Dobrý den,
Jsem začinajici chovatel drůbeže a chceme si s rodinou pořiďit slepičky čistě jen na vajíčka a okrasu zahrady.
Nehodláme je dále rozmnožovat.
Mám možnost od známého dostat 15 slepiček mladých ve věku 16 týdnů.
Slepičky dostanou zďený kurník s výběhem na zahradu cca 1200m2.
Chci se zeptat Vás zkušených, zda máte s Dominant Leghorn nějaké zkušenosti co se týče chování a snášky atd.
Dík za odpovědi
Dennis.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jsou dosti plaché, ale shánčivé a nesou nadprůměrně s ohledem na kvalitu stravy.Prakticky nekvokají, vyjímka se najde, ale zřídka.Mají výbornou konverzi krmiva.Jen pozor na nadbytek tuků a solí, potom zatuční a nesou špatně.Pokud chcete krmit domácí směsí, přivykejte postupně.Nejlépe si zjistit, čím byly krmeny doteď a tomu stravu přizpůsobit.Nechat maximálně 3 snášková období, poté obměnit.Nesou velká bílá vejce, prakticky už od začátku.Je u nich potřeba dodávat více vápníku.
napsal(a):
Jsou dosti plaché, ale shánčivé a nesou nadprůměrně s ohledem na kvalitu stravy.Prakticky nekvokají, vyjímka se najde, ale zřídka.Mají výbornou konverzi krmiva.Jen pozor na nadbytek tuků a solí, potom zatuční a nesou špatně.Pokud chcete krmit domácí směsí, přivykejte postupně.Nejlépe si zjistit, čím byly krmeny doteď a tomu stravu přizpůsobit.Nechat maximálně 3 snášková období, poté obměnit.Nesou velká bílá vejce, prakticky už od začátku.Je u nich potřeba dodávat více vápníku.
Dik moc za reakci,
tak to jsem rád, že to nejsou lenivky a budou zahradu využívat.
Skořápek budeme mít dost, sestra pracuje ve škole v jídelně tak nám je bude skladovat a sušit.
A krmení budou mit po domácku dělanou směs od kamaráda, co mi je přiveze a večer dostanou pšenici, vlastne k ní budou mít neomezený přístum v krmítkách tubusových, jak směs tak pšenici a vodu samozřejmě také.
Myslím, že budou spokojené.V zahradě je mnoho ovocných stromů a keřů.
Bude to tak v pořádku?

Hm, vážně sranda, až se popadám za břicho.Pak má mít člověk chuť tady někomu na něco odpovídat, když si z toho tady každej snad už dělá jen pr...
Peto147

XXX.XXX.159.157
Dotaz
ak je raz kura po roku mensia ako ostatne, da sa to krmenim nejako dohnat?
Peto147

XXX.XXX.159.157
Skor myslim vysku
o vahu mi nejde
resp co s vajcami
budu drobne ked je kura drobna?
Za mě Leghornky, nedám na ně dopustit.
Hoby chov, nenáročné a mají rády pastvu.
A toto je odměna.
Http://zvierata.bazos.sk/inzerat/57728316/sliepky-lenghorny-mladky.php poradte myslite ze su to leghornky? chcela by som si kupit, ale bojim sa ci to nebudú nejaké hybridky
Http://zvierata.bazos.sk/inzerat/57749067/Predaj-bielych-mladok.php - tieto zase vyzeraju ako lerghorn, ale pan pise že je to lohman biely
bubko
napsal(a):
Http://zvierata.bazos.sk/inzerat/57749067/Predaj-bielych-mladok.php - tieto zase vyzeraju ako lerghorn, ale pan pise že je to lohman biely
Bubko, to je prašt jak uhoď, je to uplně jedno jetli dominant Leghorn nebo lohman bily
nanese to cca stejně vajec krasných bílých a velkých, jen je to prosteeee vysokosnáškový Hybrid ale velmi dobrý.
molousek
napsal(a):
Jedny 2013, druhé,2014 a třetím rokem nechám jenom vybrané-spoleklivé jedince.
Potom kupuji nové 24-28 týdnové(záleží co mají ).
Za mě Leghorn
Chovu zdar.
Tak to je obdobné jako u čistých Leghornek
Přesně takto to dělám, jak jste vy napsal
Tak že Vy spokojenost s Dominant Leghorn ?