Použitie parafínu na čistenie peria

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2016 18:34
pandorum

XXX.XXX.70.156

Dobrý, vie niekto poradit ako sa dá dočistit stopče, to drobné perie na kačiciach pomocou vosku alebo parafínu a aký typ treba použit.Bežne čistím naraz mnoho kusov vačšinou tmavé perie.Pri dočistovaní bolia velmi ruky.Pomožte ked viete Eva

10.2.2016 11:46
pandorum

XXX.XXX.70.156

Diky, Eva

10.2.2016 12:05
začátek

XXX.XXX.173.101

Dobrý den, já postupuju takto.Mám 3ks 50l hrnců, jeden na paření ca 70°C po dobu 2 minut-kachny husy, kohouti 1 minutu, pak je svezu ve škubačce.V druhém hrnci mám studenou vodu a třetí slouží na vosk asi 10kg + tam mám tak 10 l vody, ale to se prý nemá (utajený var).Kus namáčím ve vosku a studené vodě tak dlouho aš má pořádnou voskovou krustu, poté ho ve vodě (studené) oloupu a je jak dětská prdelka Po skončení bordel z hrnce se studenou vodou cedníkem přendám do hrnce s voskem, po rozvaření přeleju vosk i s vodou přes síto do konusového velkého kýble a nechám v klidu do druhého dne stuhnout.Poté ho venku na kanálu vyklopim, spodek očistim, opláchnu hadicí, nechám oschnout a mám vosk připravený na příště.Ještě jedna maličkost při paření a parafínování používám gumové rukavice s vložkou proti opaření sebe samého

10.2.2016 21:04
kutil

XXX.XXX.168.81

Po opaření a oškubání, mám rozehřátý čistý vosk bez vody, ponořím do něj kačenu či husu a vyndám chvíli podržím nad nádobou než vosk na drůbeži zachladne a opakuji 3x. potom pověsím a nechám chvíli prochladnout, pak se oloupe vosk ze zbytkem pisků a je čisto. Nakonec znečistěný vosk s peřím roztavím přecedím a vrátím k ostatnímu. Když končím naleju do vosku asi 1l čisté vody nechám vodu vyvařit a mám zabezpečený vosk proti kazivosti.

11.2.2016 09:54
pandorum

XXX.XXX.70.156

Kde a aký vosk treba kúpit

Přidejte reakci

Přidat smajlík