Prepelice strácajú perie

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2016 23:56
punk.13

XXX.XXX.74.95

Zdravím v novembri som si kúpil 20 sliepočiek prepelice japonskej. Pred dvoma mesiacmi začali krásne znášať denne mám 18-20 vajec. A teraz problém - asi pred týždnom som si všimol že niektoré sliepočky nemajú perie na chrbte iné na krku a všade po klietke je plno peria. Krmim zmes pre nosnice, vodu majú stále, v kotolni kde je klietka je 16-20 stupnov podla toho ako sa kúri a dosvecujem im tak aby mali 16 hodín svetlo...kde môže byť problém? Dakujem za každú radu.

19.3.2016 06:30
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A je to vůbec problém? Podle mě vám normálně přepeřují.
Zagooglete, nebo projděte tuhle diskusi, kde toho načerpáte děsně moc i o přepeřování křepelek
http://www.badychkrepelky.cz/krepelky/17-OTAZKY-ODPOVEDI-REFERENCE.

19.3.2016 09:48
punk.13

XXX.XXX.74.95

Problém to podla mna je pretože pokial dobre viem tak prepelice ked začnú preperovať prestávajú znášať vajíčka a perie im dorastie, ibaže moje znášajú dalej a perie im nedorastá.Dakujem za nápad ale po prečítaní som zistil že to môže byť svetlom alebo krmivom, Svietim 20W úsporkou ktorá je asi meter nad klietkou, ale krmivo mám pre obyčajné nosnice sliepky ku ktorému dodávam škrupiny z vajec. Može to byť tým?

19.3.2016 10:23
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Je mi líto, ale já vám neporadím. Já krmím křepelkou UNI od Energysu. Když mi křepelky přepeřují, tak pak normálně zase obrostou novým peřím. Mám ale křepelky delší dobu. Ne jen jednu sezónu. A vůbec jim nepřisvěcuju ani netopím, mám je v zahradním domku.
Takže vám nezbyde než opravdu hledat na internetu nebo poradí někdo jiný.

20.3.2016 00:04
zbosace

XXX.XXX.14.243

Zdravím. Treba pozrieť perie podrobne. Je možné že sa jedná o miernu formu kanibalizmu, hlavne to na tom krku. To na chrbte môže byť taktiež vytrhnute zobakom ale aj tým že sa môžu tlačiť na rovnaké miesto pri krmidle či napajacke a snažia se jedna cez druhú preliezt. Japonky nezvyknú prchnut skôr ako ukončia prvý znaskovy cyklus. V intenzívnom chove vydržia v jednom peri aj 12 mesiacov. Predpokladám že ste kúpili mladky a chovate bez kohútikov. Uvedený stav pokiaľ to je váš prípad, začína jeden jedinec a koná to väčšinou v neprítomnosti chovateľa. Dochádza však pri tom k akejsi davovej psychóze a tyran dokáže v priebehu pár sekúnd napadnúť aj troch štyroch jedincov. Bohužiaľ sa to nikdy neodnaučí a jeho správanie môže začať kopírovať ďalší v poradí hierarchie. Skúste ich chvíľku pozorovať tesne po nakrmeni a napojení, tak aby vašu prítomnosť neregistrovali. Dajte vedieť či je to váš prípad. V KKZ by chyba nemala byť. Tá by práve mala obsahovať látky ktoré prchnutie potláčajú.

20.3.2016 11:34
punk.13

XXX.XXX.74.95

Dakujem za radu to s krmítkom môže byť najskor pravda pretože tam skáču jedna cez druhú až sa niekedy bojím aby sa nezranili. Ale zaujímavé je že perie v klietke si všímam maximálne dva týždne a tak isto sú teraz prepelice také "naježené". Dnes som si všimol že niektoré už nemajú pierka na bruchu. Na začiatku som mal jednu prepeličku ktorá nemala už vôbec pierka na hlave, krku a kožu mala takú bielu bolo vidno že to bude asi nejaká choroba tak som ju oddelil a neskôr zabil tak preto sa teraz bojím či to nebudú mať aj ostatné...

Přidejte reakci

Přidat smajlík