Chov brojlerů, poradíte?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Cottie

12.4.2016 21:02
Cottie

XXX.XXX.233.98

Zdravím, našel by se někdo kdo by mi poradil s chovem brojlerů? chtěla bych je vykrmovat doma bez směsí, nebo přinejhorším ze začátku směs a pak už domací krmivo... Budou jednodenní, teplota v kotelně je 26°C, budou ve 3-4 krabicích po 20ti.

13.4.2016 21:27
Kejssis

XXX.XXX.177.37

Zdravím také se přidávám o radu jak si pomoci přilevnit krmení, dávám první pytel určený pro brojlery a když jsou přepeřený už jim začínám dávat více do směsi šrotu a když mám tak i kukuřici...a zbytky...
Má otázka je co je hlavní složkou výkrmu brojlerů po čem ty brojleři vlastně tak nabývají ?a co řepné řízky dává někdo?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.4.2016 21:52

Brojleři rostou ze správného poměru energie a bílkovin.

z řepných řízků vám neporostou, to je jen výplň, vláknina. z kukuřice vám neporostou, ta má málo bílkovin.

14.4.2016 10:43
Kejssis

XXX.XXX.177.37

Dobře děkuji tak to je na výpln co tedy je pro růst dobré? co je ta složka po které nabývají ? nikdo neprozradí ? nebo stačí když pošlete odkaz na článek ve kterém je to dobře popsané..prosím...

14.4.2016 10:50

Kejssis napsal(a):
Dobře děkuji tak to je na výpln co tedy je pro růst dobré? co je ta složka po které nabývají ? nikdo neprozradí ? nebo stačí když pošlete odkaz na článek ve kterém je to dobře popsané..prosím...

Takovéhle informace se zadarmo na internetu nepovalují

14.4.2016 11:14
Kejssis

XXX.XXX.177.37

Jojo děkuji už jsem si našla článek...kde je dost k pochopení když nejsou lidi zdílný a jde jim jen o prachy...musí se prostě hledat...já si nato přijdu sama...jen jsem chtěla paní Cottie pomoct rozjet diskuzi co se týče chovů brojlerů ale už jsem si všimla že tady na ifauně to začíná jít do kelu, jen se tu lidi urážejí, schazují, a vysmívají i formou smailíků...takže se omlouvám že jsem sem vůbec psala...

14.4.2016 14:55
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Kejssis napsal(a):

Poslala jsem Vám soukromou zprávu

14.4.2016 16:02
plistiak

XXX.XXX.173.106

Kejssis napsal(a):
Jojo děkuji už jsem si našla článek...kde je dost k pochopení když nejsou lidi zdílný a jde jim jen o prachy...musí se prostě hledat...já si nato přijdu sama...jen jsem chtěla paní Cottie pomoct rozjet diskuzi co se týče chovů brojlerů ale už jsem si všimla že tady na ifauně to začíná jít do kelu, jen se tu lidi urážejí, schazují, a vysmívají i formou smailíků...takže se omlouvám že jsem sem vůbec psala...

Boli by ste taká dobrá a uviedla tu odkaz na článok, ktorý ste našla?

14.4.2016 16:03
plistiak

XXX.XXX.173.106

andreakiss napsal(a):
Poslala jsem Vám soukromou zprávu

:(

nie je možné to napísať aj pre "verejnosť"? ;).

14.4.2016 18:15
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Pouze jsem si okopírovala postup pána, co to zde na ifauně psal. Doufám, že se na mě nebude zlobit, ale mě se to líbilo a i hodilo. :

Taky napíšu svoji zkušenost s brojlery, koupil jsem si 30 kuřat a od začátku jsem si všechno psal a vážil, abych pak věděl v budoucnu o čem to bylo
Takže:
Za 16 dní sežralo 30 brojlerů jeden 25kg pytel BR1. Váha brojlera po dvou týdnech byla od 0,5 do 0,6 kg.
Od 17 dne byli krmeni směsí v poměru:
6dílů BR2 + 2díly kukuřičný šrot + 2díly pšeničný šrot + 1díl strouhanka + 1díl pšeničné klíčky + nasekané kopřivy.
23 den váha 1,1 až 1,25 kg.
Od 24 dne byli krmeni směsí v poměru:
3díly BR2 + 2díly kukuřičný šrot + 2díly pšeničný šrot + 2díly strouhanka + 1díl pšeničné klíčky + nasekané kopřivy.
28 den došlo krmivo BR2.
Od 29 dne byli brojleři krmeni směsí v poměru:
1díl hrách + 3díly kukuřičný šrot + 3díly pšeničný šrot + 2díly strouhanka + 1díl pšeničné klíčky + nasekané kopřivy.
30 den je váha brojlerů 1,6 až 1,75 kg.
Od 31 dne jsou brojleři krmeni směsí v poměru:
1díl hrách + 2díly kukuřičný šrot + 3díly pšeničný šrot + 2díly strouhanka + 1díl pšeničné klíčky + nasekané kopřivy + nastrouhaná jedna krmná nebo cukrová řepa.
37 den byla váha největšího brojlera 2,3 kg.
44 den byla váha největšího brojlera 2,55 kg.
53 den byla váha největšího brojlera 2,90 kg.
54 dne chov úspěšně ukončen
Po celou dobu výkrmu neuhynul ani jediný brojler, což jsem se teda dost divil, podestýlku jsem mělnil pravidelně a často, jelikož byli na malém prostoru. Ještě musím napsat jednu důležitou věc, a to je, že kuřata jsem kupoval až v polovině října a zabíjel jsem je v prosinci. Do 40 dne byli ve zděném chlévě, kde jsem přitápěl žárovkou, teplote zde nebyla ideální, ale celkem to stačilo. Byli krmeni suchou stravou + voda v napáječce. Od 40 dne byli umístěni v kotci od psa, ten je taky zděný ze tří stran, ale teplota tam byla asi jenom od 5 do 10 stupňů, což už je dost málo, i když jsem zase přitápěl řárovkou. Od této doby byli krmeni navlhčenou stravou, kdy jsem směs močil vodou, byla to taková míchanice jako suchší malta a začal jsem přidávat taky vařené těstoviny. Myslím si, že kuřata od této doby hodně potravy spotřebovala na vlastní tvorbu tepla, takže růst už nebyl tak rychlý. Takže v létě by byly jejich přírůstky určitě ještě větší! Závěrem napíšu zhruba co mě to všecko stálo, aby jste měli představu:
Směs BR1 a BR2 (každý 25kg) = 600Kč
Pšeničné klíčky (50kg) = 260Kč
Pšeničný šrot (100kg) = 400Kč
Hrách šrot (25kg) = 250Kč
Kukuřičný šrot (30kg) = 200Kč
Strouhanka (60kg) = 240Kč... té jsem v závěru přidával víc
Těstoviny 20kg = 100Kč
Řepa a kopřivy = 0 Kč.
A nezapomeňte na štěrk nebo písek, ten milujou!
Takže celý tento výkrm odhaduju i se spálenou elektrikou za žárovky na zhruba 2500 Kč.
Jinak maso bylo vynikající, o hodně tmavší a tuhší než mají markeťáci.
Na závěr bych chtěl ještě dodat, že krmnou dávku jsem sestavil podle toho, co bylo k sehnání.

janulkajanka

14.4.2016 20:50
janulkajanka

XXX.XXX.231.5

Dobrý den, chovám 3.rokem brojlery, beru od stejné firmy, krmim stejnou smesi BR1 a BR2, v 36 dnech kuřata 2,30-2,50 kg, do 3 kg krmim BR 2, pak zabíjim nebo pouštim do výběhu dle počasí a krmím směsí šrotu.Kuřata nechávám do 5 kg.Pak jdou do mražáku.Krmim a svitím do 3 kg nonstop.Suchá podestýlka samozřejmostí.Uhyny minimální, většinou nejakého trefí kolem těch 5 kg,.

22.4.2016 22:12
viktorie

XXX.XXX.253.182

Ahoj Kejssis chovám brojlery už nějaký ten pátek a kupuji je od chovatelů co mají u nás drůbežárnu, kdy každých osm neděl vyskladňují kuřata tak o váze kilo dvacet či i více ale i méně, které jdou na jatka prodávají je na váhu za 26,. Kč za kilo..A já je mám ještě doma tak měsíc či dva a dokrmuju je šrotem napůl ječným, kukuřičným a pšenicí.Potom jim dávám namočené pečivo z naší pekárny které kupuji za hubičku 500, -Kč za vlek a přidávám vařené krmné brambory taky za hubičku to je za kilo platím tak čtyři koruny a mám možnost koupit i laciné těstoviny, Samozřejmě jim toto vše míchám s kopřivami a holky mě udělají tak 3-4 kila slepičky a kohouti se mi do mražáku nevejdou tak je musím rozporcovat, Ty mívají až 4-5 kilo.kukuřici jim nedávej a když tak sešrotovanou.Mám zateplený chlívek a snažím se je mít v suchu a tudíž je podestýlám senem, ale nesvítím ji taky proč, Tak holka ať se ti daří mám dojem že chovatelé dělají ze všeho drahoty a zvlášť s informacemi o chovu.Ať ti tvoje drůbež roste a dělá ti radost.Viktorie.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík