Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím, myslíte, že by japonské nosné křepelky šly chovat v teráriu 110 x 50cm, výška jen 30cm? Nebude to pro křepelky nevhodné kvůli horšímu větrání/vyšší vlhkosti? Je to terárium po želvě, strop je volný, křepelky by tam měly jen kryt z pletiva. Třetina jedné boční stěny je též mřížka. Všude jsem se dočetla jen návody na to, jak chovat křepelky v klecích s rošty, ale já bych chtěla křepelky spíš jako mazlíky pro radost, s tím, že sem tam dostanu za odměnu nějaké to vajíčko. Jako podestýlka by šly neprašné hobliny? Jak často by se musely hobliny měnit? Nechtěla bych křepelek moc, tak do deseti (?) Čím krmit, když bych se chtěla vyhnout prefabrikovaným granulím?
Máte někdo zkušenost s podobně vedeným chovem křepelek? Na roštu a o granulích mi přijdou jako chudáci stejně jako slepice ve velkochovech.
Díky za každou odpověď, popřípadě odkaz, kdybyste někdo věděl!
Osobně si myslím, že by byly chudáci. A vy taky. Křepelčí trus hodně smrdí. Křepelky lítají.30 cm je fakt málo, vylítávají do výšky, budou akorát narážet do pletiva a sdírat si hlavu.
Jinak v místnosti budete mít o hodně víc prachu. A to jak ze suchého trusu v hoblinách, tak z peří.
Kotelna nebo větraná chodba, nebo nějaká technická místnost, zahradní domek, za mě ok.
Dudi

XXX.XXX.120.43
Ja si taky myslim ze sklo ne.rikate kotelna, ja zvazuju ze si dam hejno 3 plus 1 dolu do sklepa je tam jen kotel a teplo asi 17 stupnu aby snaseli i v zime.snad jim to nebude vadit.
Dudi
napsal(a):
Ja si taky myslim ze sklo ne.rikate kotelna, ja zvazuju ze si dam hejno 3 plus 1 dolu do sklepa je tam jen kotel a teplo asi 17 stupnu aby snaseli i v zime.snad jim to nebude vadit.
Když budou mít dost světla tak OK.Jinak malá LED žárovka na 3W to zachrání.
V bytě ale opravdu ne, zkoušeli jsme to v prádelně a to jen malé po vylíhnutí, byli tam tak do týdne stáří a žena se už těšila až vypadnou, byl smrad v celé chodbě.
Uživatel s deaktivovaným účtem

O smrádku jsem slyšela a doufala jsem, že to nebude tak hrozné, ale přesvědčili jste mě... Dík za odpověďi, křepelky nebudou.
PeckaY

XXX.XXX.39.181
Pokud jsem krmil kupovanými směsmi tak to opravdu bylo cítit fest a nedej bože domíchávat do toho sušené mléko to byl Mega rygól. Teď si míchám vše sám a nemám problém se zápachem, sice denně čistím, no a děcka se mi nenadrapujú smrádkem.
V bytě bych do toho nešel, ale může být garáž nebo i zahradní domek. Ten prach je fakt všude. Osobně je mám v buňce kde svítím 3W lampičkou z Lídla a topím teplometem a je tam non stop otevřené okno.
Klece bych doporučil s trusníkem ve stylu pana Kanclíře viz. Inzerce.
Pokud to máte v blízkosti Zlína tak Vám možu darovat jednu klec bez trusníku
Pecka(.Y.).