Zdrobnele plemena slepic.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.1.2016 13:55
milan22

XXX.XXX.65.204

Dobry den. Na jaře chci začít s chovem slepic a rozhodl jsem se pro zd.plemena. Slepice chci pro radost a vajíčka. Mám vybrané tyto plemena zd.slepiček: velsumky, wyandotky, oravky a basetky. Chtěl bych celkem 15 slepicek a 1 kohoutka. Zajímá mně zda se snesou tyto plemena a doporučení barevného rázu versus snáška. Zároveň bych chtěl poprosit hovatele zda nebude mít někdo na prodej kuřátka nebo roční slepicky tak v dubnu - květnu. Jsem z Karvinska, osobní odběr samozřejmostí. Nejradeji bych koupil slepičky od chovatelů po dohodě v rozmezí 2 az 5 dni ať si hejno nedávám dohromady po dvou slepickach od ruznych chvatelu měsic. Kontakt na mě je v profilu. Samozřejmě jsem ochoten po dohodě zajet i dále a zaplatit zalohu. Dekuji všem za reakce.

28.1.2016 14:11
Arisko

XXX.XXX.130.38

Ja chovám zdr. wyandotky oranžové vlnité, a neviem si ich vynachváliť sú výborné kvočky, a znáška v pohode :). Ale zdá sa mi, že 15 sliepok je vela na 1 kohúta, buď kupiť 2 kohútov alebo menej sliepok, pretože nie všetky vajíčka budú oplodnené. Ale ak ich chcete pre radosť a nechcete liahnuť komerčne, tak je to v poriadku :)

U zdr. wyandotiek je veľa far. rázov, avšak nie všetky sú u nás rozšírené. http://www.kippenencyclopedie.nl/php/index.php?title=Wyandotte

Ak sa tento rok podarí tak vám môžem predať kuriatka alebo dospelé sliepky, ja mám hobby chov, čiže kmeň 1,2.

Pridávam fotky moji sliepočiek :).

28.1.2016 14:32
milan22

XXX.XXX.65.204

O rozmnožování zatim moc neuvažuji a pokud ano tak pouze pro sebe. Kolik vajíček a jake barvy snáší. Slepičky mate pekne, děkuji za nabídku ale počkám si na dalsi reakce a potom Vas budu kontaktovat. Zatím dekuji za reakci.

28.1.2016 14:55
Arisko

XXX.XXX.130.38

Znášajú približne okolo 120 vajec ročne. Farba je taká krémová, svetlo hnedá.

(v prílohe 1 dňové kuriatko, vajíčka).

28.1.2016 16:03
zd.velsumka

XXX.XXX.227.237

milan22 napsal(a):
Dobry den. Na jaře chci začít s chovem slepic a rozhodl jsem se pro zd.plemena. Slepice chci pro radost a vajíčka. Mám vybrané tyto plemena zd.slepiček: velsumky, wyandotky, oravky a basetky. Chtěl bych celkem 15 slepicek a 1 kohoutka. Zajímá mně zda se snesou tyto plemena a doporučení barevného rázu versus snáška. Zároveň bych chtěl poprosit hovatele zda nebude mít někdo na prodej kuřátka nebo roční slepicky tak v dubnu - květnu. Jsem z Karvinska, osobní odběr samozřejmostí. Nejradeji bych koupil slepičky od chovatelů po dohodě v rozmezí 2 az 5 dni ať si hejno nedávám dohromady po dvou slepickach od ruznych chvatelu měsic. Kontakt na mě je v profilu. Samozřejmě jsem ochoten po dohodě zajet i dále a zaplatit zalohu. Dekuji všem za reakce.

Ja by som odporucal zdrob. velsumku. Kludne nenarocne plemeno slachtene za ucelom dobrej znasky. Pomer spotrebovaneho krmiva a rocnej snasky velmi dobry. Velkost vajicka zo zdrobnenych plemien asi najvecsia Jeden pan co mal uznany chov udaval rocnu snasku okolo 200 vajec co samozrejme zavisi od krmiva a podmienok chovu a hlavne kvalitne chovne zvierata. Skuste este prelistovat diskusiu mozno natrafite na iny nazor a mozno potvrdite ten moj.

