Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2016 12:36
rivers

XXX.XXX.248.238

Dobry den napište mi co budete líhnout a kdy Já-Forverky, Východofrýckí racek, pižmovky, kuřata dominantu a indicke běžce a možna i husy. Kuřata začínám líhnout 2.3 2016.

21.2.2016 13:58
bronda

XXX.XXX.98.84

Včera jsem nasadil orlovky a pár maransek.

21.2.2016 14:16
dhufnagel

XXX.XXX.26.202

Mám v líhni Holokrčky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.2.2016 14:41

Faverolky

21.2.2016 14:59
petája

XXX.XXX.103.202

Zitra budu nasazovat wyandotky zdrobnele a k nim par svych krizencu...

21.2.2016 15:19
začátek

XXX.XXX.173.101

Zatim velsumky koroptví, oranžově zbarvené, vlašky rodobarvé, orpingtonky porcelánové, araukany a později hudánky, orpingtonky druhý kmen, z velsumky koroptví a možné brahmanky černé.No neni múj prostor, pro chov nafukovací a to je škoda, tak se musim brzdit.

21.2.2016 19:56
gnidka

XXX.XXX.192.18

Už mám vylíhlé 5 týdnu Vlašky koroptví a ted mám týden v líhni zase Vlašky a Orlovky

21.2.2016 20:02
rivers

XXX.XXX.136.228

Tak vam šem gratuliji a doufam ze se vsem letos bude darit a at se jeste nekdo podeli i o foto az se mi vylihnou take pridam foto ted mohu pridat lonsky odchov

21.2.2016 20:04
dadu

XXX.XXX.250.70

Pro "začátek" - odkud prosím jste? Už od loňska orpingtonky, nebo raději jejich násadová vajíčka sháním. Bylo by možné od vás koupit?

21.2.2016 21:21
ivusha1

XXX.XXX.79.127

Práve sa mi liahnu orlovky. v Ďalšej liahni už mám nasadené kalimero. budem pokračovať krížencami orlovky a kalimero, mix sliepok, a samozrejme brojlerové kačky, landeské husy, keď sa podarí tak tuluzke husy a cholmogory, a ešte nech nezabudnem na prepelice smajlík a ešte mám objednané vajíčka divých kačíc smajlík

22.2.2016 09:14
rivers

XXX.XXX.248.238

dadu napsal(a):
Pro "začátek" - odkud prosím jste? Už od loňska orpingtonky, nebo raději jejich násadová vajíčka sháním. Bylo by možné od vás koupit?

Bohužel orpingtonky nechovám to to jsou obyčejná kuřata mix. Je mi to moc líto.

22.2.2016 09:15
rivers

XXX.XXX.248.238

Škoda že mi to nejde zvětšit .

22.2.2016 09:56
Martas1978

XXX.XXX.0.200

Dobrý den, já mám v líhni Leghornky

22.2.2016 14:28
rivers

XXX.XXX.248.238

Od 2.3-23-24.3 budu dokumentovat celí proces lihnutí kuřat a pak vše vložím do této diskuze.

22.2.2016 16:47
začátek

XXX.XXX.173.101

dadu napsal(a):

Dlouhá Lhota, Dobříš 26301, okr.Příbram.

22.2.2016 18:02
martin.z.vranova

XXX.XXX.214.130

Wyandotky zdr. žlté a biele.

23.2.2016 16:58

No mi se mají v pátek líhnout faverolky. dal jsem majlant za násadovky a vypadá to, že ze 42 vajíček bude pouze pět kusů. první prosvícení jsem vyhodil deset čistých vajec.14tý den při druhém prosvěcování dalších deset vajec. a dneska jsem prosvětloval potřetí a a jen pět vajec vypadá už skoro plných. zbytek jakoby se zastavil. co jsem mohl udělat špatně? líheň mám necelý rok a už sem zdárně vylíhl jedny husy, dvoje krůty, a 4x slepice. Vždy jsem měl poměrně vysokou úspěšnost. A to mě všichni odrazovali, že přes zimu to stojí za prd. Pak příjde jaro a úspěšnost 10%

Jednou to muselo přijít, ale proč zrovna te´d když jsem měl ty nejdražší násadovky. A zrovna poslední, které jsem chtěl kupovat. Další už měly být z vlastních slepic :(

Málo jsem ochlazoval?

28.2.2016 19:13
janoš

XXX.XXX.28.246

Dobry večer.Ja už som vyliahol česke kropenky, plynutky bile, orlovky, brahmanky a samozrejme moja srdcovka orpingtony zlate čiernolemovane.

28.2.2016 19:20
dadu

XXX.XXX.250.70

Odkud prosím jste? Budete prodávat kuřátka orpingtonek?

28.2.2016 19:26
janoš

XXX.XXX.28.246

Zdravim som z vychodneho slovenska Poprad, určite najdete niekde bližšie, na buduci mesiac určite budem predavať.Pekny večer.

28.2.2016 19:58
merfi

XXX.XXX.244.237

Marans, Cream Legbar, Porcelánové Orpingtonky, Appenzeller, Bressky, Madagaskarské bojovnice.

28.2.2016 20:10
dadu

XXX.XXX.250.70

Hmm, tak to je opravdu daleko Ale děkuji za odpověď. Sháním jakékoliv, akorát červené se mi moc nelíbí smajlík

29.2.2016 08:20
faith68

XXX.XXX.13.23

Tento rok maranske.Dnes zacinam rosit a neviem sa dockat liahnutia.

29.2.2016 10:30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No mi se mají v pátek líhnout faverolky. dal jsem majlant za násadovky a vypadá to, že ze 42 vajíček bude pouze pět kusů. první prosvícení jsem vyhodil deset čistých vajec.14tý den při druhém prosvěcování dalších deset vajec. a dneska jsem prosvětloval potřetí a a jen pět vajec vypadá už skoro plných. zbytek jakoby se zastavil. co jsem mohl udělat špatně? líheň mám necelý rok a už sem zdárně vylíhl jedny husy, dvoje krůty, a 4x slepice. Vždy jsem měl poměrně vysokou úspěšnost. A to mě všichni odrazovali, že přes zimu to stojí za prd. Pak příjde jaro a úspěšnost 10%

Jednou to muselo přijít, ale proč zrovna te´d když jsem měl ty nejdražší násadovky. A zrovna poslední, které jsem chtěl kupovat. Další už měly být z vlastních slepic :(

Málo jsem ochlazoval?

Tak vylíhnuto. Ze 42 násadovek mám 2 kuřátka :) Příště to bude určitě lepší.

29.2.2016 11:00
jony

XXX.XXX.229.99

Tak vylíhnuto. Ze 42 násadovek mám 2 kuřátka :) Příště to bude určitě lepší.

Jakou prosím máte líheň?- s ventilátorem, nebo bez?, napište prosím jakou jste používal teplotu pro líhnutí, a jakou jste měl v líhni vlhkost...

29.2.2016 11:08

Mám tu "makro" líheň. Teplota na displeji 39, ovšem na vejcích 38 a na mřížce 37,7. Má to ventilátor. Vlhkost jsem držel lehce nad 50. Doteď bez problémů, líhnul jsem v ní už 6x. asi mi nebylo přáno :).

29.2.2016 11:31
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nemyslím, že jste málo ochlazoval. Ve shodné líhni mám s kupovanými vajíčky podobnou úspěšnost. Nevím, jak dlouhou trasu za sebou vaše vajíčka mají, po transportu je vhodné je nechat 24-48 odpočinout - nehýbat, ustálit. Prý je pak mnohem vyšší úspěšnost.

