vás vyřídí šikovný jezevčík. Nemá někdo ze sousedů? Takový Jagdterier by byl lepší ale jezevčíky má každý, takže se po nějakém drsnosrstém podívejte. Jedna návštěva v kůlně a je po problému.
Určitě tady najdete ještě pár vláken s podobným problémem, tam doporučují třeba i železa co fridexová vejce... k tomu se ale každý musí postavit sám po svém

26.1.2016 11:36
ladd

XXX.XXX.161.4

Zedbari,
je to sice odklon od tématu, ale řekl bych, že vaše slepice mají totální nedostatek bílkovin, že se takto ihned do mršiny pustily. Pokud tedy nebyla načatá tak, že viděly maso.
Hitchi,
píšete, že jste chytal do sklopce, proč odkazujete na želaza, fridex a pod.
Ze všech příspěvků, je zde zřejmé, že se jednalo o zráty způsobené tím, že zvířata nebyla zabezpečena (a nebo špatně, dřevo králikárny nebylo zřejmě již pevné). A ano, v době nouze nebo odchovu mladých chodí lovit i ve dne. Chce to psa, který může být i mezi drůbeží. A kočky taky pomohou. Moje zkušenost je taky taková. Na půdu, kam mohou kočky, kuny nechodí na rozdíl od půdy druhé - dle trusu. Několik diskuzí na toto tu již bylo, šelma šelmě se radši vyhne. Samozřejmě záleží i na povaze, kondici a stáří jedince a není to, že by se odstěhovala úplně, ale není si tak jistá a když může, jde radši jinam.

26.1.2016 11:56
horal

XXX.XXX.58.226

Já ktomu jenom tolik, že kdysi jsem měl pod kůlnou plno potkanů. Stříleli jsme je vzduchovkou, trávily, chytaly do pasti, ale čím víc jsme je likvidovaly tím víc jich bylo. A pak jako když utne, ani jeden potkan. Myslel jsem že všechny už jsou otrávené, pak mi večer párkrát před nosem proběhla kuna a bylo mi to jasné. To bylo odhadem tak před deseti lety. Loni v létě jsem ale našel na zahradě mrtvou kunu, byla viditelne zakouslá. Kdo ji dostal můžu jenom spekulovat. Za celou dobu se mi ale nestratilo kuře nebo slepice. Je pravda že občas jsem našel skořápky na místech kam by se samy jenom těžko dostaly, to ale bylo vše. Nyní už nacházím vyježděné díry od potkanů. To znamená že kuna už tam neni.

26.1.2016 11:57
Hitch

XXX.XXX.16.246

ladd napsal(a):
Zedbari,
je to sice odklon od tématu, ale řekl bych, že vaše slepice mají totální nedostatek bílkovin, že se takto ihned do mršiny pustily. Pokud tedy nebyla načatá tak, že viděly maso.
Hitchi,
píšete, že jste chytal do sklopce, proč odkazujete na želaza, fridex a pod.
Ze všech příspěvků, je zde zřejmé, že se jednalo o zráty způsobené tím, že zvířata nebyla zabezpečena (a nebo špatně, dřevo králikárny nebylo zřejmě již pevné). A ano, v době nouze nebo odchovu mladých chodí lovit i ve dne. Chce to psa, který může být i mezi drůbeží. A kočky taky pomohou. Moje zkušenost je taky taková. Na půdu, kam mohou kočky, kuny nechodí na rozdíl od půdy druhé - dle trusu. Několik diskuzí na toto tu již bylo, šelma šelmě se radši vyhne. Samozřejmě záleží i na povaze, kondici a stáří jedince a není to, že by se odstěhovala úplně, ale není si tak jistá a když může, jde radši jinam.

Tak určitě jste můj příspěvek četl pozorně a pokud ne, zkuste to podruhé a pak pochopíte na co odkazuji
Jen mi tam nějak ujelo místo "co" mělo být "a"

26.1.2016 12:49
horal

XXX.XXX.58.226

Nemám rád když někdo vehementně brání, ať je to cokoliv, v našem případě predátora. Dokonce občas slyšíme názor " já bych mu za to usek ruce" to třeba když se doví že člověk zabil řekneme zrovna tu kunu. To člověk je níže postaven než ta šelma? Každý si chrání svoje teritorium a silnější vyžene nebo usmrtí slsbšiho, proč by člověk měl být z toho řetězce vyřazen. Já vím jsou na to zákony, ale ty přece vymýšlí také člověk. Někde jsem slyšel (nevím kolik je na tom pravdy), že deně na planetě vymyzí jeden živočišný druh a jiný zase vznikne. Jdeme vlastně proti přírodě jestliže usilujeme o záchranu některých. Teď to vypadá že jsem krvelačná šelma co zabije vše co je v dosahu, ale neni tomu tak. Jenom jsem začal trochu polemizovat nad tím jak někdo na zvíře nedá dopustit, ale člověka by podle řečí i zabil. Jsou to lidské emoce. Teď si představte emoce člověka, který se vrací z návštěvy vnoučat tak aby stačil ještě pozavírat slepice a jinou havěť a najednou bum. Dopravní nehoda nebo porucha auta. Zdržíte se několik hodin, samozřejmě nemůžete zavřít vše včas. Příjdete domů a doma pohroma drůbež přivežená ze zahraničí za velké peníze je mrtvá.
Dál už to rozvádět nebudu.

