Přátelé tak jsem začal pravidelně baštit slepičí vajíčka a tak se Vás táži na případné negativní následky, ve smyslu maso- dna a pod.Cosi jsem zaslechl o cholesteroru, abych se po čase dočetl, že zdraví neškodí.Dnes si každý píše co chce nebo kolik mu zaplatí, mě zajímají Vaše pravdivé praktické poznatky.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.10.110
Ve vejci, jako v zárodku života je jen to nejlepší. A s tím cholesterolem - jednou se to říká tak, jindy onak, asi zlatá střední cesta, jako ve všem. Já jsem ovšem vejcožrout, neřídím se tím, je mi 50, vážím 49 kilo, klidně si dvakrát týdně udělám vaječinu ze 7 vajec, mezitím koláče, kde jsou vejce, ke snídani vejce na tvrdo...a mám už asi 10 let ten špatný cholesterol jak mimino, naprosto ok, takže kdyby byly vejce plné cholesterolu, už bych sama byla jedno velké cholesterolové vejce .
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ak zbaštiš napríklad každý deň dve vajíčka, je to pravidelne, aj dve vajíčka týždenne je pravidelne a dokonca aj dve vajíčka mesačne je pravidelne . Podľa mňa sa ich čoskoro preješ, ak ich ješ denne a nebudeš musieť nič riešiť
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.10.110
napsal(a):
Ak zbaštiš napríklad každý deň dve vajíčka, je to pravidelne, aj dve vajíčka týždenne je pravidelne a dokonca aj dve vajíčka mesačne je pravidelne . Podľa mňa sa ich čoskoro preješ, ak ich ješ denne a nebudeš musieť nič riešiť
Já bych mohla vajíčka každý den, jím je hodně často a nepřejedla jsem se jich. Když mi slepice nenesou, jsem nervózní
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já bych mohla vajíčka každý den, jím je hodně často a nepřejedla jsem se jich. Když mi slepice nenesou, jsem nervózní
Takže to, všetko s mierou, ako píše al_bert platí hlavne pre teba. Cholesterol ťa síce obišiel, ale prejavila sa u teba závislosť
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.10.110
napsal(a):
Takže to, všetko s mierou, ako píše al_bert platí hlavne pre teba. Cholesterol ťa síce obišiel, ale prejavila sa u teba závislosť
Ano, takže jsem závislák na vejcích Zrovna dnes, jak se tady o nich píše, jsem na ně dostala chuť a padlo jich na pánvičku 6 kousků. Od Araukan, tak třeba nebudou ani s tím cholesterolem
Některé vitamíny a jiné látky, pro člověka nezbytné, jsou jen ve vejcích a játrech.
Vejce je největší živočišnou buňkou. Zejména žloutek je dieteticky nepostradatelný.
Pokud máte zájem, vytáhnu sešit z vejšky, kde mám Vitamíny pěkně rozepsané.
To jsem býval ještě čiperný a bedlivý jinoch.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, takže jsem závislák na vejcích Zrovna dnes, jak se tady o nich píše, jsem na ně dostala chuť a padlo jich na pánvičku 6 kousků. Od Araukan, tak třeba nebudou ani s tím cholesterolem
Pre jedného veľa, pre dvoch málo . Zo siedmich vajec si robí syn, ale on posilňuje
honzapm
napsal(a):
Některé vitamíny a jiné látky, pro člověka nezbytné, jsou jen ve vejcích a játrech.
Vejce je největší živočišnou buňkou. Zejména žloutek je dieteticky nepostradatelný.
Pokud máte zájem, vytáhnu sešit z vejšky, kde mám Vitamíny pěkně rozepsané.
To jsem býval ještě čiperný a bedlivý jinoch.
Výskumy z roku 2007 ukázali, že domáce vajcia majú oproti vajciam z konvenčného chovu:
-o tretinu menej cholesterolu
-o štvrtinu menej nasýtených tukov
-o dve tretiny viac vitamínu A
-2x viac omega-3
-3x viac vitamínu E
-7x viac betakaroténu
Takže nie je vajíčko ako vajíčko a tvoje vitamíny si budem musieť vynásobiť