Při mém prvním líhnutí jsem tohle nevěděl, vajíčka jsem asi 2 hodiny po vybalení
(balík DPD z Německa) dal rovnou do líhně. Bylo jich 46, jedno prasklo v líhni.
Ze 45 vajíček (cca 100 EUR plus bankovní poplatky) jsem měl 10 kuřátek.
Z toho 7 kohoutků,2 slepičky kýženého plemene,1 slepička jiné plemeno.

Při mém druhém líhnutí jsem nechal vejce odpočinout cca 15 hodin.
Vím, že je doporučováno těch 24-48 hodin, ale při pohledu na vejce jsem měl
vážně pochybnosti o jejich "čerstvosti". Vajíčka vlašek žlutých byla umazaná,
modré skvrny na skořápce (z literatury má jít o znak "starých" vajec), no,
prostě jsem to nevydržel a raději nasadil, aby za dva dny už vejce nebyla stará
úplně. Asi jsem - znovu - udělal chybu, a měl jsem prostě počkat.
Ze 42 vajec byla dvě rozbitá už při rozbalování, nasadil jsem 40 vajec.
Z toho se začalo vyvíjet 15 vajíček a vylíhlo se 12 kuřátek. Pohlaví zatím neznám.
Cena 85 EUR plus bankovní poplatky (cca 250 Kč).

Tak si hodně přeju, aby do třetice to už vyšlo. Určitě nechám vejce odpočinout
tak, jak to knihy uvádí - minimálně pro vyloučení toho transportního "šoku".

Na druhou stranu - objednávám takové objemy (40 a více vajíček od rázu),
ve kterých už prostě počítám s tím, že budu mít max. polovinu kuřat.
Celkem mi má letos přijít 160 vajíček, co bych dělal s tolika kuřaty.
No a ty peníze? Tak ty neřeším, pokud možno.
Hlavně, aby to bylo schopné a zdravé a standardní.

Z vlastních nasazených vajíček mám diametrálně odlišné výsledky.
Vylíhne se téměř 100% nasazeného.
Což mne uklidňuje - ve vztahu k mým schopnostem a ve vztahu k téhle jednoduché líhni.

29.2.2016 11:41

To ochlazování bylo první, co mě napadlo. Hned potom následovala oplozenost vajíček, protože polovinu jsem vyházel čistou. Odpočinuté byly víc jak 24 hodin, protože jsem čekal na pošťačku v pátek u plotu, abych vajíčka rychle vybalil a odjel na chatu. Až jak jsem se v sobotu vrátil, tak jsem teprve zapínal líheň.

Dnes jsem nasadil takový mix vlastních vajíček. Mám první svoje šumavanky a ktomu po třech vajíčkách krůt, kačen a hus, abych otestoval oplozenost. Začínají mi pomalu snášet, tak a´t zjistím, jak jim to dupe :).

29.2.2016 11:48
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jsem tam ještě přidal poslední odstavec - o vlastních vejcích.

Ochlazování ničemu neuškodí, kvočna taky sleze z vajec, navíc v maštali
nejsou takové teploty, v jakých většina z nás má Makro líheň.
Ale pozor, abyste nedopadl jako já - větral jsem vejce, zjistil, že je biatlon,
na Gábinu jsem samozřejmě nesměl chybět, šel jsem naproti přes chodbu
shlédnout závod, poté jsem se vrátil, líheň zkontroloval jen ušima - hučí - je to dobrý.
To, že mám víko mimo líheň, to, že mám u toho otevřené okno, jsem zdatně
odignoroval, a na víko mimo líheň jsem přišel až večer - to jsem měl málem smrt.
No, a stejně - z těch 15 bylo 12 kuřat. Z toho "zastuzená" byla jen dvě.
To poslední, třetí, se vyvinulo kompletně, ale nenaklovalo se.

Ochlazování je ok, ale chce to být maximálně svědomitý.
To ale neznamená, že bez ochlazování to nejde, že bez něj nebudou výsledky.
Budou, taky. Tahle líheň docela dobře větrá, je ok. Má dírky ve dně, ve víku,
plus větrák jako takový - toho bych se nebál.
Statistiky samozřejmě nemám, ale nemyslím, že primární chyba je v nevětrání.

Kdo ví, jakou pohodu mělo hejno, od kterého ty násadovky máte - máme.
Když vidím ty fotky, kde jsou kmeny ve voliéře 4x2 metry ani ne, s betonovou
podlahou, navíc lehká plemena jako vlašky - venku na mrazu - zázemí tvoří
boudička z OSB desek, kde vajíčka do sebrání musí nutně prochladnout,
plus transport k tomu, tak prostě nevidím ty chyby jen v sobě a v líhni.

Mě třeba poslíček z DPD podával balík k vajíčky se slovy "ještě tu pro vás mám tenhle,
ten je zdarma" (platil jsem předem převodem do DE) a hodil ! mi ho.
Měl jsem ten den více balíků.
To, že je na něm nalepeno Křehké ve 3 světových jazycích, hocha jaksi netrápilo.
Tolik mé evropské zkušenosti. :).

29.2.2016 11:52
jony

XXX.XXX.229.99

Mám tu "makro" líheň. Teplota na displeji 39, ovšem na vejcích 38 a na mřížce 37,7. Má to ventilátor. Vlhkost jsem držel lehce nad 50. Doteď bez problémů, líhnul jsem v ní už 6x. asi mi nebylo přáno :).

Ta vlhkost je příliš nízká, tím spíš pokud má líheň ventilátor..., který vejce vysušuje a už vůbec nebudu komentovat to, že někdo tak draze prodává tak špatně oplozená, no a nebo stará vejce...Líhně s ventilátorem už nepoužívám, mám líheň bez ventilátoru, pod vejci po celé ploše asi půl centimetru vody v pekáčku po celou dobu inkubace, a protože líheň nemá ventilátor, tak si mohu dovolit teplotu na vejci 40 stupňů po celých 21 dní a kuřata se líhnou obyčejně hromadně ve 20 dni a bez problémů...

29.2.2016 11:57
jony

XXX.XXX.229.99

A ještě k tomu ochlazování jsem opoměl uvést, že chladím tím způsobem, že prvních 6 dní vyndám lísu s vejci a než otočím, tj asi 5 minut, po 6 dni inkubace, udělám totéž, vejce obrátím, ale nechám ještě venku z líhně asi 10 minut, po uplynutí této doby vložím vejce zpět do líhně, obracím 2X denně smajlík

29.2.2016 12:07
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jo, tak tu vlhkost jsem přehlédl. Já dodržuju vlhkost dle návodu na líhni.

29.2.2016 16:03
bronda

XXX.XXX.98.84

Když jsem byl pro vejce orlovek u Pepy FM, měl na vlhkost spíše opačný názor a první cca 2/3 doby se snažil vejce sušit na necelých 40%. Vlhkost spíše kontroloval dle velikosti vzduchové bubliny prosvícením, zda se vyvíjí dle předpokladu. Dle jeho názoru je problémem spíše vyšší vlhkost a utopení kuřat ve vejcích. Líhne velmi úspěšně.
Já ve svém Janoelu možnost kontroly vlhkosti moc nemám. Buď je tam voda a vlhkost se pohybuje 55-60%, nebo není a vlhkost spadne k 20%.
Zajímavá byla situace loni srpnu, kdy díky vysokým teplotám byla i venkovní vlhkost kolem 60% a uregulovat % v líhni prakticky nešlo. Přesto byl výsledek líhnutí přes 90%.

29.2.2016 17:54
Lukas Baca

XXX.XXX.166.70

Včera som nasadil Oravky velke biele 32 vajec tak verim že niečo s toho vide a neskor budem ich nakladat znovu.

