Prosim radu zacali mi 2kacice znasat su to pyzmovky, potrebujem radu, mam nechat obidve v jednej miestnosti o rozlohe priblizne 1,5x1,5m a vnej dve hniezda nejak predelene aby navzajom nevideli na seba alebo druha varianta rozdelit ich a v kazdej miestnosti kacica sediaca na hniezde plus kacer a opet kacica plus kacer co by bolo podla vas lepsie dakujem Peta gregorievic.
Dobrý večer, tak ja mám chlievik pre kačice o veľkosti 1,5 x 1,5 m, akurát som ho predelil tak, aby kacice na seba nevideli, v každej časti je dostatočne veľké hniezdo (plastová prepravka), mám 2 kačice a 1 káčera pižmového, večer každá kačica vojde do svojej časti a k jednej zaženiem aj káčera, ale len dovtedy je pri nej, kým znáša vajíčka, ako náhle kačice zasadnú, tak už káčera ku nim nepušťam a v podstate neprídu do kontaktu počas celého obdobia sedenia, lebo kačer je vtedy veľmi aktívny čo sa týka párenia a prenasleduje ich, a mohol by porozbíjať vajíčka na hniezde, ak by sa dostal ku kačke a začal po nej skákať. Počas sedenia už je chlievik stále otvorený, aby kačice sa mohli vyprázdniť a vykupať sa, káčera vždy umiestnim niekde v záhrade, aby im dal pokoj počas celých 5 týždnov a aj prvé 2 týždne po vyliahnutí ho nepušťam ku káčatám.
Dakujem pan spisak35 ten zaver poznam akurat ze doteraz vzdy len jedna sedela a potom sa to striedalo a ako tak priestorovo to bolo mozne, takze odporucate predelit dobre skusim to a uvidime hniezda aspon umna uz asi druhy rok alebo treti su pneumatiky naplnene senom :) co sa taky toho sedenia prosim vas este o jednu radu to predelenie ma byt az po strop? Ta buda/chliev je vysoka tiez priblizne 1,5m mam teda azpo strop urobit predelenie alebo staci len cca 60cm do vysky? Dakujem Peťo.