Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Maxx74

24.3.2016 18:58
Maxx74

XXX.XXX.198.43

Dobrý den, mám roční kachnu saskou a z ničeho nic leží a nemůže stoupnout. Před dvěma dny jsem jim dal nádrž s vodou. Je možné, že by se ji podchladily nohy a nemohla na ně stoupnout? Venku bylo v průměru kolem 4 stupňů přes den a možná na to nebyla zvyklá u původního majitele.Kachnu mám cca 14 dní doma a přes den ve venkovním výběhu.Děkuji za rady.

24.3.2016 23:32
ladd

XXX.XXX.49.3

Může to být. Sice pocházím ze zemědělského rodu, ale jak se postupně chov omezoval, pamatuji kachny (pekiny) jen z dětství. Když jsme pustili odrostlá kačata poprvé na vodu, také několika kachnám ochrnuly nohy. Děda říkal, že to je ze studené vody a že je o přejde. Tak do hodiny začaly chodit. Asi to mohlo být chladem, nezvylým způsobem pohybu - namožením. U Vás se jedná o staršíhp jedince - již méně přízpůsobivého, jiné roční období než léto, větší prochladnutí. Dejte ji do kotce na slámu, vodu, krmení pod zobák, uvidíte.

Maxx74

25.3.2016 19:26
Maxx74

XXX.XXX.198.43

Tak to vypadá, že ji zmohl kačer, kterého jsem k ní dokoupil. Kačer začal pojímat a kačka na něj byla sama. Dnes jsem dokoupil ještě jednu kačku a on se začal věnovat té nové a moje nemocná chudinka se začala opět stavět na nohy.Sice to není uplně ideální ale aspoň nějaký posun. Tak snad to bude brzy v pořádku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík