Oteklý a horký běhák

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

václavkaobecná

3.4.2016 21:23
václavkaobecná

XXX.XXX.168.88

Prosím o radu. Před časem mi uhynul kohout, měl nateklý pravý běhák a měl ho horký, nějakou dobu chřadnul a pak uhynul. Dnes se stejný problém objevil u mladé slepičky, neví někdo co by to mohlo zapříčinit? Nemá žádné viditelné poranění. Děkuji za odpověď. Martin V.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.4.2016 21:24

václavkaobecná napsal(a):
Prosím o radu. Před časem mi uhynul kohout, měl nateklý pravý běhák a měl ho horký, nějakou dobu chřadnul a pak uhynul. Dnes se stejný problém objevil u mladé slepičky, neví někdo co by to mohlo zapříčinit? Nemá žádné viditelné poranění. Děkuji za odpověď. Martin V.

Asi padesát tisíc různých bakteriálních onemocnění může být původcem uvedeného stavu.

václavkaobecná

3.4.2016 21:38
václavkaobecná

XXX.XXX.168.88

Mohu nějak slepici pomoc? Přeléčit? Děkuji.

3.4.2016 22:06

Mohu nějak slepici pomoc? Přeléčit? Děkuji.

No, teoreticky, ale ne od stolu. můžete tu slepici léčit jako papouška, nechat si udělat rtg, odběry, kultivace...

nebo můžete být rozumný a obětovat v zájmu diagnostiky rovnou tu slepici. pokud ale chcete vědět, co konkrétně máte v chovu, bez kultivace se nehnete.

3.4.2016 22:25
Australané

XXX.XXX.159.151

Těžké od oka střílet cevní systém, bakterka, infekce, kulhavka drůbeže, chudokrevnost, začervení i srostlicí od žížal apd přenos Syngamoza, má měla tam kroužek?na nožce spirálu?, na past nestoupla? staří kura mladá kuře17 tydení 20-21?, ? Černou mast zda mají z kravínů vetr. lékaři, jinak Ichtoxyl mast, nebo Heparoid mast, pokud to není vnitřního rázu ? Na 99% Vetr. Lekař, Kliniku, vyšetři trus, výtěr ze vnitřního patra i sliznic, řitních otvoru i kloaku, kultivaci ať udělá lekař veter., i kapka krve oběr z brka, žíle lékařem, trus slípek všech v kurníku, poblíž vetr.lékař ?kde máte nebo vetr.klinika, klíště? parazité?bacile od vrabců, hrdliček?. V případě kus dat pryč od ostatních slípek takzv. karanténa, pryč od kurů, kačen, holubů, hrdliček ?apd. pryč hned zítra z hejna. Ať není v plné zátěži noha postižené slepice, a namazat nohu obě a podávat, heřkánkové čaj, kopřivové čaj.Mohou to bejt toxiny, infekčního něco?bakrerka... od jater?, od srostlic v průdušnici i z toho chudnou drůbež. Bez vyšetření trusu, kapky krve nic nedělejte jako chemisol, antibiotika širokospektrální, apd. Klultivaci a trus popř. kapka krve do laboratoře.Jinak kura humálně uspat, spálit pak mrtveho, nebo zakopat dál od kurníku. a koupit desinfekci v rozprašovači, dat nové hrady, vyčistit kurník, vapmnem vyličit vystřikan kukaně kde snaši vejce vyměnit seno slamu, pořadne savem vymejt misky na vod, a nerez krmítka, dřevěne přelakovat vodou ředitelnou barvou...krmítka.

václavkaobecná

4.4.2016 19:41
václavkaobecná

XXX.XXX.168.88

Děkuji za odpovědi, zítra pojedem k veterináři. Pak dám vědět, jestli zjistíme co to bylo.

7.4.2016 18:06
Australané

XXX.XXX.159.151

Děkuji za odpovědi, zítra pojedem k veterináři. Pak dám vědět, jestli zjistíme co to bylo.

Tak co zjistil Vetr.

9.4.2016 13:06
Australané

XXX.XXX.159.151

?

václavkaobecná

17.4.2016 19:16
václavkaobecná

XXX.XXX.168.88

Dobrý den, omlouvám se že jsem nenapsal dřív. Slepičce jsme běhák propíchli jehlou, poté vytekl hnis. Běhák jsme polili betadinem a zastříkali pederiprou. Slepička po týdnu chodí skoro normálně a otok ustoupil. Děkuji za pomoc.

26.4.2016 13:46
Australané

XXX.XXX.159.151

Dobrý den, omlouvám se že jsem nenapsal dřív. Slepičce jsme běhák propíchli jehlou, poté vytekl hnis. Běhák jsme polili betadinem a zastříkali pederiprou. Slepička po týdnu chodí skoro normálně a otok ustoupil. Děkuji za pomoc.

Super tak to dopadlo naštěstí dobře

václavkaobecná

28.4.2016 19:03
václavkaobecná

XXX.XXX.168.88

Jo, taky jsem rád. Už běhá jak čiperka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík