Zdravím všechny slovenské chovatele maransek. Držím vám palce při zakládání klubu tak krásné drůbeže jako je maranska. Český klub maransek letos zvolil nový výbor a opět se znovu nadechuje. Budeme určitě rádi, pokud se nám podaří navázat vzájemná spolupráce. V případě potřeby pište na ladaholec@seznam.cz. www.maransky.cz
Holis.
14.8 sa bude v skanzene vo Vychylovke konať výstava slovenských plemien domácich zvierat kozy králiky sliepky holuby budú tam aj chovatelia maransiek. Atrakciou skanzenu je jazda vlacikom s parnou lokomotívou uvratovou železnicou.
Srdečne vas používame.
Ladislav Holly a spolok marans.
Zdravím přátele klubu maransek na Slovensku. Po desetileté odmlce kdy moji prarodiče chovali kdejakou haveť drůbeže 50 let, jsem se rozhodl chovat slepice a tak jsem začal brouzdat po netu jakáže plemena sou k mání.Když jsem měl prostudovaných asi 6 plemen, tak jsem narazil na maransky a hned mi padly do oka a dál už jsem nehledal.Sou super a vyhovují mi i povahou.
Tak ať se daří.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ani som nevedela že je klub maransiek. Ja som si minulý rok kúpila 10 kuriatok maranskej pšeničnej, bolo 6 sliepočiek a 4 kohútiky, jednu mládku nám zabil krkavec ale tých 5 je úžasných, vajíčka sú veľmi pekné, tmavé a aj veľké. Pôvodne som chcela marans medenokrkú a zrejme došlo k omylu, ale prijala som tento omyl.
No škoda že ta čo silou mocou chce znášať už iba veľké vajíčka 73-75gr. nedokáže vytvoriť po celom povrchu tvrdú škrupinku.
Tak veľmi ma oslovili tieto sliepočky že sme sa s dcérou rozhodli venovať sa hlavne tomuto plemenu.
Radomírr

XXX.XXX.254.74
Zdravím všetkých nadšencov a chovateľov hydiny plemena marans čierna medenokrka alebo modrá. Toto plemeno chovám piaty rok. Vyliahol som si tento rok 2022 mladkyl, ale bohužiaľ nemám nepribuzneho kohuta. Sliepočky mam po ocenenom kohútotikovi, ktorého som vymenil a príbuzenskú plemenitbu nepreferujem. Mam záujem kúpiť kohúta tohto plemena najlepšie z uznaného chovu, nakoľko som členom zväzu chovateľov, nie klubu. Ďakujem za ponuky. Zdar chovateľom hydiny.