29.2.2016 19:06
dadu

XXX.XXX.250.70

Je tu prosím někdo z Východočeského, nebo Středočeského kraje, kdo chová orpingtonky a prodal by kuřátka?

29.2.2016 20:00
honzapm

XXX.XXX.182.25

bronda napsal(a):
Když jsem byl pro vejce orlovek u Pepy FM, měl na vlhkost spíše opačný názor a první cca 2/3 doby se snažil vejce sušit na necelých 40%. Vlhkost spíše kontroloval dle velikosti vzduchové bubliny prosvícením, zda se vyvíjí dle předpokladu. Dle jeho názoru je problémem spíše vyšší vlhkost a utopení kuřat ve vejcích. Líhne velmi úspěšně.
Já ve svém Janoelu možnost kontroly vlhkosti moc nemám. Buď je tam voda a vlhkost se pohybuje 55-60%, nebo není a vlhkost spadne k 20%.
Zajímavá byla situace loni srpnu, kdy díky vysokým teplotám byla i venkovní vlhkost kolem 60% a uregulovat % v líhni prakticky nešlo. Přesto byl výsledek líhnutí přes 90%.

To je docela možné, pravděpodobné.
Nedávno jsem vyhazoval asi 2-3 kruhy smrti, a při prosvícení to vypadalo,
že je uhynulý zárodek nalepený na "vrchní" - tupé - straně vejce.
Vzduchová bublina tam v podstatě vůbec nebyla. Je to občas alchymie.

29.2.2016 21:54
nitram306

XXX.XXX.3.121

Dobrý den,
přidám můj postřeh z loňského roku, kdy jsem měl potíž z líhnutím hus. Telefonoval jsem přímo do Biosky, kde mi bylo sděleno:" vlhkost se nastavuje podle toho jak se vyvíjí zárodek. Každé vejce by během inkubce mělo ztratit asi 15% hmotnosti. (Teď si tou 15 nejsem 100% jistý, ale nějak kolem to bylo). Pokud se hmotnost v průběhu inkubace snižuje rychle, vlhkost se musí zvýšit, aby odpar byl menší a opačně." Důležité je sledovat hmotnost = velikost vzduchové komůrky.
Tuším, že někdo tu psal, že převažuje vejce, třeba přidá doplňující informace...
Chovu zdar
MZ.

18.3.2016 17:21
noname

XXX.XXX.64.7

Včera som naložil kalimerom SM som zvedavi na nedelnajsie presvietovanie.

21.3.2016 09:19
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

bronda napsal(a):

Dobrý den, chci se podělit o své zkušenosti při líhnutí v různých líhních, ale hlavně v MAKRO líhních. Při prosvěcování vajíček u přirozených odchovů slepice, husy, kačeny atd. jsem zjistil, že i když venku pršelo a husa stále na vejce nasedala mokrá, tak vejce silně ztrácely vlhkost a těsně před líhnutím byla skoro 1/3 vzduchová mezera. House či kuře pak má dostatek vzduchu pro své dýchání před vylíhnutím a může se zde točit a krásně otvírat víčko u vajíčka jakoby otvírákem. Proto když jsem se držel návodu k líhním a dodržoval předepsané vlhkosti, tato mláďata byla příliš velká, celou dobu se zde vše zdárně vyvíjela až do doby líhnutí, kdy se téměř vše vždy udusilo. Takže když to shrnu, první tři dny vejce symbolicky pokropím, líheň zavřu, jemná vlhkost tam zůstává, protože vejce netočím a ani líheň neotevírám. Po třetím dni, když začnu točit vejci, líheň otvírám a celou dobu vejce suším. Samozřejmě sleduji vzduchovou mezeru abych to nepřehnal, ale to se mi ještě nestalo, mám asi ve starém domku vyšší vlhkost. A den před tím, než začnu opět s vejci netočit, pod vejce naliju vodu a držím maximální vlhkost. U husy je ještě kropím rozprašovačem. Vše se líhne v daný den, vajíčka jsou uvnitř čistá a kuřata, housata, bažanti vše se zataženým pupkem a vitální. Když popřípadě přilíhnu pár kusů cizích vajec, samozřejmě dodržím daný postup od sklidnění nejméně 24 hodin po jízdě, a tato schválně proložím mezi svá vejce (chaoticky), tak vidím problémy při líhnutí u těchto vajec. Takže asi horší strava či jiné podmínky u chovatele. Vejce samozřejmě nevážím na úbytek hmotnosti, ale selským rozumem, když dodržím vzduchovou bublinu, aby byla před líhnutím taková jaká má být, tak i ta váha musí jít dolů. Tato menší housata či kuřata se po vylíhnutí jako kdyby nafoukla při přijmutí vysoké vlhkosti z líhně. Kdybych je chtěl zpátky do vajíčka zavřít, už se tam nevejdou.
Při odchovu velkých papoušků Ara jsem vycházel taky z toho, že jsou z tropické části jižní a střední Ameriky a když jsem tato vejce udržoval ve vlhkostech předepsaných líhni pro tyto druhy, jsem nic nevylíhnul, mlláďata se vždy zadusila ve vejcích, byla tak obrovská, že se tam ani nemohla otočit. Když jsem je začal sušit, vše je v pořádku. Samozřejmě tato nelíhnu v MAKRO líhních. Proto za mne: sušit, sušit a sušit. Tento příspěvek dám i na podobné vlákna je to tu celkem nepřehledné a tazatelé řeší tento problém na různých místech. Pepa

21.3.2016 12:05
zdenur

XXX.XXX.12.206

Letos asi jenom Sasexky. V dubnu si chci ještě koupit na zkoušku pár křepelek. Loni jsem měl ještě faverolky, ale po sasexkách by mi lidi urvali ruce. Chtěl jsem si přilepšit prodejem vajec, ale každý po mně chce slepice. Na konci ledna se mi vylíhlo 13, po měsíci dalších 13. Teď mám nasazeno 48 a dalších 48 sadím dnes. Už i manželka mi říkala že jsem magor. Místo fotek děcek ukazuju v práci kuřata Akorát se mi v okolí nedaří sehnat chovného kohouta, abych příští rok nebyl vázaný na shánění vajíček.

21.3.2016 12:55
lenkape

XXX.XXX.104.17

Wyandotky stříbrné černě lemované velké, araukany modré, perličky fialové - kroužkované chovy. Pižmovky na pekáč, Hedvábničky na koukání a Indické běžce na slimáky. Jo a pávíky bílé černoocasé na ozdobu střech ve starém-lítacím standartu.

22.3.2016 20:13
bronda

XXX.XXX.98.84

V odchovně už běhá první letošní várka (z 11.3). Ty světlé jsou Orlovky. Pak je tam 5 Maransek a 3 pokusná křížení. Druhé zleva v přední řadě a uprostřed jsou kříženci Orlováka a Plymutky bílé, tmavé kuře třetí zleva v přední řadě je kříženec Orlováka a Australky. Z 22 oplodněných 17 kuřat (další 2 se vylíhly ale byly slabé, takže jsem vyřadil, jeden kruh smrti a 2 uhynula ve vejcích.

23.3.2016 14:55
rivers

XXX.XXX.235.173

23.3.2016 14:57
rivers

XXX.XXX.235.173

bronda napsal(a):
V odchovně už běhá první letošní várka (z 11.3). Ty světlé jsou Orlovky. Pak je tam 5 Maransek a 3 pokusná křížení. Druhé zleva v přední řadě a uprostřed jsou kříženci Orlováka a Plymutky bílé, tmavé kuře třetí zleva v přední řadě je kříženec Orlováka a Australky. Z 22 oplodněných 17 kuřat (další 2 se vylíhly ale byly slabé, takže jsem vyřadil, jeden kruh smrti a 2 uhynula ve vejcích.

APLAUS

lenis.ek

23.3.2016 22:43
lenis.ek

XXX.XXX.109.21

rivers napsal(a):
Od 2.3-23-24.3 budu dokumentovat celí proces lihnutí kuřat a pak vše vložím do této diskuze.

Jak to u Vas vypada?

24.3.2016 11:20
rivers

XXX.XXX.234.16

Blbě nic se nevylehlo 8 den jsem z 24 vajec vyhodil 14 vajec a 18 den jsem vyhodil 6 vajec a z tech se nic nevylihlo akorat ve 3 vejcich byly kurata ale mrtve . A tak jsem včera nasadil znovu.

24.3.2016 13:18
Hitch

XXX.XXX.145.107

Tak u mě Araukany 65% a Zdr. Velsumky úplně všechny oplodněné kohout je fakt frajer Kdo by chtěl násadovky, mohu nabídnout v omezeném množství

24.3.2016 13:56
karji

XXX.XXX.38.225

U mě už se prohání hempšírky, araukany, rýnské, vlašky, maransky, minorky a pavlovky. Už budu muset skončit nebo nebude na zahradě žádné místo. A to už mi sedí krůta narangaset, bronzová snáší, husy a kachny nezůstávají pozadu. Mám pekingské kolmé, pižmovky a husy české.

24.3.2016 19:23
ledana

XXX.XXX.68.193

Já letos líhnu Vranohlávky zlatokrké, vajíčka mám ze svého chovu...a zatím dobrý, oplozenost vysoká tak uvidíme, líhnu už po několikáté v líhni King suro - bez problémů...

24.3.2016 19:46
rivers

XXX.XXX.234.16

Má nekdo zkusenost s tim ze kachna Př:V pondeli sedne je hezky 15C.utery sedi a ve stredu ochladi k nule a sleze z vajec to je letos už po druhe to se mi jeste nestalo.

lenis.ek

24.3.2016 19:54
lenis.ek

XXX.XXX.109.21

rivers napsal(a):
Blbě nic se nevylehlo 8 den jsem z 24 vajec vyhodil 14 vajec a 18 den jsem vyhodil 6 vajec a z tech se nic nevylihlo akorat ve 3 vejcich byly kurata ale mrtve . A tak jsem včera nasadil znovu.

Tak to je mi moc lito
na podruhe to urcite dopadne lepe!

25.3.2016 08:40
rivers

XXX.XXX.234.16

Tak přidavam nejake foto z druheho lihnuti.

25.3.2016 13:58
rischanova

XXX.XXX.52.197

Dobrý den mohu se zeptat odkud jste?

25.3.2016 19:19
rivers

XXX.XXX.140.228

rischanova napsal(a):
Dobrý den mohu se zeptat odkud jste?

To je na moji osobu ? RIVERS?

25.3.2016 20:57
rischanova

XXX.XXX.52.197

Ne ne na karji.

25.3.2016 23:43
karji

XXX.XXX.211.31

Dobrý večer, bydlím blízko Benešova. Bratr blízko Loun. S pozdravem a přáním pěkného večera JK.

26.3.2016 07:23
rischanova

XXX.XXX.52.197

Dobrý den já jsem mezi Žatcem a Lounama.Já se jen chtěla zeptat jestli by nebyli nějaké přebytky zvířátek z líhnutí. Arakuany, Maransky a kdyby bylo nějaké to housátko české.Předem díky za odpověď.Lenka.

26.3.2016 08:42
karji

XXX.XXX.211.31

Zatím jsou moc malá. Něco si nechám na výstavy a přebytek určitě. Až nakroužkuji tak dám vědět.JK.

26.3.2016 17:00
rischanova

XXX.XXX.52.197

Děkuji, a určitě na mě nezapomeňte.Lena.

26.3.2016 17:40
noname

XXX.XXX.64.7

Presvietoval som vajcia ktore som objednal s Gyrona.sk ide o kalimero SM 60ks prislo s toho 7 prasknute aj tie som dal len tak pre pokus s vsetkych sesdesiat 9 vyhodenych boli ciste plus kruh smrti na podiv v tych prasknutych ties zatial ziju.48 v rcom 50 a zvisok 3 v brinsea, som zvedavy kolko este vyradim a kolko s nich vyjde.Napokon posledne 3 dni prelozim do rumunca cleo 5 /
(pretoze ma nebavi cistit tolko rcomku a napokon chcem hned nasadit nasadovky s vlastneho chovu) ktoreho som zakupil za ucelom doliahne tak dufam ze nic neposere kalibroval som ju kalibracnym ortutovym teplomerom plus vlhkost vsetko ok teplota 37,8 vlhkost 70% pri oboch nadobkach neviem preco moc jej nedoverujem ale ako sa vravy risk je zisk.

26.3.2016 18:20
TeryMary

XXX.XXX.117.14

Mechelnerky, hedvábky, a zkoušíme hybridky

26.3.2016 21:21
012dusan

XXX.XXX.100.67

Zapadne Slovensko

Faverolka Bresse Bielefeld Lenghorn Zdr In bojovnica a indicky bezec

predam obmedzene mnozstvo nasadovych vajec, sliepky cistokrvne kruzkovane Indicka bojovnica 2 Eur, kacica indicky bezec 1 Eur, faverolka lososova 1 Eur, bresse gauloise 0,6 EUR, lenghornka 0,5 Eur, o mesiac budu na predaj aj kuriatka. Bielefeld iba kuriatka vajicka nepredavam.

27.3.2016 11:53
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Zdravím. A přeji krásné velikonoce.
Tak já mám v líhni 15 Amrocks,15 černých Bress zaslané z Německa no a 4.4. mi poslou 10 násadovek pita-pinta-roxa. Musím říci - bylo to perfektně zabalené a ani jedno rozbyté. Tak mi držte palečky

27.3.2016 12:21
chovatel  30

XXX.XXX.96.17

Dnes půjde do lihně 60 vajíček Vlašek koroptvích.

27.3.2016 12:34
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Práve som dnes nasadil vajcia: Araukan, Orloviek, Barneveldiek strieborných a Pavlovských kúr.

27.3.2016 22:45
oskar222

XXX.XXX.103.236

Já uz si pockam do 1.4. a budou se líhnout minorky :).

28.3.2016 17:15
dadu

XXX.XXX.250.70

Já mám téměř "velikonočňátka" - 26.3. se mi vylíhlo 27 kuřátek bresse a faverolek velkých smajlík

31.3.2016 19:51
rivers

XXX.XXX.234.0

Tak jsem poprve prosvedsoval z druheho lihnuti a z 24 vajec prazdne 6.Tak ze zatim dobre.

31.3.2016 19:52
rivers

XXX.XXX.234.0

Je ja si nevsim ze ty fotografie uz pridal drive.

1.4.2016 06:33
Martas1978

XXX.XXX.0.200

Přeji krásný den,
nebude tu někdo líhnout Leghornky?
Děkuji za odpovědi, sem z Jičína.Martin.

1.4.2016 06:41

Já budu dávat do líhně násadovky wyandotka stříbrná vlnitá koroptví velká za cca 3 týdny, oplozenost vyšla tak jenom nasbírám a šup tam s němi, Míra.

1.4.2016 21:52
rivers

XXX.XXX.233.217

Připominam ze vNedeli prosvedsuji

1.4.2016 21:56
nehezacka

XXX.XXX.210.212

Tak nám se budou líhnout velsumky zdrobnělé stříbrokrké

1.4.2016 22:07
jana-jana

XXX.XXX.42.160

Martas1978 napsal(a):
Přeji krásný den,
nebude tu někdo líhnout Leghornky?
Děkuji za odpovědi, sem z Jičína.Martin.

Můžu vám nalíhnout, jsem od Turnova, kolik by jste jich chtěl?

2.4.2016 08:21
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Práve sa vyliahli Pavlovské kury zlaté, strieborné a 3 biele, Araukany, strieborné Barneveldky.

2.4.2016 08:34
Lhoťák od Kladna

XXX.XXX.54.195

Krásné, gratuluji

2.4.2016 12:31
rivers

XXX.XXX.233.217

peter z bratislavy napsal(a):
Práve sa vyliahli Pavlovské kury zlaté, strieborné a 3 biele, Araukany, strieborné Barneveldky.

Tak ty jsou nadherne.

3.4.2016 10:16
rivers

XXX.XXX.229.198

Tak jsem pred par minutama doprosvedcoval a z 24 vajec 3 čiste ale jeste to neni jisté. ocekavane lihnuti je 12-13.4

3.4.2016 11:41
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Nejstarší tj.5 týdnů orlovky pestré, jsou již venku a mohou do skleníku, tam bylo -3 ale pod bednou +25 stupňů. Pepa

3.4.2016 11:56
rosten

XXX.XXX.57.38

Včera jsem objednal líheň, hned jak přijde tak vyzkouším IB, snad se povede...

8.4.2016 17:26
rivers

XXX.XXX.235.140

V nedeli naposled prosvedcuji.

10.4.2016 12:45
rivers

XXX.XXX.231.6

dadu napsal(a):

Http://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/2726243/orpingtonka-cervena/ Tady jsem neco pro vas nasel.

10.4.2016 12:55
alena.par

XXX.XXX.11.178

Já mám 30 kuřátek vlašky perlověšedé oranžovokrké

10.4.2016 13:04
jana-jana

XXX.XXX.42.160

A já mám asi 10 volných kuřátek wyandotky velké stříbrné - Turnov.

10.4.2016 13:49
rivers

XXX.XXX.231.6

Dnes jsem naposled prosvedcoval a z 24 vajec je 5 prazdnych a 2 se mi nezdaji ale jinak vsechny plný.Tak v patek dam vedet kolik se jich vylihlo.

10.4.2016 14:56
rivers

XXX.XXX.231.6

dhufnagel napsal(a):
Mám v líhni Holokrčky.

Jak to u vas vypada ?

10.4.2016 16:09
jana-jana

XXX.XXX.42.160

Kuřata wyandotek velkých stříbrných k mání.

10.4.2016 17:55

jana-jana napsal(a):
Kuřata wyandotek velkých stříbrných k mání.

Odkud jste?

10.4.2016 18:47
jana-jana

XXX.XXX.42.160

Odkud jste?

Turnov., psala jsem to u příspěvku smajlík

11.4.2016 09:29

jana-jana napsal(a):
Turnov., psala jsem to u příspěvku smajlík

Máte wyandotky stříbrné koroptví vlnité velké? Můžeme vyměnit letošní kohoutky pro změnu krve, mám více chovných kmenů, přidávám fotku jednoho z kohoutů, Míra.

11.4.2016 10:23
jana-jana

XXX.XXX.42.160

Nemám, mám stříbrné černě lemované, modré a zlaté.

11.4.2016 14:51
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobrý den,
od pátku 8.4. máme nasazeno 49ks šumavanek,11ks vlašek.

11.4.2016 15:25

rivers napsal(a):
Dobry den napište mi co budete líhnout a kdy Já-Forverky, Východofrýckí racek, pižmovky, kuřata dominantu a indicke běžce a možna i husy. Kuřata začínám líhnout 2.3 2016.

Faverolky smajlík
A zadařili se samí kohoutci

11.4.2016 20:55
rivers

XXX.XXX.131.148

Faverolky smajlík
A zadařili se samí kohoutci

Kolik jich bylo ?

11.4.2016 20:57
rivers

XXX.XXX.131.148

Už se mi líhnou 19 den 1 kuratko od FORVEREK!

11.4.2016 22:18
skodovak

XXX.XXX.241.249

Tak 13.4 čekám na maransky měďenokrké plus jen tak pro radost asi šest vlaškomaransek smajlík a hned další várka přijde naložit. Další středu další maransky.
17.4 se měli klubat karolínky, ale všech 13 praskla mrcha.
20.4 snad koukne na svět pár běžců.
25.4 snad nějaká pižmovka, díky nedokončenému zařízení nemají kam sednout lezou slepicim do hnízda a ještě po holkach lezou běžci takže jsem je zavřel a letos bohužel zřejmě, už i přestaly nést.
Dalších 30 vajíček běžců připravené, jen není kam je strčit smajlík
Dneska jsem objevil jednu kvočnu, vypadá že to myslí vážně holka, pokud vymyslím kam ji dám a co pod ní, pokračujeme i přirozeně
A tak dále..

11.4.2016 23:11

rivers napsal(a):
Kolik jich bylo ?

Bylo? Stále jsou smajlík 8 kousku.

11.4.2016 23:12

rivers napsal(a):
Už se mi líhnou 19 den 1 kuratko od FORVEREK!

Tak at to tentokrat vše dobre dopadne!
Držím palečky smajlík

11.4.2016 23:59
kuri

XXX.XXX.151.227

Dvorcek bude pekne farebny. To sa zas napozeram ako sa budu vyfarbovat.
Tato z 22 vavec vyviedla 18 kaciatok. Na 18 vajicok uz treti den pribuda prachove perie a potom mam este 11 a 4 vajicka.

12.4.2016 20:29
rivers

XXX.XXX.131.141

Tak at to tentokrat vše dobre dopadne!
Držím palečky smajlík

Zatim dobre dlsich 5 se jich lihne

12.4.2016 20:32
rivers

XXX.XXX.131.141

kuri napsal(a):
Tato z 22 vavec vyviedla 18 kaciatok. Na 18 vajicok uz treti den pribuda prachove perie a potom mam este 11 a 4 vajicka.

Ty jsou nadherné pod kachnou jich mam 13 vajec tak uvidim

13.4.2016 08:55
janahol

XXX.XXX.110.102

skodovak napsal(a):
Tak 13.4 čekám na maransky měďenokrké plus jen tak pro radost asi šest vlaškomaransek smajlík a hned další várka přijde naložit. Další středu další maransky.
17.4 se měli klubat karolínky, ale všech 13 praskla mrcha.
20.4 snad koukne na svět pár běžců.
25.4 snad nějaká pižmovka, díky nedokončenému zařízení nemají kam sednout lezou slepicim do hnízda a ještě po holkach lezou běžci takže jsem je zavřel a letos bohužel zřejmě, už i přestaly nést.
Dalších 30 vajíček běžců připravené, jen není kam je strčit smajlík
Dneska jsem objevil jednu kvočnu, vypadá že to myslí vážně holka, pokud vymyslím kam ji dám a co pod ní, pokračujeme i přirozeně
A tak dále..

Dobrý den, prosím, až se Vám vylíhnou ty vlaškomaransky, mohl by jste poslat fotku? Hodně by mě to zajímalo. Mám tu na dvoře vlašky i maransky a kohouta marans černý měděněkrký. V neděli budu prosvěcovat v líhni, tak že bych tam přidala nějaké vajíčko místo těch co budou čistá Líhnete tuhle kombinaci prvně, nebo už je máte vyzkoušené? Díky Jana.

