Hezký den,
mám možná zvláštní dotaz...
Chci se zeptat, jestli je normální, že s husou sedí houser, to bych ještě brala, ale to, že si vyškubal peří, to už mi přijde divný...Vajíčka oplozená jsou, pár jsem jich rozklepla a byl zřetelný zárodečný terčík, ale z vajec se nikdy nic nevyvine. Buď teda husa sedí moc poctivě a nechodí se koupat, tudíž mají vejce maličkou vlhkost, neochlazuje a nezačne vývoj nebo je houser neplodný, ale to by zas nebylo oplozené vajíčko...Máte někdo podobnou zkušenost?
A prohlížela jste i vejce, které je pod husou alespoň týden. Musel by být vidět zárodek a žilky -, pavouček". Pokud usuzujete na oplozenost jen podle čerstvého vejce, můžete se snadno splést. Rozdíl mezi oplozeným a neoplozeným vejcem je minimální a pro laika neznatelný. Já obdivuji Juru z Olmúze, že to dá i podle neostrých fotografií. Mně to připadá, že máte dvě husy. Dana.
Ludmilk
napsal(a):
Koukala jsem na vejce, které jsou pod husou 10dní. Kdybych měla jen husy, nemůže mít žloutek zárodečný terčík nebo se pletu? Snad přijde Jura z Olomúze
Po 10 dnech pod husou je zárodek asi 1,5 - 2cm a okolo hustá síť žilek. Zárodečný terčík má každé vejce, je to vlastně samičí pohlavní buňka. A pokud je vejce oplozeno je terčík, nepatrně" větší. Laik to nepozná. Pokud bylo vejce v 10 dnech inkubace bez žilek je 100% neoplozené. Dana.
100% to poznáte vymačkáním kloaky - houser má spirálovitý penis. Určitě byste si ho všimla, když pojímá husu, tak po aktu je penis zcela zřetelně vidět a houser ječí na celé kolo, že se mu to povedlo. Pokud po sobě husy jen lezly a nic jste nepozorovala je velká pravděpodobnost, že máte dvě holky. Dana.