Uživatel s deaktivovaným účtem
Mám kocinky, zdrobnele. Úžasné kvocny. Tedy az do te doby... kdy jsem jim hromadně všem zastrihla křídla. Uz nekvokaji.
A proto se ptám... Zda to spolu nějak souvisí.
Je možné, ze slepice se zastrizenymi křídly ma potlačeny pud kvokani.. ?
Myslíte si, že pokud si žena ostřihá vlasy, tak je neplodná? To je podobný případ. Určitě to spolu nesouvisí. Je to shoda náhod. Peří podobně jako vlasy je pokryv těla a pokud je zralé a nekrvácí, tak i neživá tkáň. Pokud byste zastřihala mladé, ještě rostoucí, tak tam by to být mohlo - ztráta krve a spotřeba energie a živin na nové peří. Dana.
Diky za reakci ![]()
a co treba souvislost - kvocna pod kridla schovava kurata- a kdyz ty kridla ma po zastrizeni kratka, tak radeji ani nekvoka...pac by ty kuratka pod ne neschovala?
Kocinky nikdy nepreletaly, jen kdyz se na podzim zastrihovaly kridla ostatnim, ""pripletly"" se a jsou taky zastrizene...
takze: mate nekdo kvocnu, co kvoka i se zastrizenymi kridly?
napsal(a):
Diky za reakci ![]()
a co treba souvislost - kvocna pod kridla schovava kurata- a kdyz ty kridla ma po zastrizeni kratka, tak radeji ani nekvoka...pac by ty kuratka pod ne neschovala?
To je pouze faktický, praktický neduh pro kvočnu (resp. pro vás, že nebudete moci kvočnu nasadit, ikdyž na druhou stranu jsem viděl i kvočny se zastřiženými křídly, jenom to prostě není praktické), který však nemá souvislost, slepice si tento faktu neuvědomuje.
napsal(a):
Kocinky nikdy nepreletaly, jen kdyz se na podzim zastrihovaly kridla ostatnim, ""pripletly"" se a jsou taky zastrizene...
takze: mate nekdo kvocnu, co kvoka i se zastrizenymi kridly?
Ano - u hus zcela pravidelně, jinak bych je neustále někde honila, zdr.wyandotky také zastřižené a už mi kvočí druhá. Opravdu to souvislost nemá. Dana.