Zdravím,
máme poměrně velkou zahradu a rád bych jí trochu využil. Pročetl jsem diskuze a postupně zavrhl kachny i vietnamské prase. Na spásání trávy je prý ideální husa.
Jakou husu by jste doporučili, aby celkem hezky vypadala a nebyla moc agresivní?
Chtěl bych nanich naučit děti péči o zvířata. Zejména holčička má potřebu se pořád o něco starat. Syn má silnou alergii na psi, takže jim nemůžeme pořídit psa.
Vyrůstal jsem i bydlím na vesnici a klasická bílá husa je na můj vkus dost agresivní. Zejména houseři se jentak nezastaví a jako dítě jsem z nich měl strach. Na začátek by to asi nebylo to pravé.
jj-jj

XXX.XXX.139.226
No pokud chcete ty husy jen přes sezonu a na zimu zabít, tak je celkem jedno které plemeno. Jelikož husy a houseři jsou agresivni jen v době toku, sezení na vejcích a vodění housat. Zkuste hnědé Landesky jsou celkem mírné a dobře rostou. Pokud koupíte malá housata a děti se o ně budou stratat tak si na seve zvyknou a bude vše ok.
jj-jj
napsal(a):
No pokud chcete ty husy jen přes sezonu a na zimu zabít, tak je celkem jedno které plemeno. Jelikož husy a houseři jsou agresivni jen v době toku, sezení na vejcích a vodění housat. Zkuste hnědé Landesky jsou celkem mírné a dobře rostou. Pokud koupíte malá housata a děti se o ně budou stratat tak si na seve zvyknou a bude vše ok.
Kazdy rok si kupujem landensy 10 kusov skrotnu tak ze pridu na zavolanie ;deti sa ich neboja ale vdospelostti maju pred nimy respekt nikdy sa nestalo zeby detom ublizily ako zivu kosacku musite rtat ale s tym ze husie vykaly budu vsade.