28.1.2016 16:14
zd.velsumka

XXX.XXX.227.237

milan22 napsal(a):

Prikladam foto mojho kohuta. PS: neviem ci sa vam podari kupit rocne sliepky kedze v prvom roku maju najlepsiu znasku.

28.1.2016 16:28
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím.já už leta mám jen zdrobnělé, velsumky i wyandotky, mají lepší poměr spotřeby a produkce, menší nároky na prostor než velké, a vneposlední řadě jsou i líbivější, a můžu jich mít jednou tolik, co velkých, při stejné spotřebě, kdežto vajíček o to více.

28.1.2016 16:28
milan22

XXX.XXX.65.204

Dekuji. Za reakci. V plemenech mam jasno, nebudu chodit na vystavy, chci pouze pestre hejno s "dobrou" snaskou, proto ten dotaz na barevne razy kde je snáška od 90 po 160 vajíček.tak skusenosti chovatelu kteri jsou ochotni poradit a možná i prodat 4-5 kusu z plemene viz dotaz. Děkuji za reakci.

28.1.2016 16:35
Arisko

XXX.XXX.130.38

Keď budem mať kuriatka dám vám vedieť, len či by vám nevadilo, že bývam na Slovensku.

28.1.2016 16:48
zd.velsumka

XXX.XXX.225.240

2mazutak napsal(a):
Zdravím.já už leta mám jen zdrobnělé, velsumky i wyandotky, mají lepší poměr spotřeby a produkce, menší nároky na prostor než velké, a vneposlední řadě jsou i líbivější, a můžu jich mít jednou tolik, co velkých, při stejné spotřebě, kdežto vajíček o to více.

Pozdravujem viete posudit rocnu znasku a velkost vajicka velsumky a wyandotky?

28.1.2016 17:11
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Velikostně jsou na tom zhruba stejně, množství jsem nesledoval, ale u velsumek byla před několika lety lepší, než se chovy zaneřádili dovozem ze zahraničí, kde více hleděli na vizáž, než na užitkovost.velikost vajíčka je kus od kusu.ale i tak stačí 10 slepiček zásobovat celou rodinu. i mezi velkými plemeny jsou dobré i špatné nosnice.chce to jen nasazovat od toho nejlepšího, ne od nejkrásnějšího.inzerátům typu.dovoz z německa, se z daleka vyhýbám, je to jen hezký šunt.

28.1.2016 17:38
Hitch

XXX.XXX.145.107

Zrovna mám v líhni zdr. Velsumky Ale pokuk je chcete později, budu líhnout i na jaro. Máte to ke mě kousek

28.1.2016 18:44
zd.velsumka

XXX.XXX.225.64

2mazutak napsal(a):
Velikostně jsou na tom zhruba stejně, množství jsem nesledoval, ale u velsumek byla před několika lety lepší, než se chovy zaneřádili dovozem ze zahraničí, kde více hleděli na vizáž, než na užitkovost.velikost vajíčka je kus od kusu.ale i tak stačí 10 slepiček zásobovat celou rodinu. i mezi velkými plemeny jsou dobré i špatné nosnice.chce to jen nasazovat od toho nejlepšího, ne od nejkrásnějšího.inzerátům typu.dovoz z německa, se z daleka vyhýbám, je to jen hezký šunt.

V tomto mate pravdu a kde je kontrola uzitkovosti?

29.1.2016 12:57
bubko

XXX.XXX.240.42

Co sa týka pestrosti mám na dvore dost zdrobnelých. Holandská aj s kohútikom bantamka mi riletela a neviem odkiaľ, a ich potomstvo je uz dospele. prikladam foto.

Přidejte reakci

Přidat smajlík