Kridelni znamky pro kurata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2016 13:54
chromosome

XXX.XXX.237.127

Nemate nekdo zkusenosti s aplikaci kridelnich znamek? Nikdy jsem to nedelal a chci to letos poprve zkusit. Uvital bych ilustrativni kresbu nebo foto.
Dekuji

5.4.2016 14:56
ovecka

XXX.XXX.0.0

Mám zkušenost, že se dělají nepěkné velké díry v křídlech. Nevím, jaké jste známky sehnal, ale já mám letos hliníkové a ty mají tak široký trn, že jsem to neriskovala a raději každý týden kuřata přestříknu sprejem na prasata.
Jinak, pokud byste hledal zde na ifauně - https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1226316/kridelni-znacky-u-kurat
Dana.

5.4.2016 16:59
dkup

XXX.XXX.214.34

Tyhle jsou skvělé, ale v ČR se nedají sehnat, mám je z Německa. Po okroužkování se dají bez problémů příp. odstranit a použít znovu.

5.4.2016 17:05
vlas

XXX.XXX.161.212

dkup napsal(a):
Tyhle jsou skvělé, ale v ČR se nedají sehnat, mám je z Německa. Po okroužkování se dají bez problémů příp. odstranit a použít znovu.

Já myslím, že je má p.Drimlová. http://www.driml-napajecky.cz/cz/drubez-holubi/pomucky-pro-chov/kridelni-znamka-pro-kurata-s-cisly-plastova-s-dratenou-sponou-11904.html.

5.4.2016 17:28
dkup

XXX.XXX.214.34

vlas napsal(a):
Já myslím, že je má p.Drimlová. http://www.driml-napajecky.cz/cz/drubez-holubi/pomucky-pro-chov/kridelni-znamka-pro-kurata-s-cisly-plastova-s-dratenou-sponou-11904.html.

Tak to je skvělá zpráva, ještě před rokem jsem je na internetu hledala marně.

7.4.2016 06:14
tragopan

XXX.XXX.214.227

Dobrý den,
na oznacování vylíhnutých a následně i velkých kuřat používám již několik let tyto spirálové kroužky o velikosti 5 a 8 mm. Roztahují se s rostoucí nohou kuřete. Nepadají a dají se použít opětovně. Já je používám i jako rozlišovací na dospělých ptácích.Dle mého soudu rychlé, bezbolestné a velmi funkční a kvalitní řešení.
Zdraví Míla tragopan.

7.4.2016 11:11
chromosome

XXX.XXX.237.127

tragopan napsal(a):
Dobrý den,
na oznacování vylíhnutých a následně i velkých kuřat používám již několik let tyto spirálové kroužky o velikosti 5 a 8 mm. Roztahují se s rostoucí nohou kuřete. Nepadají a dají se použít opětovně. Já je používám i jako rozlišovací na dospělých ptácích.Dle mého soudu rychlé, bezbolestné a velmi funkční a kvalitní řešení.
Zdraví Míla tragopan.

To je sice hezké, ale nepoužitelné. Kroužky jsou v omezených barevných variantách. Dále, je neze použít pro zdrobnělá plemena jelikož je rychle ztratí.
Př. Označte prosím 40 kuřat od 7-mi kohoutů rychle, ihned po vylíhnutí nečím, což se později nahradí normálním kroužkem ČSCH.

7.4.2016 13:37
vlas

XXX.XXX.161.212

chromosome napsal(a):
To je sice hezké, ale nepoužitelné. Kroužky jsou v omezených barevných variantách. Dále, je neze použít pro zdrobnělá plemena jelikož je rychle ztratí.
Př. Označte prosím 40 kuřat od 7-mi kohoutů rychle, ihned po vylíhnutí nečím, což se později nahradí normálním kroužkem ČSCH.

No, nevím jestli je to nepoužitelné, já používám podobné již minimálně 10let a jsem nadmíru spokojený, mám doma všech 15 barev po 50 kusech. Velikost 5,8,12 a16mm - když líhnu svých cca400 kuřat, tak se snažím vylíhnout všechno najednou a bez problémů se to dá stačit kroužkovat a zapisovat, každý kmen dostane svou barvu a ta mu zůstává do dospělosti, akorát měním velikosti a je jedno jestli jsou to velké nebo zdrobnělé. přikládám adresu kde jsem je bral já. Kukla http://www.stengel-fussring.com/flexi-farb-ringe.

7.4.2016 15:04
ovecka

XXX.XXX.0.0

chromosome napsal(a):

Značkovací spray na prasata: červený, modrý, zelený
Poloha značky na těle: Lkřídlo, Pkřídlo, záda, hlava, krk, břicho
Celkem 18 kmenů
Po 14 dnech i na zdrobnělkách držá spirálové kroužky. Dana.

8.4.2016 09:52
chromosome

XXX.XXX.116.52

ovecka napsal(a):
Značkovací spray na prasata: červený, modrý, zelený
Poloha značky na těle: Lkřídlo, Pkřídlo, záda, hlava, krk, břicho
Celkem 18 kmenů
Po 14 dnech i na zdrobnělkách držá spirálové kroužky. Dana.

Chytré, vyzkouším...

8.4.2016 18:45
tragopan

XXX.XXX.214.227

chromosome napsal(a):

Dobrý den,
používám 5mm v osmi barvách jako označení vylíhnutých kuřat asi 10 let, ještě se mi nestalo že by ho kuře stratilo. Na dvou měsících nakroužkuji a vetší 8mm nasadím a nechávám jako rozlišovací
Zdraví Míla tragopan.

Přidejte reakci

Přidat smajlík