Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2016 09:13
rumbaba

XXX.XXX.219.47

Dobrý den příští týden se mi mají líhnou kačata od dvou kachen v jeden den. Sedí vedle sebe, jsou to sestry, vyrostly spolu. A ted otázka Když se vylíhnou kačata od obou kachen najednou můžu nechat všechny kačata spolu i s oběmy kachnami. Nechci dávat vše pod jednu kvůli tomu aby mi druhá nezačala snášet. děkuji za radu a za zkušenosti.

16.4.2016 10:49
kuri

XXX.XXX.151.227

Ak bude oddelene, tak kazda odvodi svoje. Ak budu spolu, tak môze jedna kazka prebrat kacata aj druhej.

jih

16.4.2016 11:36
jih

XXX.XXX.139.24

Dobrý den, pokud pižmovky sedí vedle sebe, může to být docela problém, protože málokdy se kachňata líhnou v přesně stejnou dobu. Stávalo se mi, že kachna která měla vejce i těsně před vylíhnutím, slyšela vylíhlá káčata od druhé kachny a svá vejce opustila (a třeba i sebrala káčata druhé kachně). Já bych se asi pokusil vylíhlá kachňata odebírat a dát pod nějakou lampu. Po vylíhnutí všech můžete kachňata rozdělit kachnám dle potřeby. Pozor ale na max. počet kachňat pod jednu kachnu (což zřejmě ve Vašem případě nehrozí) - příliš velký počet kachňat už kachna nemusí "uhlídat". Ale moje kachny vodily 15-16 kachňat a beze ztrát.
Rozhodně si líhnutí nějak ohlídejte, protože nepředpokládám, že by to v tomto případě proběhlo bez problémů a každá kachna odešla se svými kachňaty. Jinak jsou pižmovky skvělé matky a líhnutí a odchov probíhá velice snadno. Přeji hodně úspěchů s tímto krásným plemenem.

16.4.2016 15:24
bartrand

XXX.XXX.62.36

Me se zase stavalo, ze ackoliv matka s dcerou sedeli na jednom hnizde (okolo 40-50 vajec) a perfektne obe vylihly, tak si pak vzajemne likvidovaly kachnata. Co se vylihlo pod matkou zlikvidovala dcera a co pod dcerou, zlikvidovala matka, z 45 kachnat zbylo do druheho dne jedno.

16.4.2016 17:08
rumbaba

XXX.XXX.219.47

Oni sedí každá v jiné budce ale budky jsou asi 50 cm od sebe. Takže radši oddělit každou kachnu se svýmií kachnaty. děkuji za rady.

17.4.2016 10:52
ladd

XXX.XXX.13.255

Problém krom zabití kačat je, že jedna kachna může slézt z hnízda, pokud by se jí to líhlo později. V den líhnutí přesuňte jednu budku co nejdál od druhé. Ne dříve, aby se kachna nevracela po opuštění hnízda na původní místo. Nebo je v den líhnutí v budkách zavřít a zatemnit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík