Husí vejce - prosím o radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2016 20:28
jokes

XXX.XXX.56.230

Dobrý den, mám takový problém, mám 5-ti letou husu, kazdý rok v pohodě nanesla tak 25 vajec (je to kříženka češky a němky), zasedla a líhlo se. Letos má nanešeno asi 12 vajec a protože mě sedla druhá husa, která jich nanesla jen 9, tak jsem nasadil i vejce tý druhý husy, dnes jsem prosvěcoval a u vajec tý, co ještě nese jsem zjistil, že nemaj vzduchovou komůrku, vzduch se ve vejceti pohybuje volně ve formě bublinek, takže se v nich ani nic nevyvíjí, tak jsem kouknul i na vejce, který nemám nasazený a i u nich je to stejný. Nevíte někdo čím to je? Před snáškou jsem dával po dobu sedmi dnů A, D, E 1,5ml do 10 l vody, ale vše samozřejmě nevypijou, něco vycákaj, něco zbyde a pak jsem dával zase 1,5ml jednou za týden, Krmím: pšenice, malé množství naklíčené pšenice, máčený chleba, občas směs pro nosnice a stále mají k dispozici drcený skořápky. A pastva. Příjde mi jako by ty vejce neměli pod skořápkou tu blánu. jinak jsou vejce pěkná- bez vad. Poradí někdo, nechce se mi ji zabíjet, je to člen rodiny.

18.3.2016 21:21
jokes

XXX.XXX.56.230

Tak mě to nedalo a jedno vejce rozbil, vše je o.k. i terčík má, "jen" nemá tu vzduchovou komůrku a místo toho je tam vzduch volně ve formě takové pěny. Blána pod skořápkou taky o.k. Přikládám fotky, kdyby někdo věděl tak prosím napište.

19.3.2016 20:52
jokes

XXX.XXX.56.230

Nikdo nemáte zkušenost s takovým problémem?

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2016 00:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vejce je neoplodnené.

20.3.2016 14:54
matis112

XXX.XXX.205.253

Ano dávam za pravdu su neoplodnené...

20.3.2016 21:03
jokes

XXX.XXX.56.230

Jen podotýkám, že vejce na fotce nebylo vůbec inkubováno, chtěl jsem spíše ukázat ty bublinky, které jsou vidět po obvodu misky, jsou ve vejcích volně. Asi bude chyba ve vaječníku husy, nebo fakt nevim.

Přidejte reakci

Přidat smajlík