Která slípka nenese, ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.3.2016 08:29
slamos1

XXX.XXX.52.72

Zdravím přátele a prosím o seriozní radu, vlastní blbostí mám mezi nosnicemi guláš a potřebuji zjistit která nese a která nenese, jasne že to je o stáří ale me přijde že nesou všechny ale nést nemohou když z 52slípek je 24 vajec, prosím rady že to poznám jedine sekerkou jsou už obehrané, dekuji moc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2016 08:38
Uživatel s deaktivovaným účtem

slamos1 napsal(a):
Zdravím přátele a prosím o seriozní radu, vlastní blbostí mám mezi nosnicemi guláš a potřebuji zjistit která nese a která nenese, jasne že to je o stáří ale me přijde že nesou všechny ale nést nemohou když z 52slípek je 24 vajec, prosím rady že to poznám jedine sekerkou jsou už obehrané, dekuji moc.

Sledovat 52 slepic to je moc, jedině snad zkusit napojit na PC nějakou kamerku a nebo kameru do auta se záznamem, sedět u snáškových hnízd celý den?-na to máte hodně slepiček, je nějaké rozlišení barvy skořápek, tak by se to dalo postupně vypozorovat a nebo postupně dávat slepičky na bok a koukat jestli snesou, Míra.

14.3.2016 10:08
slamos1

XXX.XXX.52.72

Myslel jsem postupne je zavírat do prázdne kralikarny, jasne jen ty v podezření ale mám strach že v králíkárne neponesou už jen z trucu.

14.3.2016 12:24
horal

XXX.XXX.58.226

Chvíli se u nich každý den zastavte, pozorujte, poslouchejte. Slepička která snáší má prokrvený hřebínek, krákorá a nechá se pojímat od kohouta. V součesné době asi jenom málokomu jedou slepičky na vyší výkon než 50%. Já mám 70 slepic a ještě minulý týden jsem zbíral 25-28 vajíček. Předvčírem u bylo 32 a včera 36. Nikdy ale neponesou všechny keždý den a 80% výsledek je už vinikající. Většina slepic má snášku kolem 180 až 200 vajec, což je teoreticky obden jedno vajíčko. Když se to veme matamaticky tak 52 slepic krát 200 vajec se rovná 10400 a dělene 365 a vychází vám 28,5 vajíčka deně.

14.3.2016 14:38
slamos1

XXX.XXX.52.72

Problém mám v tom že jsou mezi nimi i 4-5 leté slípky a ty já potřebuji odhalit.

14.3.2016 14:49
začátek

XXX.XXX.4.22

No to by šlo možná poznat podle nohou, ostruhy, drápky, šupinky, vápenka, zobák, ale jinak si můžete nachystat pár kroužků a vždy slepici na hnízdě označit.

14.3.2016 22:51
petája

XXX.XXX.103.202

začátek napsal(a):
No to by šlo možná poznat podle nohou, ostruhy, drápky, šupinky, vápenka, zobák, ale jinak si můžete nachystat pár kroužků a vždy slepici na hnízdě označit.

Anebo stříknout na zada značkovacím sprejem, videla jsem takto označené oveny i krávy, ale nevím jak to dlouho vydrží a zda je vhodný i pro slepice...

Přidejte reakci

Přidat smajlík