Kuřata 8 týdenní - kdy dát ven?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Felina

26.1.2016 19:59
Felina

XXX.XXX.25.77

Prosím o radu. Koncem listopadu mi na tajňačku vyseděla velsumka zdrobnělá kuřata (našla jsem ji s 11 kuřata v seně nad králíkárnou). Od té doby jsem je odchovávala doma s teplotou v odchovně dle věku. Normálně v pozdním jaře či létě je dávám ven v 6-ti týdnech. Ale co s nimi v zimě? Od 6-týdnů do teď je mám v chodbě, kdy se snažím snižovat teplotu, aby se otužili. Teď tam mají rozmezí 14-16 C. V literatuře se uvádí doporučená teplota okolí do 6 týdnů. Prosím poraďte - kdy je mohu dát ven? Příp. jaká teplota je vhodná pro 8-9 týdenní kuřata, abych jim chladem nezabrzdila růst. Předem děkuji.

27.1.2016 12:21
ladd

XXX.XXX.152.254

Nikdy jsem kuřata v této roční době kuřata neodchovával, protože ale nikdo neopověděl, zkusím to.
V 8 týdnech mi vychází, že by měla mít teplotu 18 stupňů. Řekl bych tedy, že Vaše ji mají o něco nižší. S dalším snižováním tedy již opatrrně. Sice je máte zřejmě v krabici, kde se mohou zahřát a krmení pod zobákem, jedná se ale o zdrobnělé plemeno, které má určitě teplné ztráty vyšší. Dělal jsem v drůbežářském podniku, jaká teplota se udržovala u odrostlých kuřat si ale již nepamatuji, neřekl bych ale, že pod 15 C. Sama ale asi vidíte, zda se k sobě choulí, či nikoliv.
Kuřata bych tedy ještě měsíc určitě nechal doma, nevíte, jestli se zima ještě nevrátí a i toto nynější počasí je ještě chladné. V březnu jim bude 13 týdnů, pokud nebude dlouhá zima, už by to mohlo dopadnout dobře. Na noc by jste je ale měla určitě dávat do nějaké bedny, zvrchu zakryté, aby jim neutíkalo teplo.

Neregistrovaný uživatel

27.1.2016 15:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

ladd napsal(a):
Nikdy jsem kuřata v této roční době kuřata neodchovával, protože ale nikdo neopověděl, zkusím to.
V 8 týdnech mi vychází, že by měla mít teplotu 18 stupňů. Řekl bych tedy, že Vaše ji mají o něco nižší. S dalším snižováním tedy již opatrrně. Sice je máte zřejmě v krabici, kde se mohou zahřát a krmení pod zobákem, jedná se ale o zdrobnělé plemeno, které má určitě teplné ztráty vyšší. Dělal jsem v drůbežářském podniku, jaká teplota se udržovala u odrostlých kuřat si ale již nepamatuji, neřekl bych ale, že pod 15 C. Sama ale asi vidíte, zda se k sobě choulí, či nikoliv.
Kuřata bych tedy ještě měsíc určitě nechal doma, nevíte, jestli se zima ještě nevrátí a i toto nynější počasí je ještě chladné. V březnu jim bude 13 týdnů, pokud nebude dlouhá zima, už by to mohlo dopadnout dobře. Na noc by jste je ale měla určitě dávat do nějaké bedny, zvrchu zakryté, aby jim neutíkalo teplo.

Tak to určitě jim připravíte prochladnutí a pomalou smrt-přemýšlejte 8týdení kuře v této době dávat ven je skutečně chévatelská "hloupost" to jsem hoidně mírně napsala.Copak je venku 18 stupňů-nebo máte teploměr-kde? Tak přemýšlejte, ale věřte že bl... je asi věčná jak lilium v kostele.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.1.2016 15:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak to určitě jim připravíte prochladnutí a pomalou smrt-přemýšlejte 8týdení kuře v této době dávat ven je skutečně chévatelská "hloupost" to jsem hoidně mírně napsala.Copak je venku 18 stupňů-nebo máte teploměr-kde? Tak přemýšlejte, ale věřte že bl... je asi věčná jak lilium v kostele.

Vážená, umíte čist?Nikdo nepsal nic o vypouštění kuřat ven do mrazu.Nejdříve si pečlivě přečtěte vše znovu a pak něco hodnoťte.Dotaz zněl, kdy a jakou teplotu.Jinak rada opravdu výborná - žádná.

27.1.2016 19:41
pepakacko

XXX.XXX.72.41

Slepice mi vylíhla kuřata 17.11.v holubníku nevěděl jsem o ni má 10 kuřátek nechal jsem ji ve voliéře do konce roku dával jsem br 1 a 2 k tomu tvaroh okolo silvestra jsem je vypustil a chodí mi venku se slepicí a jsou moc pěkný na noc chodí do slepičárny mráz jim nevadí jsou zvyklá být venku přidávám granule a tvaroh jsou krásně opeřený měl jsem to takhle poprvé nechal jsem to na přírodě hlavně na slepici nedělal jsem víc ne dobře krmil nevěřil jsem že to daji.

Felina

30.1.2016 17:28
Felina

XXX.XXX.25.77

pepakacko napsal(a):
Slepice mi vylíhla kuřata 17.11.v holubníku nevěděl jsem o ni má 10 kuřátek nechal jsem ji ve voliéře do konce roku dával jsem br 1 a 2 k tomu tvaroh okolo silvestra jsem je vypustil a chodí mi venku se slepicí a jsou moc pěkný na noc chodí do slepičárny mráz jim nevadí jsou zvyklá být venku přidávám granule a tvaroh jsou krásně opeřený měl jsem to takhle poprvé nechal jsem to na přírodě hlavně na slepici nedělal jsem víc ne dobře krmil nevěřil jsem že to daji.

Děkuji za Vaši reakci. Koukám, že Vaše slípka vylítla ještě výš než moje . Psal jste, že jsou pěkná. Znamená to tedy, že i přes zimu rostou dobře? Že se jim růst nebrzdí? Teplotu i krmení jsem dodržovala dle literatury. V 6-ti týdnech 18 C. Když jdou v pozdním jaře ven, tak přes noc taky žádné teplo není. Mám je v zatepleném kurníku a nebyl problém. Už je mým kuřatům 9 týdnů, takže jsem využila teplého počasí a pár hodin denně je nechala otužovat na sluníčku. Jak psal ladd, mám je v krabici. Netulila se k sobě, vypadala naprosto v pohodě. Budu se i přesto držet doporučení Ladd a ještě měsíc jim dám doma s příležitostným otužováním. Když už se to slepici tak krásně povedlo: 11 kuřat a z toho 3 kohouti a 8 slepiček, tak to musím dotáhnout.
Díky všem, kteří přidali radu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík