Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2016 20:37
mexin

XXX.XXX.11.59

Známý potřebuje poradit.Minulý rok koupil 10 kuřat australky velké.bylo jim 6 týdnů, vše bylo ok.žádný úhyn.Letos od toho samého chovatele koupil dalších 10 ks.těmto byly 2 týdny.kuřata z lihně stejně jako ty předchozí.Ovšem z 10 kuřat mu zbyly 3.Některe vypadali jako by nerostly a u dvou si všimnul křivého zobáku.Z těchto tři zůstali dva větší (nejspíš to budou kohouti) a jedno menší, ale má také křivý zobák.Samo se z obtížemi nazere, no spis nenazere, tak prikrmuje pinzetou.Případně sem dam foto.Mohu to zítra vyfotit.Neví čím to je, krmí stejně jako tehdy ty loňské, má je doma v teple, pod lampou.jediný co je prý jinak byl kohout.Chovatel si přivezl nového z nemecka a chtěl ho hned vyzkouset, tak nasadil do líhne 50 vajec, vylihl po něm 47 kuřat.Ale neměl pro malé místo, odchovnu predelava, nebo co, tak prodával už dvou týdenní aby byly co nejdřív pryč.Známý je v důchodu tak to kure piplat může, ale neví jestli to má smysl, zda se to spravi, Poradíte někdo?my slepice máme taky, nekdy i kurata, ale s tímto jsem se ještě nesetkala tak sama nevím co mu na to říct.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2016 21:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

mexin napsal(a):
Známý potřebuje poradit.Minulý rok koupil 10 kuřat australky velké.bylo jim 6 týdnů, vše bylo ok.žádný úhyn.Letos od toho samého chovatele koupil dalších 10 ks.těmto byly 2 týdny.kuřata z lihně stejně jako ty předchozí.Ovšem z 10 kuřat mu zbyly 3.Některe vypadali jako by nerostly a u dvou si všimnul křivého zobáku.Z těchto tři zůstali dva větší (nejspíš to budou kohouti) a jedno menší, ale má také křivý zobák.Samo se z obtížemi nazere, no spis nenazere, tak prikrmuje pinzetou.Případně sem dam foto.Mohu to zítra vyfotit.Neví čím to je, krmí stejně jako tehdy ty loňské, má je doma v teple, pod lampou.jediný co je prý jinak byl kohout.Chovatel si přivezl nového z nemecka a chtěl ho hned vyzkouset, tak nasadil do líhne 50 vajec, vylihl po něm 47 kuřat.Ale neměl pro malé místo, odchovnu predelava, nebo co, tak prodával už dvou týdenní aby byly co nejdřív pryč.Známý je v důchodu tak to kure piplat může, ale neví jestli to má smysl, zda se to spravi, Poradíte někdo?my slepice máme taky, nekdy i kurata, ale s tímto jsem se ještě nesetkala tak sama nevím co mu na to říct.

Nespraví se to. Takové zvíře patří okamžitě vyřadit.

6.3.2016 21:41
chovatelkarel

XXX.XXX.178.134

Zdravím. Zřejmě se jedná o silně příbuzenskou plenitbu.

Neregistrovaný uživatel

6.3.2016 21:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

mexin napsal(a):

Podle toho, co uvádíte, mě to připadá, že kuřata byla předešlým chovatelem zanedbaná, když neměl místo a navíc asi prochladlá.Co se týká toho křivého zobáku, ať to raději utratí, to opravdu nemá smysl.Já se domnívám, že pán pořádně "naletěl" na vychytralce.

6.3.2016 22:36
mexin

XXX.XXX.11.59

Děkuji za reakce.Pánovi to vyřídím.Může to očekávat i u těch zbylých dvou který se zatím zdají v pořádku?Já sama jsem nic takového neviděla.To kuře má spodní zobák delší, vubec nesedí soumerně s tim hornim, je jakoby posunutý a mírně vybočený.jazyk vybočuje tím samim směrem.Pipla se s ním asi třetí den, ale jestli to nemá vyhlídky na zlepšení, tak opravdu nemá cenu aby ho držel při životě.

7.3.2016 15:39
dadu

XXX.XXX.250.70

Nemá to smysl piplat, zakřivení se bude zhoršovat. Měla jsem s tímto slepičku faverolku, taky jsem ji musela zabít. Krmení pinzetou nebude stačit a kuře pojde hlady...

Přidejte reakci

Přidat smajlík