26.1.2016 12:55
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Pokud nemáte možnost ji odlovit, tak celé chovatelské zařízení důkladně prohlédnout a slabá místa vytipovat a opravit.mnoho chovatelů ani neví, že ho navštěvuje, dokud to slabé místo nenajde.ale to je již zpravidla pozdě.slabé místo bud najdete vy, a pak nemáte problém, ona ho najde určitě, a vám zbydou oči pro

26.1.2016 13:14
ladd

XXX.XXX.83.9

No jasně, to co jste horale ale popsal, jsou náhody, a s tím musí každý počítat. Já osobně bych zvíře z tohoto důvodu nezabil. Ale o co mi jde, je způsob zabíjení. Ruce bych určitě někomu nesekal, ani fridex bych nikomu pít nedával. Ovšem osobu, která by si při líčení želez do nich chytla ruku, bych určitě nelitoval.
(Kdysi jsem jedné "chovatelce", která chovala na pozemku mimo barák, místo kurníků používala skříně, dveře zajištěné cihlou a pravidelně líčila žaleza, do kterých se místo predatorů pravidelně chytali ježci a kočky napsal, že bych jí přál, aby si do tý pasti chytila pazouru, aby viděla, jaký to je. Napsal bych to znovu.)
A ano, kuny jsou určitě lepší lovci potkanů, než kočky.

26.1.2016 13:15
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Toto je jediná možnost jak se jí zbavit, jako návnadu použijte vejce, nebo sušenou švestku.

26.1.2016 13:28
ladd

XXX.XXX.83.9

Mazuťáku díky, ať každý vidí a má možnost zvážit své rozhodnutí do důsledku.

26.1.2016 14:30
horal

XXX.XXX.58.226

Já jsem jenom chtěl říct, že zoufalí lidé dělají zouralé činy a prostředky si nevybírají. Pokud zapomenu zavřít drůbež, nebo jsem línej si tam dojít, nu dobře mi tak za blbost se platí. Ale jako výše popsaná situace, jak píšete shoda náhod, ale stát se může a stáváse, to musíte uznat. Auto včudu, a ještě ke všemu třeba vzácný kohout z Francie, kterého jste si přivezl před týdnem za 100e také fuč. Také třeba shoda náhod a nebo Marfiho zákon. Takový zoufalý člověk by nejradši všechno zapálil jenom proto aby tam shořela i ta potvora. Nebojte neni to můj případ, jsou to jenom myšlenky, ale klidně se to stát může. Ja jsem byl s kunou v simbióze a teď když neni budu muset válčit s potkany. No a zase jsme u toho, potkana můžeme trávit, chytat do pastí, jakkoliv zabíjet. Nikdo se nepozastaví nad tím, když někdo vypráví v hospodě jak lopatou umlátil pět pokanů. Ale v případě kuny... Proč to, že je potkan špinavec ? Naopak on je velice čistotný. Nemá také právo na život? No Chěl jsem jenom napsat že pokud nenastane taková situac tak ani nejste schopni posoudit jak se zachováte, a neni pravda, že mne se to stát nemůže.

26.1.2016 15:06
Hitch

XXX.XXX.16.246

horal napsal(a):
Já jsem jenom chtěl říct, že zoufalí lidé dělají zouralé činy a prostředky si nevybírají. Pokud zapomenu zavřít drůbež, nebo jsem línej si tam dojít, nu dobře mi tak za blbost se platí. Ale jako výše popsaná situace, jak píšete shoda náhod, ale stát se může a stáváse, to musíte uznat. Auto včudu, a ještě ke všemu třeba vzácný kohout z Francie, kterého jste si přivezl před týdnem za 100e také fuč. Také třeba shoda náhod a nebo Marfiho zákon. Takový zoufalý člověk by nejradši všechno zapálil jenom proto aby tam shořela i ta potvora. Nebojte neni to můj případ, jsou to jenom myšlenky, ale klidně se to stát může. Ja jsem byl s kunou v simbióze a teď když neni budu muset válčit s potkany. No a zase jsme u toho, potkana můžeme trávit, chytat do pastí, jakkoliv zabíjet. Nikdo se nepozastaví nad tím, když někdo vypráví v hospodě jak lopatou umlátil pět pokanů. Ale v případě kuny... Proč to, že je potkan špinavec ? Naopak on je velice čistotný. Nemá také právo na život? No Chěl jsem jenom napsat že pokud nenastane taková situac tak ani nejste schopni posoudit jak se zachováte, a neni pravda, že mne se to stát nemůže.