13.4.2016 15:42
rivers

XXX.XXX.131.173

14.4.2016 09:12
Lítačka

XXX.XXX.102.206

Jaj musím se pochlubit prvnička česká husa z 8 vajec 7 kousků. Normálně odebírám vejce do líhně potvora je šikovně schovala.

14.4.2016 21:16
Lítačka

XXX.XXX.102.206

Čau lidi nemáte někdo zkušenosti http://www.kozinec.com/chov-slepic/prodej-nasadovych-vajec-kurat/ mám objednané vejce a zatím nic ani sms. Dík za radu.

15.4.2016 06:57
Bosanova

XXX.XXX.93.93

V líhni mám vejce husy pomořanské (koupena násadová vejce) a husy landéské. Nasazeno celkem 20 vajec, z toho po včerejším prosvětlení (11.den) je 18 se zárodkem. Tak uvidím! Dále mám v líhni u známého 12 vajec od svých landések, ty by měly být venku každou chvíi. No a vajíček, která se nevešla do líhně se s mým obdivem ujala moje landéska, která sedí 12. den jako přibitá. Pokud by vyšlo vše jen z 50-ti%, tak budu mít doma přehusováno

15.4.2016 08:33
čapice

XXX.XXX.216.126

kuri napsal(a):

Zdravím a závidím,
naše kačenka IB v hnízdě asi 15 vajec, dnes pár starších odeberu. Koukám, koukám a nikde ani pírko. Tak snad si dá holka říct a zasedne až se ještě oteplí.
No a pro zasmání přidávám fotku našeho kačera, ten má chuť pořád, ale z tohohle se ničeho nedočká.

15.4.2016 08:52
honzapm

XXX.XXX.182.25

Čapice,

15.4.2016 08:53
honzapm

XXX.XXX.182.25

Lítačka napsal(a):
Čau lidi nemáte někdo zkušenosti http://www.kozinec.com/chov-slepic/prodej-nasadovych-vajec-kurat/ mám objednané vejce a zatím nic ani sms. Dík za radu.

PRO ROK 2016 JE PŘÍJEM OBJEDNÁVEK PRO VELKÝ ZÁJEM ZASTAVEN!
NA VAŠE ZASLANÉ OBJEDNÁVKY UŽ NEBUDEME REAGOVAT.
DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ.

Více zde: http://www.kozinec.com/chov-slepic/prodej-nasadovych-vajec-kurat/.

15.4.2016 09:08
javorka

XXX.XXX.98.207

čapice napsal(a):
Zdravím a závidím,
naše kačenka IB v hnízdě asi 15 vajec, dnes pár starších odeberu. Koukám, koukám a nikde ani pírko. Tak snad si dá holka říct a zasedne až se ještě oteplí.
No a pro zasmání přidávám fotku našeho kačera, ten má chuť pořád, ale z tohohle se ničeho nedočká.

Čapice zdravím!
Zase jste mě pobavila. Jeden z našich kačerů si taky hrozně dovoluje.
Už je "ochočený" až moc

15.4.2016 09:34
Lítačka

XXX.XXX.102.206

honzapm napsal(a):
PRO ROK 2016 JE PŘÍJEM OBJEDNÁVEK PRO VELKÝ ZÁJEM ZASTAVEN!
NA VAŠE ZASLANÉ OBJEDNÁVKY UŽ NEBUDEME REAGOVAT.
DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ.

Více zde: http://www.kozinec.com/chov-slepic/prodej-nasadovych-vajec-kurat/.

Dobrý den objednávku jsem dělala před 2 měsíci. Dík za info.

15.4.2016 09:50
čapice

XXX.XXX.216.126

javorka napsal(a):
Čapice zdravím!
Zase jste mě pobavila. Jeden z našich kačerů si taky hrozně dovoluje.
Už je "ochočený" až moc

Jenom dodatek. Kočička ho zbožňuje, pořád se mazlí a pusinkujou. Ještě, že kachně je to fuk.

15.4.2016 11:46
honzapm

XXX.XXX.182.25

Sodoma i s komorou, vopravdicky. Kočka je tedy labužnice.

15.4.2016 12:35
jana-jana

XXX.XXX.42.160

Nezná někdo p.Miklovicze? Nevím, co mě poslal za násadová vajíčka? Předem nenapsal...

15.4.2016 13:23

jana-jana napsal(a):
Nezná někdo p.Miklovicze? Nevím, co mě poslal za násadová vajíčka? Předem nenapsal...

Janulí? chcete rict, ze jste prebrala balik, zaplatila 600 Kc a nevite od koho, ani co tam mate?

15.4.2016 15:43
jana-jana

XXX.XXX.42.160

Už to tak je, já jsem sháněla usilovně forverky a tak jsem si je zamluvila u více chovatelů, možná, že to jsou oni, nevím, proto hledám pána, aby mě to řekl, jinak mě to nevadí

15.4.2016 16:08
rybka

XXX.XXX.80.149

Líhnu Wyandotky stříbrné černě lemované, ale letos se moc nedaří. Kohout je líný, oplozenost mizerná, ale něco přeci jen už běhá s kvočnou a odchovně. Teď mám naloženou líheń s vejci od chovatele ze Slovenska, oplodněnost stoprocentní, vše se vyvíjí, zatím jsem spokojena. Uvidíme, zda se to podaří dotáhnout do konce. při jednom chlazení jsem na vejce zapoměla a dobrou třičtvrtě hoďku chladila. Pokud se zadaří, určitě si nechám alespoń tři kohouty ( pro jistotu ), kdyby některý z nich selhal.

17.4.2016 09:12
Lítačka

XXX.XXX.102.206

jana-jana napsal(a):

Dobrý den mohla byste tu fotku trošku přiostřit ty vejce se mi zdají povědomá.

17.4.2016 09:24
jana-jana

XXX.XXX.42.160

Ještě tu mám jednu fotku ze zbytku vajec nerozbitých.

18.4.2016 20:49
capkovic

XXX.XXX.238.216

Liaheň čistokrvných kurčiat Čapkovič, liahne a predáva 7-dňové až 6-týždňové sexované kuričky týchto plemien: amrokska, austráloprka, hempširka, plymutka biela, leghornka a velsúnka zdrobnelá, aj kohútikov na výkrm týchto plenien.
Ďalej predáva 7-dňové kurčatá týchto plemien: wyandotka strieborná čiernolemovaná, faverolka lososová, jerzejský obor čierny, orpintonka žltá. Aktuálna ponuka na www.liahencapkovic.sk.

18.4.2016 20:54
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

16.4. sa vyliahli kuriatka Pavlovských kur, strieborných Barneveldiek d.l., Orloviek pestrých a arauacan čiernych a modrých.

18.4.2016 21:13
rivers

XXX.XXX.136.92

19.4.2016 08:22
Lítačka

XXX.XXX.102.206

jana-jana napsal(a):
Ještě tu mám jednu fotku ze zbytku vajec nerozbitých.

Dobrý den tak vám bohužel neporadím. Barva má být čistě bílá nebo nažloutlá.

19.4.2016 12:11
jana-jana

XXX.XXX.42.160

Lítačka napsal(a):
Dobrý den tak vám bohužel neporadím. Barva má být čistě bílá nebo nažloutlá.

Už to vím, pán se mě ozval na tel....

