Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.2.2016 13:12
ivusha1

XXX.XXX.79.127

Dobrý deň.
Chcem sa opýtať ktoré vajíčko kohút oplodní v sliepke, či je to hneď ďalšie čo znesie alebo iné. A ako dlho musím nechať kohúta pri sliepkach aby som si bola istá že vajíčka sú oplodnené od toho kohúta. ďakujem za vaše rady a skúsenosti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.2.2016 13:36

Vejce snesené 24 hodin po oplodnění kohoutem je již oplozené.Ale neznamená to, že jakmile kohout na slépku skočí, je oplodněná.Musí dojít ke spojení kloak a přenosu spermatu a to se kohoutovi nemusí podařit hned na poprvé.Jinak, pokud jste měla dříve u slepic jiného kohouta, sperma od něj je schopno oplozovat vejce ještě i 14 dní.Jistotu toho, že potomci budou na 100% od nového kohouta je až po 20 dnech.

15.2.2016 13:49
ivusha1

XXX.XXX.79.127

Fuha takže ak je pri nich iný kohút tak až po 20tich dňoch môžem si byť istá že vajíčka sú od toho druhého kohúta? stala sa totiž taká vec že, dávali sme vajíčka do liahne prva varka v pohode z 54roch iba 9 neoplodnených ale pri druhej varke tie isté sliepky ten istý kohút k tomu aj pekné počasie z 58mych vajec iba 14 oplodnených smajlík čim to môžem byť?

15.2.2016 14:06

ivusha1 napsal(a):
Fuha takže ak je pri nich iný kohút tak až po 20tich dňoch môžem si byť istá že vajíčka sú od toho druhého kohúta? stala sa totiž taká vec že, dávali sme vajíčka do liahne prva varka v pohode z 54roch iba 9 neoplodnených ale pri druhej varke tie isté sliepky ten istý kohút k tomu aj pekné počasie z 58mych vajec iba 14 oplodnených smajlík čim to môžem byť?

Záleží kolik máte slepiček na 1 kohouta, Míra.

15.2.2016 15:04
ivusha1

XXX.XXX.79.127

No bolo ich 12 ale zrejme to znížim na 8ks a je dost mozne ze ta prva varka bola tým pádom ešte aj od iných kohútov ked treba čakať 14 dní.

15.2.2016 15:07

ivusha1 napsal(a):

Záleži na poměru slepic a kohouta a také na plemeni.Také může být kohout málo temperamentní nebo už starý.Také záleží na výživě hejna a skladování vajec - délka, teplota.Faktorů je mnoho.

Chavierko

2.5.2021 23:34
Chavierko

XXX.XXX.121.123

Dobrý deň som začiatočník v chovu ..ja bi som sa len chcel spitať koľko musí byť kohút zo sliepkov v jednom kurinci abi som si už bol istí že už je oplodnena? .....a keď bude už sliepka oplodnena vajíčka ktoré bude znášať mám ich tam nechát Pod sliepkov keď chcem mať kuriatka?? A koľko trvá Kim sa viliahnu?

Budem rád keď mi odpoviete čím skôr ....za každú odpoveď Ďakujem

3.5.2021 06:29
petraodlesa

XXX.XXX.3.218

Vajíčka odebírat, skladovat nejdéle týden, místo nich dávat podkladky ( umělé vejce). Když zasedne, čili se rozkvoká, nebude aspoň tři dny v kuse slézat z hnízda, bude naštvaná, když ji budete chtít vyvenčit....pak vyměnit podkladky, dát pod ni nasbíraná vejce a čekat. Kuřata se líhnou za 21 dnů.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík