ťopák01
XXX.XXX.56.230
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli můžu dát krůty bronzové,3,5 měsíce, ven, když ještě teplota v noci klesá k 0°C? Doteď jsem je měl doma tak v 15°C. Venku maj připravenou boudu a výběh. Děkuji za odpovědi.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.10.110
Dobrý den, neodpovím Vám u krůt 3,5 měsíce. Jen přirovnání odolnosti. Měla jsem vloni 30 ks březnových. Od dvou měsíců jsou stále venku. Co se jim podařilo vyletět na stromy, spávají na stromech, nebo kovové bráně. Krocany jsem na podzim porazila, krůty jsou stále - 14 ks. I v těch velkých mrazech před 14ti dny byly venku, spaly na kovové bráně, nebo na stromě, nebo střeše psího kotce. Mají rády na spaní vyvýšená místa, přestože mají se kam schovat, nikdy do přístřešku nešly. V těch mrazech teď co byly si to pochodovaly ve sněhu a nic se jim nestalo. Ale jsou to už dospělé a u Vašich nevím, když byly doteď v 15st. Asi bych je pouštěla postupně přes poledne, aby se otužovaly, pár dní a pak už mohou být venku, zvlášť teď, když se oteplilo. Pokud se Vám ale podaří je nahnat na noc do boudy, neměla bych obavy. Krůta bronzová i česká divoká bíle lemovaná jsou odolná zvířata. Ale nebavím se o hybridech. Při tomto počasí by možná bylo i škoda je nevypustit alespoň přes poledne. Ty moje i teď zimě, pokud neleží sníh, pořád na louce shání, zobou, přestože mají míchanici.