terka16
XXX.XXX.251.131
Jak poznáte, která slepička snáší a kterou vyřadit-zabít.Jde o 3.leté slepičky, vlašky, mám 24 kusů v lednu jsem sbíral okolo 14 vajíček, dnes když snesou 8 jsem rád. Všechny mají krásné tmavě rudé hřebeny, peří mají hezké.Myslíte, že ty které první vyběhnou a poslední se vrátí na kurník snáší, a ty kterým se nechce ven už nesnáší. Jiný rozdíl mezi nima nevidím.Nebo myslíte, že se ještě roznesou, a mám je zabít až v srpnu.Děkuji za radu.
Asi nejjistější metoda je každý den ráno prst do kloaky, zda nahmátnete vajíčko a vést si evidenci. U které opakovaně nic nenahmatáte vyřadit. (U 24 slepic těžko, chápu).
Já osobně bych je nechal do srpna. Tříleté vlašky by měly ještě něco nanést. Je divné, že šly ve snášce dolů teď, když by naopak měla stoupat. Nezměnila jste krmení, nechodí něco vajíčka krást? Nežerou vajíčka slepice? -To poznáte nejlépe, že mají na zobácích zaschlý žloutek.
terka16
XXX.XXX.251.131
Krmím pořád stejně, v jednom krmitku se zásobníkem směs pro nosnice, v druhém zrní, a ve kbeličku mají stále skořápky nebo drcené kosti a dostatek vody..Občas, a velice málo zbytky z kuchyně.K jediné změně došlo, že je nyní pouštím ven do zahrady.Když mrzlo a byl sníh nechtěly ani do výběhu.Mají zděný kurník, kde svítí 8W žárovka a v zimě tam bylo i popeliště.