darmik
XXX.XXX.32.16
Dobry den.snazim se zjistit od kdy zacínaji hedvabnicky nest a jak pote nesou v prubehu roku.poradi někdo.dik moc
Uživatel s deaktivovaným účtem
darmik
napsal(a):
Dobry den.snazim se zjistit od kdy zacínaji hedvabnicky nest a jak pote nesou v prubehu roku.poradi někdo.dik moc
Nesou tak 80 vajec.
k.r
XXX.XXX.60.123
Su to dobre kvočky malo znasaju skôr su to sliepky na okrasu.
Mám dvě hedvábničky a jedna snáší už od konce července, druhá začala až letos v únoru.Staré jsou obě stejně, líhnuté 5. leden 2015.Nicméně dá se docílit i vyššího počtu vajec, mám to již víceméně odskoušené u té co snáší od loňska.Vždy nanesla kolem 14 až 16 vajec v jednom cyklu a začala kvokat.Ihned jsem jí zamezil přístup do společného kurníku a jen na noc šla na hřady a do 3 až 5 ti dní byla odkvokaná.Cca za 14 až 18 dnů začala vždy znovu nést.V průměru tedy vždy 21 dní nesla a 21 dní ne.Takže snesla k dnešnímu dni 83 vajec za 7,5 měsíce.A to ještě značnou část vajec v zimním období.
Dnes v noci se k nám přihnala neskutečná vodní smršť a to jako naschvál, zrovna když jsem rozkryl střechu a měnil trámy.Večer jsem jako vždy zavřel kuřata a slepičky v kurnících až na několik jedinců, co hřadují na stromech.Nicméně 2 kuřata hedvábničky do kurníku nevlezla a zůstala venku spát v hoboku se senem, které mám nachystané do snáškových hnízd a jak na potvoru nebyl krytý střechou.Večer jsem si jich nevšiml.Ve 4 ráno, když jsem vstal byl hobok plný vody a v něm byla obě kuřata naprosto nehybná a myslel jsem, že jsem o ně přišel, že se utopila.Ale při tom jak jsem je vzal do ruky se ještě lehce trhavě pohybovala i když byla totálně studená.Tak jsem zapnul líheň a zkusil je ještě zachránit.Kolem 9 hodiny jsem už obě kuřátka vypustil ven a ta nejeví jakoukoliv známku prožitého traumatu a vesele celý den běhají a žerou.Předloni jsem takto zachránil 2 denní slepičku, zapomněl jsem otevřenou napaječku a kuře se v ní také téměř utopilo. I tenkrát jsem mu moc šancí nedával a dodnes mi běhá po dvoře krásná slepička a snáši o 106. Takže jak neděle nepěkně začala, tak alespoň dobře končí.