Ano, velmi dobře jste to popsal. Zákony přírody platí stejně jako zákon schválnosti.

26.1.2016 23:23
karji

XXX.XXX.211.58

Proč používat železa. Kuna(potkan) se dá chytit i do sklopce. Odvézt hluboko do lesa. Kurník se mi zavírá - otvírá sám a když mám na kohouta za 100 e tak mám i na automatické zavírání kurníku.

26.1.2016 23:25
karji

XXX.XXX.211.58

2mazutak napsal(a):
Toto je jediná možnost jak se jí zbavit, jako návnadu použijte vejce, nebo sušenou švestku.

Proč být tak krutý když jsou i jiné způsoby.

26.1.2016 23:33
horal

XXX.XXX.58.226

karji napsal(a):
Proč používat železa. Kuna(potkan) se dá chytit i do sklopce. Odvézt hluboko do lesa. Kurník se mi zavírá - otvírá sám a když mám na kohouta za 100 e tak mám i na automatické zavírání kurníku.

Automatické zavírání. I tady funguje zákon schválnosti, kamarád ho měl a zavřel mu kurník i s tchořem. Krom tchoře to nepřežilo nic.

26.1.2016 23:46
honzapm

XXX.XXX.182.25

horal napsal(a):
Automatické zavírání. I tady funguje zákon schválnosti, kamarád ho měl a zavřel mu kurník i s tchořem. Krom tchoře to nepřežilo nic.

No, je ve vzduchu otázka, zda vše, krom tchoříka, padlo smrady nebo za oběť krvelačné šelmě.
Ale vidíte to - jiní líčí sklopce, přitom pro odchyt tchoříka stačí automatické zavírání kurníku.
(doufám, že bylo natolik důmyslné, aby nasyceného tchoříka ráno humánně vypustilo?).

27.1.2016 05:59
horal

XXX.XXX.58.226

No právě, nebýt toho smradu tak ani nepoznali co jim zamordovalo slepice. Ráno za svítání ho dvířka pustili ven.

27.1.2016 08:44
Hitch

XXX.XXX.16.246

Vážení, sklopec je sice fajn věc, ale kuna je velmi chytrá a podezřívavá. Jen se zeptejte pravdomluvných majitelů sklopců kolik kun kdy do nich chytili...
Kuna na něm cítí lidský pach a vyhne se mu obloukem. I když požijete rukavice.
(ted očekávám smršť odpovědí borců co budou tvrdit jak moc úspěšní v tomto sportu jsou :-D ).

27.1.2016 09:25
karji

XXX.XXX.211.58

Tak jsem asi měla samé hloupé kuny, ale předloni jsem chytila postupně čtyři kuny.
Od loňského roku mám automatické zavírání a husy a žádná kuna nebyla. Tak nevím čím to je, ale předloni jsem jí sama naservírovala 19 araukan. Špatně jsem zavřela volieru. Také jsem měla černo před očima, ale nebyla to její vina.
I když mám automatické zavírání tak jdu slepičky stejně zkontrolovat. Takže zase naše vina ne tchoře. Jitka.

27.1.2016 10:04
Hitch

XXX.XXX.16.246

a je to tady

27.1.2016 10:17
Hitch

XXX.XXX.16.246

Pokud je to tedy jen otázky sklopce, tak máme všichni po problémech s kunou
Už nikdy se nemusí zakládat nová vlákna ohledně škodné, protože to sklopec všechno hravě vyřeší

27.1.2016 11:01
karji

XXX.XXX.45.8

Neřekla jsem hravě. Jak píšu asi jsem měla štěstí a také jsem přišla o pěkné chovné kusy. Sklopec mám starý a mohu ho nafotit.
Jinak za svá zvířata je každý zodpovědný sám a většinou co čtu tak kuna úřadovala když selhal lidský faktor.

27.1.2016 11:03
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jitko, co jste do toho sklopce dávala jako návnadu?

(to je podle mého alfa-omega úspěchu, neboť to, že kunu odradí lidský pach,
absolutně nemohu potvrdit).

