Dobrý den, mám takový problém, mám 5-ti letou husu, kazdý rok v pohodě nanesla tak 25 vajec (je to kříženka češky a němky), zasedla a líhlo se. Letos má nanešeno asi 12 vajec a protože mě sedla druhá husa, která jich nanesla jen 9, tak jsem nasadil i vejce tý druhý husy, dnes jsem prosvěcoval a u vajec tý, co ještě nese jsem zjistil, že nemaj vzduchovou komůrku, vzduch se ve vejceti pohybuje volně ve formě bublinek, takže se v nich ani nic nevyvíjí, tak jsem kouknul i na vejce, který nemám nasazený a i u nich je to stejný. Nevíte někdo čím to je? Před snáškou jsem dával po dobu sedmi dnů A, D, E 1,5ml do 10 l vody, ale vše samozřejmě nevypijou, něco vycákaj, něco zbyde a pak jsem dával zase 1,5ml jednou za týden, Krmím: pšenice, malé množství naklíčené pšenice, máčený chleba, občas směs pro nosnice a stále mají k dispozici drcený skořápky. A pastva. Příjde mi jako by ty vejce neměli pod skořápkou tu blánu. jinak jsou vejce pěkná- bez vad. Poradí někdo, nechce se mi ji zabíjet, je to člen rodiny.
Tak mě to nedalo a jedno vejce rozbil, vše je o.k. i terčík má, "jen" nemá tu vzduchovou komůrku a místo toho je tam vzduch volně ve formě takové pěny. Blána pod skořápkou taky o.k. Přikládám fotky, kdyby někdo věděl tak prosím napište.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vejce je neoplodnené.