Slepice - ochrnutá noha po úrazu

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

LenkaW

18.2.2016 14:57
LenkaW

XXX.XXX.11.109

Dobrý den,
před 18 dny se nám zranila mladá slepice (zrovna začala nést). Poranila si jednu nohu, měla i krvavé zranění kloubu na noze. Našli jsme ji až po 4 dnech. Separovali jsme ji od ostatních a nechali 14 dní v klidu. Noha není zlomená, alespoň ne na místě, kde bychom to mohli bez rtg vidět. Nicméně, slípka nohu vůbec nepoužívá, pařátek má skrčený, celá noha prakticky jen trčí do vzduchu, ani se na ní nesnaží došlápnout. Slepice normálně žere a pije, nechce se mi jí zabíjet. Nemá někdo podobnou zkušenost? Je možné, že se slípka naučí žít o jedné noze? Dnes jsem ji vrátila zpět do kurníku.
Děkuji za rady.

18.2.2016 16:42
Arisko

XXX.XXX.59.254

Podla mna by ste mali ist k veterinarovi nech sa na to pozrie.

19.2.2016 18:25
Lucie Č.

XXX.XXX.19.2

My také máme už tři týdny slepičku o jedné noze, žere, pije akorát ji vždycky musím vyndat z kurníku a večer zase uklidit zpátky.. jsem zvědavá, jestli má někdo nějakou další zkušenost, také se nám jí nechce zabíjet...

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.2.2016 19:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ono záleží na tom, co slepice s nohou vlastně má.Pokud je to jen naražené, do 14 dní by měla být ok.Slepice si totiž musí zase zvyknout nohu používat.Zlomenina se dá také vyléčit, ale je potřeba alespoň dlaha.Ale může mít poškozený kloub a to už se zahojit nemusí.Jinak hlavně pozor na infekci.Chce to ale opravdu raději veterináře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík