ro
XXX.XXX.0.227
Mám 3 týdny stará kuřata vlašek, krmím K1. Kuřátka jsou vitální a dobře rostou. Zajímalo by mě od jakého věku je možné přidávat kuřatům kuchyňské zbytky (jsou po dětech z MŠ, takže málo slané a hodně masa
ro
XXX.XXX.0.227
Od kdy kuřatům přidáváte zbytky?
Uživatel s deaktivovaným účtem
ro
napsal(a):
Od kdy kuřatům přidáváte zbytky?
Pod pojmem zbytky se dá představit cokoliv.Nevhodné jsou jakékoliv omáčky, mastné, slaná voda z polévek ap.Vyvolává to průjmy a zatučnění, a sůl i v menším množství drůbeži škodí.Pokud je to víceméně těstovina, maso, rýže, zelenina, knedlík, pečivo, v menší míře brambor ap, nevidím problém.Jestli chováte slepice maximálně 2 až 3 roky, tak se to většinou nijak neprojeví, tedy když zkrmujete zbytky střídmě.Já jim začínám přilepšovat od 5 tého týdne, kdy už jsou venku.Ale raději než zbytky dávám maso a vnitřnosti z jatek, chtějí za to pár kaček od 10 - 15 kč/kg.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jinak od 3 dne přidávám ke K1 tvaroh, vařená vejce, vařené vnitřnosti, sekané kopřivy a strouhanou řepu, občas rybí moučku, od 3 týdne naklíčenou pšenici.Za loňskou sezónu jsem neměl jediný úhyn kvůli nemocem, to mi zase vykompenzovala škodná.
ro
XXX.XXX.0.227
Děkuji, za odpověď.