dan14589
XXX.XXX.185.244
Prešiel som asi celú diskusiu, ale nikde som nenašiel odpoveď na to koľko vajec môžem dať pod milférku. začala mi teraz jedna kvočať a chcel by som pod ňu dať vajcia wyandotky veľkej nie zdrobnelej. koľko sa ich pod ňu zmestí tak aby ich vysedela. čísla ako 3 alebo 4 mi pripadajú pritiahnuté za vlasy určite ich zvládne aj viac len koľko to je. tak by som bol rád keby ste mi poradili.
lentak
XXX.XXX.205.182
No skuste sa logicky zamysliet kolko jej vlastnych vajiciek by sliepocka obsadla? milfelky znasaju cca 30g vajicka. sliepocka podla mna obsadne 9-11 vajec...ale skor tych 9 ks pre lepsiu liahnivost by som viac nedal...ak wyandotka znasa v priemera vajicka o hmotnosti aspon 55g..tak mi vychadza ze pod nu vlezie max.5 vajec...takze takto by som to jednoduchou matematikou vyratal. a ked pises ze ti pride pritiahnute za vlasy davat 3-4 vajicka pod nu. tak mi pride pritiahnute za vlasy ju vobec na to chuderku vyuzit. vhodnejsie by boli vacsie plemena bud zdr. wyandotky kocinky alebo pockat kym bude kvokat nektora z tych vasich velkych wyandotiek.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nasadil bych max.5 vajec a pokud máte možnost někde vylíhnout v líhni, tak si tam nasadtě ve stejně době třeba 10 ks a po vylíhnutí kvočně můžete kuřátka podložit. Jinak pod hedvábničku dávám 8 ks větších vajec.U milférek nemám zkušenost.
dan14589
XXX.XXX.185.244
linduš
napsal(a):
Ano, víc jak 5 větších vajec jsem nikdy nedala
Ďakujem za odpovede