19.4.2016 13:12
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Dobrý den
tak se vám musím vyplakat nad svojím neúspěchem. Objednala jsem si vejce černé Bressy a Amrocks z Německa, došly v pořádku a tak jsem se těšila na 30 kuřátek. Vylíhlo se 5.Bress.
18 bylo neoplodněných a zbytek se nevylíhl. Nebyly ani naklované. Tak nevím - líhla jsem poprvé v líhni z Makra kde se nedá regulovat teplota a s vlhkostí jsem měla také velké problémy, hodně to kondenzovalo na víku, vlhkost létala nahoru-dolu. Vloni jsem líhla v malé plně automatické líhni a v pohodě.
Pak mi zasedla kvočna, bíla Bressa - postupně jsem vyhazovala vejce co nebyly oplodněný a ve finále jí tam zůstaly jen 3. Minulý týden tam dojdu a ona vyhodila vylíhlé kuřátko z hnízda - bylo už mrtvé. Proč toto kvočna udělá? Ví to někdo? Já jsem ji chtěla odkvokat ale pod ní bylo jedno čerstvé živé kuřátko a ještě jedno vejce. Druhý den ráno bylo i to 3. kuře vyhozené z hnízda a úplně studené, ale ještě se hýbalo tak jsem ho šupla do líhně - a ono za hodinku pípalo a běhalo v líhni, to mě potěšilo. Tak kvočna má jen to jedno - o které se Bohu díky stará. Ještě mám v líhni 12 vajec, z toho 9 pita-pinta-roxa - také z Německa. Tak doufám že se z toho něco vylíhne.

19.4.2016 15:06
jana-jana

XXX.XXX.42.160

Letos to je s líhnutím nějaký divný, kdekdo si ztěžuje

20.4.2016 08:59
Lítačka

XXX.XXX.102.206

bgstettn napsal(a):
Dobrý den
tak se vám musím vyplakat nad svojím neúspěchem. Objednala jsem si vejce černé Bressy a Amrocks z Německa, došly v pořádku a tak jsem se těšila na 30 kuřátek. Vylíhlo se 5.Bress.
18 bylo neoplodněných a zbytek se nevylíhl. Nebyly ani naklované. Tak nevím - líhla jsem poprvé v líhni z Makra kde se nedá regulovat teplota a s vlhkostí jsem měla také velké problémy, hodně to kondenzovalo na víku, vlhkost létala nahoru-dolu. Vloni jsem líhla v malé plně automatické líhni a v pohodě.
Pak mi zasedla kvočna, bíla Bressa - postupně jsem vyhazovala vejce co nebyly oplodněný a ve finále jí tam zůstaly jen 3. Minulý týden tam dojdu a ona vyhodila vylíhlé kuřátko z hnízda - bylo už mrtvé. Proč toto kvočna udělá? Ví to někdo? Já jsem ji chtěla odkvokat ale pod ní bylo jedno čerstvé živé kuřátko a ještě jedno vejce. Druhý den ráno bylo i to 3. kuře vyhozené z hnízda a úplně studené, ale ještě se hýbalo tak jsem ho šupla do líhně - a ono za hodinku pípalo a běhalo v líhni, to mě potěšilo. Tak kvočna má jen to jedno - o které se Bohu díky stará. Ještě mám v líhni 12 vajec, z toho 9 pita-pinta-roxa - také z Německa. Tak doufám že se z toho něco vylíhne.

Líheň kde se nedá regulovat teplota co je to za zmetek...? Nemáte na boku někde takovej malilinkatej šroubeček já ho taky hledala ale našla. A stou kvočnou nevím ale moji známé se kterou líhneme housata taky loni vyházela jedno po druhém ven a nic nevyvedla všechno uhynulo. Prostě vyseděla a vyhodila.

20.4.2016 11:23
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Lítačka napsal(a):
Líheň kde se nedá regulovat teplota co je to za zmetek...? Nemáte na boku někde takovej malilinkatej šroubeček já ho taky hledala ale našla. A stou kvočnou nevím ale moji známé se kterou líhneme housata taky loni vyházela jedno po druhém ven a nic nevyvedla všechno uhynulo. Prostě vyseděla a vyhodila.

Dobrý den
no přečetla jsem si celou diskusi zde na ifauně o této líhni a usoudila že je pro moji potřebu dostačující. V manuálu jsem se dočetla toto:

Inkubační teplota je nastavena od výrobce a nemůže být změněna uživatelem líhně.

Tak jsme tam dala na zkoušku dalších pár vajec - uvidíme co se vylíhne, jestli to bylo líhní nebo vejcemi.
Že kvočna - především mladá co sedí poprvé - může vyhodit kuřátka a nebo už i vejce z hnízda jsem se nyní také dočetla. Mě kvokala vloni jedna hybridka, mladá a přesto všechny odvodila a poctivě se starala. Ale tak to asi je - jednou dobré a jednou ne...

21.4.2016 07:45
bara001

XXX.XXX.43.138

No musím se k vám přidat, letos je líhnutí příšerné, bez problémů se líhnou jen Faverolky. U Bresse kolísá oplodněnost a u koupených vajíček to není lepší. A když některá vajíčka vypadají dobře, tak se mi zbláznila teplota v líhni.

21.4.2016 07:48
jana-jana

XXX.XXX.42.160

Taky mám letos problémy s líhní a s oplozením některých plemen ani nemluvím

21.4.2016 08:17
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Tak já jsem právě korespondovala s tím dodavatelem mojích násadovek v Německu a on se omluvil a slíbil poslat 20 nových - pouze za poštovné. Tak to je velmi solidní jednaní, že? Doufejme že bude oplozenost lepší, objednala jsem si Amrocks.
přeji všem hodně úspěchů a radosti z kuřátek

24.4.2016 08:37
rivers

XXX.XXX.133.230

Tak chtel bych se vam pochlubit letos se mi daří kazdy si porad stezuje ale ja mam zatim dobrou sezolnu 11 kurat, obe kachny mi sedli a sedi pod se bou maji jedna-12 kachnich a 4 slepici a druha 13 kachnich a 3 slepici. Ne ze bych je tam dal ale potvory slepice je tam snesli a uz se mi chista u znameho indicky bezec. Tak jenom pridavam fotky z lonska..

5.6.2016 17:08
jana-jana

XXX.XXX.42.160

Taky mám forveky, konečně smajlík, moc se mě líbí...

6.6.2016 18:17
rivers

XXX.XXX.133.201

Dnes mi sedla jedna sediva alioka ma pod sebou cca 16 kousku a znamy mi v tejdnu priveze vajca od bazantu.

6.6.2016 18:19
rivers

XXX.XXX.133.201

ALIOKA co se mi to stalo chtel jsem napsat SLÍPKA.

17.7.2016 11:31
rivers

XXX.XXX.132.14

Tak co se vam zatim povedlo vylihnout ?

17.7.2016 13:21
jana-jana

XXX.XXX.42.160

rivers napsal(a):
Tak co se vam zatim povedlo vylihnout ?

Mě se povedla všechna plemena slepic, co mám : forveky, bresse, lakenfeldky, ayam cemani, leghornky, žerzeje, gurnejky, wyandotky... ted mám kuřat plný dvorek , už jsem i nějaké prodala, ale zatím se mě do prodeje nechce... mám taky dost kohoutků od všech popsaných plemen

17.7.2016 21:39
rgreen

XXX.XXX.86.102

Mě se letos povedlo spousty pěkných kuřat. Vše líhnuto v plastové levné Cleovce. Kdyby měl někdo letos na prodej modrého zdrobnělého kohouta holanďana na prodej či výměnu, dejte vědět smajlík

Mankaa

17.12.2016 20:10
Mankaa

XXX.XXX.108.91

Dobrý den. Budete někdo líhnout příští rok zdrobnělé wyandotky?
Měla bych zájem v lednu o násadovky.

17.12.2016 20:16
dadu

XXX.XXX.61.94

Holky mi začínají pomalu "cvrkat", tak by snad v lednu nějaké násadovky už mohly být. Mám černé stříbřitě lemované a jsem od Mladé Boleslavi. Vajíčka ale neposílám.

