Zastřižená křídla u slepic -kvokani

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2016 22:23

Mám kocinky, zdrobnele. Úžasné kvocny. Tedy az do te doby... kdy jsem jim hromadně všem zastrihla křídla. Uz nekvokaji.
A proto se ptám... Zda to spolu nějak souvisí.

Je možné, ze slepice se zastrizenymi křídly ma potlačeny pud kvokani.. ?

5.4.2016 12:37
ovecka

XXX.XXX.171.70

Myslíte si, že pokud si žena ostřihá vlasy, tak je neplodná? To je podobný případ. Určitě to spolu nesouvisí. Je to shoda náhod. Peří podobně jako vlasy je pokryv těla a pokud je zralé a nekrvácí, tak i neživá tkáň. Pokud byste zastřihala mladé, ještě rostoucí, tak tam by to být mohlo - ztráta krve a spotřeba energie a živin na nové peří. Dana.

5.4.2016 12:39
ovecka

XXX.XXX.171.70

Ještě mne napadla jedna souvislost. Pokud jste peří zastřihla proto, že slepičky přeletovaly za potravou na trávu, kompost..., tak tam souvislost je - nepřímá - chudší strava. Dana.

5.4.2016 12:39
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dano, a já chtěl napsat, že kvokání je v podstatě horečka, a jakmile slepici
ostříháme křídla, tak je jí imrvére zima, tudíž kvokací horečku z přehřátí
dostati nemůže.

5.4.2016 13:37

Diky za reakci smajlík

a co treba souvislost - kvocna pod kridla schovava kurata- a kdyz ty kridla ma po zastrizeni kratka, tak radeji ani nekvoka...pac by ty kuratka pod ne neschovala?

smajlík

5.4.2016 13:39

Kocinky nikdy nepreletaly, jen kdyz se na podzim zastrihovaly kridla ostatnim, ""pripletly"" se a jsou taky zastrizene...

takze: mate nekdo kvocnu, co kvoka i se zastrizenymi kridly? smajlík

5.4.2016 13:42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Diky za reakci smajlík

a co treba souvislost - kvocna pod kridla schovava kurata- a kdyz ty kridla ma po zastrizeni kratka, tak radeji ani nekvoka...pac by ty kuratka pod ne neschovala?

smajlík

To je pouze faktický, praktický neduh pro kvočnu (resp. pro vás, že nebudete moci kvočnu nasadit, ikdyž na druhou stranu jsem viděl i kvočny se zastřiženými křídly, jenom to prostě není praktické), který však nemá souvislost, slepice si tento faktu neuvědomuje.

5.4.2016 13:50
linduš

XXX.XXX.79.4

Zasedla a odvodila i se zastřiženým křídlem. ale já když už, tak stříhám jen jedno a opravdu jen v nejvyšší nouzi.
taky myslím, že slepici je jedno, jestli má o pár letek míň a podle toho kvokání neřídí.

5.4.2016 14:51
ovecka

XXX.XXX.0.0

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kocinky nikdy nepreletaly, jen kdyz se na podzim zastrihovaly kridla ostatnim, ""pripletly"" se a jsou taky zastrizene...

takze: mate nekdo kvocnu, co kvoka i se zastrizenymi kridly? smajlík

Ano - u hus zcela pravidelně, jinak bych je neustále někde honila, zdr.wyandotky také zastřižené a už mi kvočí druhá. Opravdu to souvislost nemá. Dana.

Přidejte reakci

Přidat smajlík