Rada pro chovate, kteří evidují snůšku svych holek.
Já mám u hnízd zavěšené počitadlo, ( jen tak pro radost, hoby chov ) jak někdo odebere vajíčka, tak namačká počet.Jen tak eviduji, kolik vajíček posbírám třeba za týden a potom holkám nadávám a nebo je chválím.
Počitadlo za 99 Kč. Poslané přímo z Číny.
Když sem si to měl někam zapisovat, tak sem nikdy nevěděl, kde sem papír nechal, nebo tužku.
Třeba má vychytávka někomu pomůže.(kdo zapisuje)
Chovu zdar
Já to vedu takto. Na 4 australky,4 bílé plymutky a dvě orlovky, u nichž netuším, kdy začaly snášet (jedna kuřecí vajco až v únoru), jsem nadmíru spokojen.
Mam podobnu tabulku. Vahu vajicok ale pisem do samostatnej bunky, takze viem kazdy den a mesiac aj presnu vahu vajecnej hmoty, nie len pocet kusov.
Zdravím,
ja si tiež vediem evidenciu o znáške mojich "dievčat" :) Je trošku podrobnejšia, ale ja som s ňou spokojný. Možno si niekto povie načo tak podrobnú evidenciu, ale tak aspoň viem aké bolo počasie a koľko som mal vajíčok v daný deň / mesiac. Potom sa to ľahko porovnáva s predchádzajúcim mesiacom / rokom.
Veľa zdaru pri chove :).
goodboy19
napsal(a):
Zdravím,
ja si tiež vediem evidenciu o znáške mojich "dievčat" :) Je trošku podrobnejšia, ale ja som s ňou spokojný. Možno si niekto povie načo tak podrobnú evidenciu, ale tak aspoň viem aké bolo počasie a koľko som mal vajíčok v daný deň / mesiac. Potom sa to ľahko porovnáva s predchádzajúcim mesiacom / rokom.
Veľa zdaru pri chove :).
Já to mám jako vy v XLS ale zapisuji i barvu vajec - tak vím kolik snesly araukány, Maransky atd. A jestě mám zapsané výdaje a příjmy - no těch zápisků moc není A u počasí si píšu noční a denní teplotu. To abych věděla proč nesou nebo nenesou. Tak leden byl 2. nejlepší měsíc od června. A nyní v únoru se zdá že se začínají roznášet i mladé.
bgstettn
napsal(a):
Já to mám jako vy v XLS ale zapisuji i barvu vajec - tak vím kolik snesly araukány, Maransky atd. A jestě mám zapsané výdaje a příjmy - no těch zápisků moc není A u počasí si píšu noční a denní teplotu. To abych věděla proč nesou nebo nenesou. Tak leden byl 2. nejlepší měsíc od června. A nyní v únoru se zdá že se začínají roznášet i mladé.
Také jsem zapisoval vajca dle plemen, ale když ze 4 australek nesly 3 světle béžové a jedna výrazně tmavší, ze 4 plymutek 3 dohněda a jedna světlejší a k tomu ještě 2 orlovky, jejichž barva by se měla blížit australkám, tak tam byl takový guláš, že jsem již nebyl schopen přesně rozlišit. Teď se tam objevilo jedno kuřecí 37 g a jelikož jsem si myslel, že orlovky již nesou obě, mám zase zamotanou hlavu, protože mi tam běhá ještě jedna araukana, ale vejce bylo béžové - takže by to musel být buď kříženec, nebo jsem se u orlovek mýlil a některá teprve začíná. Araukánku jsem zatím při činu nepřistihnul.
Tak ono podle plemen je to mnohem těžší, ale už jsem o tom uvažovala. Zatím píšu jen kolik zelených, hnědých a bílých - to je jednoduché, mám jen jednu bílou hybridku která je ve 3. snáškovém období a na to jak je malinká snáší obrovské vejce ale jen ob den. Ale např.vejce ŽO je skoro do růžova, maranska tmavě hnědá ale pak to končí. Mám ještě 2 moravia a 2 šedé hybridky a 3 mladé BG. Ty nesou všechny stejné barvy, až na ty hybridky ve 3. snáškovém období tyto vejce jsou větší. Až přestanou tak si nalíhnu jen čistá plemena a pokusím se zapisovat po plemeni. Jen co mě nenapadlo psát si i váhu. Každé vejce vážit se mi zdá náročné, já zvážím vždy jen ty extrémy. Ještě v těch tabulkách dokumentuji ztráty a samozřejmě přírůstky - den líhnutí.
Asi trošku neskorá reakcia, ale predsa...
Tu je moja evidencia. Eviduje síce len základné veci, a to počet za deň, týždeň, mesiac, rok a za celé obdobie a tak isto priemer na 1 sliepku, ale pre moje potreby je takto postačujúca.
Počet je v jednom hárku, priemer v druhom. Automaticky mi zvýrazňuje aj minimálny (bordovou) a maximálny (žltou) počet znesených vajec za deň, týždeň a mesiac a to isté v priemere na 1 sliepku. Ďalší mesiac sa mi otvorí zadaním znášky do posledného dňa predchádzajúceho mesiaca. Zadávam len počet znesených vajec za deň, ostatné sa dopĺňa automaticky. V prípade doplnenia stavu sliepok, alebo ich úhynu je možné zmeniť aj počet sliepok. Ostatné bunky sú uzamknuté, aby sa omylom nevymazali vzorce a podmienené formáty.
Rovnaké mesiace sú vedľa seba, dobre tak vidieť aký bol stav v tom istom období predchádzajúce roky.
Odkaz: https://uloz.to/!WuGU7vDA6N5y/evidencia-znasky-xlsx
heslo: 12345.
Oprava odkazu:
https://uloz.to/!RfHxOk3Yg2Dn/evidencia-znasky-xlsx
heslo: 12345.
Onmik

XXX.XXX.235.43
Hele podívejte se na tohle !!!!!!!!
https://uloz.to/file/8ckGnAmUYgDA/system-ustajeni-nosnic-a-kvalita-vajec-zemedelec-html# !ZGEvBGR2AQNkLGyvBTR0BTMvAmuxAxSRM1yBnUMsHR1wMwyvLt==
Heslo: Password_7555