26.12.2016 17:46
rivers

XXX.XXX.139.235

Dobry den mam dotaz ma nekdo stejny problem jaky mám já ? Začátkem prosince všechny slipky dobre snášeli kolem 4-5 vajec denea po nejake dobje prestali vsechny snášet za cely prosinec mam max 15 vajec vím ze slepice maji v zime prestavku ale co zpusobylo ze vsechny najednou prestali snaset mam max 1-2 vejce za tyden za odpoved predem dekuji.

5.2.2017 11:55
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Tak dnes začíname s liaharenskou sezónou 2017. Zatiaľ síce len skúšobne 120 vajec, aby som zistil, či sú noví kohúti plodní. Sliepky sa ešte nerozniesli. Sú tam vajcia veľkých plemien: Ayam cemani, Barneveldka strieborná, Pavlosvká kura zlatá a strieborná, Orlovka pestra, Lafleška čierna, modrá a krahujšia, Sasexska porcelánová, Sundheimer, Bruggska bojovníčka.

5.2.2017 12:36
jana-jana

XXX.XXX.42.160

To vám závidím, že už můžete líhnout, my máme na zahradě ve výbězích ještě hodně sněhu, takže rozdělovat hejno vůbec nejde

5.2.2017 12:49
jako001

XXX.XXX.109.93

No umna sa uz od stredy pecu v kosovskè kokrhàce, zatial màm len jednu sliepku cize je tam 5 vajec a dnes polovicka presvecovala 100% oplodnenost v stredu sa tam vlozi dalsich 5, neskor maransky nech uz su tie mrazy prec.

5.2.2017 12:52
2mazutak

XXX.XXX.3.12

jana-jana napsal(a):
To vám závidím, že už můžete líhnout, my máme na zahradě ve výbězích ještě hodně sněhu, takže rozdělovat hejno vůbec nejde

Zdravím já jsem na tom podobně, musel jsem vysadit veškerá vrátka od výběhů.jinak bych se tam ani nedostal.čistokrevně budu líhnout zd. hempšírky, a směs barev zd. wyandotek.pozapínám líhně, jestli je vše v pořádku a koncem března nasadím.

janulkajanka

5.2.2017 13:02
janulkajanka

XXX.XXX.231.34

Tak mě už se budou příští týden líhnout leghorny, vlašky koroptví a porcelánové, brojleři Ross.V pátek jsem nasadila prvních 30 vajec od hus.Vše v makrovkách, mám jich 5, loni naprostá spokojenost, uvidíme jak to dopadne letos.Jana.

5.2.2017 13:23
hospodar3

XXX.XXX.198.133

Dobrý den, shaním násadové vejce Vlašek jakákoliv zbarvení teda žadné křížene A násadové vajička Hamburčanek střibrně černě tečkovanych.
Pište mi prosím na mail: Ladislav.kusak1@seznam.cz
Děkuji za nabídky.

5.2.2017 13:58
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

jana-jana napsal(a):

Hejná mám rozdelené už od Vianoc a všetky sú zavreté v krytých volierach (kvôli vtáčej chrípke), kde je sucho. Len keby tie mrazy už povolili a začali poriadne znášať.

5.2.2017 16:30
jana-jana

XXX.XXX.42.160

Máte to pěkné, to bych já sama nedokázala udělat, sice mám pěkné voliery s kurníčky, ale ne výběhy zastřešené, takže čekám na teplé počasí.

5.2.2017 17:08
L.Lucinka

XXX.XXX.192.5

Dobry den, tak ja letos budu lihnout Krepelky japonske nosne, Pak nasadim slepici vejce(mam prevazne australky velke cerne), Pak husy landeske a kachny cinske, bezce a pekingske.tak snad to s tou chripkou prejde.

5.2.2017 17:45
PetaaS

XXX.XXX.92.254

20.2. budu do líhně dávat křepelky japonské nosné a 15.3. vlašky stříbrokrké...( kdo by měl zájem o vlašky stříbrokrké napište do SZ )

5.2.2017 20:26
rgreen

XXX.XXX.86.102

Líhnu křepelky nosné, Faraony, Anglické, Italské giganty a brojlerové Francouzské. Budu líhnout zdrobnělé Holandské chocholaté modré a černé, a mám zamluvené vejce velkých rodobarvých Bílefeldek, na který se moc těším. smajlík

10.2.2017 12:46
kvak

XXX.XXX.223.14

Já budu líhnout české zlaté kropenky, šumavanky a wyandotky.

16.2.2017 14:13
Horac.jarda

XXX.XXX.209.119

ORPINGTONKY - bude mít někdo násadová vajíčka navíc? Ideálně žluté - jde mi ale o opravdu čistý orpingtonky.

16.2.2017 20:31
agnescup

XXX.XXX.75.164

kvak napsal(a):
Já budu líhnout české zlaté kropenky, šumavanky a wyandotky.

Jaké máte Wiandotky? Já mám velké stříbrné černě lemované, ale zatím ještě nesnáší.

17.2.2017 11:12
kvak

XXX.XXX.223.14

Já osobně wyandotky ještě nemám ale objednal jsem si na březen násadová vejce stříbrných černě lemovaných a zlatých černě lemovaných.

17.2.2017 13:19

Zatím to vypadá dobře a s vysokou pravděpodobností budou stříbrné paduánky. Velké.

17.2.2017 17:30
chovatel2snina

XXX.XXX.152.167

Ja budem liahnuť japonské prepelice a zo sliepok Oravky žltohnedé veľké ale aj zdrobnelé. A Oravky rodofarbené no na tie sa teším najviac.

21.2.2017 08:12
zd.velsumka

XXX.XXX.62.38

Skusobne liahnutie velsumky a vranohlavky striebrokrkej a zlatokrkej.

2.3.2017 19:01
rivers

XXX.XXX.189.106

Včera jsem dal do lihně 24 slepičích vajec.

pele

2.3.2017 19:06
pele

XXX.XXX.71.195

capkovic napsal(a):
Liaheň čistokrvných kurčiat Čapkovič, liahne a predáva 7-dňové až 6-týždňové sexované kuričky týchto plemien: amrokska, austráloprka, hempširka, plymutka biela, leghornka a velsúnka zdrobnelá, aj kohútikov na výkrm týchto plenien.
Ďalej predáva 7-dňové kurčatá týchto plemien: wyandotka strieborná čiernolemovaná, faverolka lososová, jerzejský obor čierny, orpintonka žltá. Aktuálna ponuka na www.liahencapkovic.sk.

To ako chlapik predava Isabrown o polku lacnejsie 6 tyzdnovu kuru ako gyron?
ci je to len prekup od gyronu jak 80percent bazosu a pridany vlastny kohut?
tzv dvojgeneracny ci ako ich volaju?

J.Dány3

11.3.2017 14:54
J.Dány3

XXX.XXX.128.1

Já budu dávat do líhně hempšíri a rousnné zakrslé.

16.3.2017 09:52
goral666

XXX.XXX.33.23

Zdravím mám záujem o
vranohlávky striebrokrké je možné 15-20ks kuriatok si zakúpiť?

16.3.2017 11:18
dadu

XXX.XXX.61.94

Mám týden v líhni wyandotky zdrobnělé stříbrné černě lemované. Kdyby někdo měl zájem.

11.4.2017 12:41
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Tak, jako každý rok, orlovky pestré velké. Pepa

11.4.2017 12:52

Wyandotka stříbrná koroptví vlnitá velká a jedno černé zatoulané kuřátko.
Míra.

Přidejte reakci

Přidat smajlík