27.1.2016 11:29
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Já používám prevenci, se 100 procentní účinností někteří zde již vědí jakou.před hodinou u mne byl kamarád, vybílila mu holubník s pávíkama, zbyly mu dva kusy, odsunula si plechem zakrytý výlet.ke mně přijde živá, odchází mrtvá.vždy najde nejslabší článek řetězu, tudíž je slabý celý řetěz, včetně lidského faktoru.kdo to nepochopí, má smůlu, a pak oči pro

27.1.2016 11:48
honzapm

XXX.XXX.182.25

Já na podzim dávám ježkům kočičí granule ke dveřím, každej den, navíc tu misku různě otlapkávám - a pak stejně jako první přileze kuna a sežere jim to. Někdy je bitka. Ježči jsou dost odolní. Tj. nevěřím, že do sklopce nejde proto, že cítí člověčinu. Možná proto, že je to na ní příliš podezřelý, ale né kvůli pachu. Já bych sklopec nechal otevřený s tím, že se nesmí zaklapnout, dával do něj papání a až se pěkně kunička naučí, tak chňap. Jinak finta je dávat ten sklopec do dvířek do kurníku, a ta nechat otevřená. Ale zase aby vám kunička sklopec nepošoupla, že.

27.1.2016 12:01
karji

XXX.XXX.45.8

Dávám většinou uhynulé kuře a nebo hlavu drůbeže když zabíjíme. Krmím venku ježky tak je možné že se kuna také přiživuje. Jitka.

27.1.2016 12:21
ovecka

XXX.XXX.171.70

Kamarádka nalíčila na kunu do sklopce uhynulé kuře a kuna jí do sklopce ještě přidala mrtvého vrabce a nechytla se. Asi měla smysl pro humor.
Kunu nakonec zlikvidoval pes, který býval přes den v kotci a v noci běhal veku. Jednou zůstal i přes noc v kotci a kuna mu tam spadla a nepřežila. Bylo to v době, kdy měla mladé a ta byla tak malá, že uhynula hlady. Tak měla vyřešeno vše najednou. Za rok se ale nastěhovala kuna nová a noční výlety začaly nanovo. Dana.

27.1.2016 12:30
ladd

XXX.XXX.152.254

Jen by mě zajímalo, proč byl smazán mazutákův příspěvek s fotkou kuny v železech a moje reakce na něj.

27.1.2016 13:54
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

minisec napsal(a):

Proleze pohodlně.
Chycená kuna vypuštěná ze sklopce do klícky ze mřížek, jaké bývaly v ledničkách. Nesl jsem sklopec za dveře, jdu zpět a klícka prázdná. Nebyly to ani dvě minuty bez dozoru. Nemohl jsem uvěřit. Vzdálenost tyček mřížky 4,4 cm. Kdyby byl otvor čtverec, asi by se neprotáhla, byla dost velká, ale dlouhým obdelníkem jí to šlo snadno.

3.2.2016 12:36
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Nejlépe proti kunám a potkanům se mi osvědčily kočky. Pes je problém, i když dospělé drůbeži nic neudělá, ale jakmile se rozběhne k brance či plotu a do cesty se mu připletou malá káčata či housata, nechtěně na ně skočí a je hotovo. Při váze dogy či jiného velkého psa je šance na přežití mizivá. Taktéž když se sedící krůta nebo husa jde napít či protáhnout ze snůšky je pes největší škodná co se týče vajec. Můj siamský kocour když slyšel, že na půdu přišla kuna chtěl okamžitě otevřít dveře a běžel nahoru. Po pětiminutovém strašném kraválu kuna vždy seskočila ze střechy a utíkala pryč. Taky je výhoda, že kočka nežere vejce. Aspoň ne ty moje. Když mi kuna pravidelně vyváděla mladé, u mne na půdě a myslel jsem si, že mi nebude ubližovat drůbeži, tak její solidarita se mnou byla tak velká, že zároveň nelovila ani potkany, kteří se přemnožili. Viděl jsem, že se míjeli jak staří dobří známí. Kocour udělal pořádek i s kunami, potkany či jinou škodnou, Pepa

3.2.2016 13:46
honzapm

XXX.XXX.182.25

Hitchi, velmi napínavé video. Super záběry myšek.

Kuny mívají ze psů často srandu. On za nimi na zídku či strom či trám nemůže.
Na druhou stranu - kuna často loví koťata.
Chce to velké dospělé kočky. Koťata na noc u nás musí stůj co stůj domů.

3.2.2016 17:00
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Měl jsem několik koček od opravdu velkých až po nedochůdčata, které někdo podhodil k mému domu. Je to spíše v povaze a temperamentu. Velká nosila z pole malé hraboše a potkanů si nevšímala. A malá zabíjela potkany i několikrát dospělou lasici a taktéž jsem na schodech nacházel placaté lysé ocasy od ondater. Přijel jsem z nákupu a vykládám z auta zboží a vidím jak moje drobná rezavá kočka nepohodlně sedí na tenkých větvích nad potokem. Říkám si, je divná. Najednou slyším žblunknutí a cákání. Tak se divím, proč z potoka nevyleze. Jdu proto k ní co se jí stalo a ona zakousnutá do ondatry a táhne ji ven. Ptáků si nevšímala. Takových koček je ale málo. Pepa

Přidejte reakci

Přidat smajlík