Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Petr s rodinou

17.4.2016 14:51
Petr s rodinou

XXX.XXX.251.83

Dobrý den.

Máme dvoudenní kuřátka šumavanek bez kvočky, tedy jsou z líhně. Čiperná jsou všechna. Jednomu se ovšem rozjíždějí nožičky zejména na klouzavější podložce, např. na novinách, do stran. Z jedné knížky vím, že se tento stav označuje jako "kuře-klavírista", ovšem v té knížce není psáno k tomuto stavu nic více. Zkrátka nožičky nemají obvyklou stabilitu. Kuřátko se sice snaží, na pevné zemi i běhá a nožky udrží ve středu těla v rovnováze, přesto prostě pohyb není optimální.

Prosím - nemáte s tímto stavem někdo zkušenost, oč se vlastně konkrétně jedná? Dá se kuřeti nějak pomoci, třeba specifickými vitamíny, minerály..., nebo je tzv. na odpis, to znamená s neurčitou nebo přímo negativní prognózou jeho zdravotního stavu a života v příštích měsících a letech?

Děkuji za radu či rady. Petr.

17.4.2016 16:27
Arisko

XXX.XXX.129.97

Niekde som počula, že sa majú priviaziť nožičky do takej vzdialenosti ako majú byť aby sa nerozchádzali a kuriatko sa musí naučiť chodiť tak. A potom mu ten špagátik dáte dole.

17.4.2016 17:34
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Pokud zvolíte jako podestýlku hobliny, hadry, nestane se vám, že se budou nožižky rozjíždět. Na hladké podložce - noviny, je to problém.

Neregistrovaný uživatel

17.4.2016 19:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Je to rozštěp nožiček, to utraťte, to se do chovu nedává a na maso Vám to hned tak nevyroste.Nějaké vázání nožiček, to není dobré, prostě ukončete to.Jinak jestli to nemáte z vlastní líhně, ale koupená kuřátka tak na chovatele ať Vám vrátí peníze-v chovu je něco špatně!

17.4.2016 19:51
kastef

XXX.XXX.138.131

Předpokládám, že majitel kuřat nebude chtít vrátit peníze za jedno dvoudenní kuře...
pro kuřátka do 3-4 dnů používám starou utěrku nebo tenký ručník, každý den vyměním, vyperu a dám druhý.Noviny jsou moc hladké.Zkuste jinou podestýlku a když to kuřeti nepomůže odstrante ho.

17.4.2016 20:10
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrá je i stavební perlinka.

Petr s rodinou

20.4.2016 15:31
Petr s rodinou

XXX.XXX.251.83

Tak kuřátko už má nožky v pořádku. Noviny jsme zrušili, a i když ještě následující den dva se mu nožky trochu rozjížděly, dneska už běhá krásně rovně i po těch novinách, když jsme to zkusili.
A děkuji všem, kdož se do diskuze zapojil. Alespoň jsme trochu moudřejší, pokud se tohoto problému u kuřat týká

Petr.

20.4.2016 15:32
Arisko

XXX.XXX.44.79

9.5.2019 17:02
petan83

XXX.XXX.33.11

Zdravím, u nekolika kuratek se mi stalo ze se jim zacali rozjizdet nozicky, minuly tyden u dvou asi 4-tydeních a musel jsem je utratit protože po 2-3 dnech vyložene jiz jen padlovaly a nepostavili se na ne ale pritom jinak byli v pohode, zrali, pili, jen ty nohy byly spatne. Dnes jsem si vsimnul dvou tydeních kuratek ze se jim taky nechodi dobre, nozky se jiz lehce rozjíždí. Nasel jsem návod na svazovaní, to jsem pochopil jak na to, ale bylo tam uvedeno ze se jedna o kurata po vylíhnutí, tak me zajímá jestli je to možné použít i u starsich kurat cca 1-4 tydny, nemate s tím nekdo zkusenosti?

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.5.2019 17:09

pokud se vám rozjíždí nohy u starších kuřat, je něco špatně v krmení nebo prostředí kuřat.

9.5.2019 17:25
petan83

XXX.XXX.33.11

To bohuzel ted hned nezjistim, ted se mi to stalo u dvou z 25, predtim u dvou z 23, jinak ostatni jsou ok. Ale chtel jsem zkusit ty dve zachranit, nechce se mi zabijet dalsi 2, tak to asi zkusim, nic tim neztratim,spise me zajimo jestli to nekdo zkousel u starsich kuratek.

9.5.2019 18:04

Měsíční kuře už je napůl slepice, už to má silné velké běháky. Prostě to rozjíždění bude mít nějakou příčinu, není to jen tak. Tím pádem svázání bez odstranění příčiny může těžko pomoci.

9.5.2019 18:16
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Čím je krmite?vypada to na nedostatek vitaminu E..

9.5.2019 21:30
petan83

XXX.XXX.33.11

Predem vam dekuji za kontakt ktery jsme mi poslala na pana od ktereho pochazi Igor
Krmim sypkou smesi kterou si delam sam, zakladem je psenice, dale kukurice, male mnozstvi jecmene, soj. ex.srot, micham to na obsah protejnu na cca 18-20%. Na 20 kg teto smesy pridavam 0,5kg plastinu a 0,5kg krmneho vapence. Dale pridavam varena vejce, 1 vejce na 10 kurat za den. Tohle pouzivam pro vsechny kurata do 6teho tydne.

9.5.2019 22:13
ančovička1

XXX.XXX.43.86

Petan83..neni zač,hlavně aby jste se domluvili,az bude potřeba a měli hodně malých Igorku😀..
smesi už si dávno nedělám,neni čas,ale urcite kuratum kupte Kombisol E..pridavam ho do vody,jsou jak čerti😀..

9.5.2019 22:32
petan83

XXX.XXX.33.11

Muzu urcite vyzkouset, zitra jedu koupit plastin tak jim vezmu i to "ecko". U tech starsich kuratek mam na podlaze lino a na nem nakratko rezanou slamu a je fakt ze tam jim to klouze, to zitra nejak vyresim, ale u tech mladsich mam jako podklad deku a tam to neklouze, vlhkost v odchovne je do 60% a teplota je taky dobra, kuratka jsou pekne rozptylena po cele bedne. Tem dvou jsem zkusil ty nohy svazat a necham je tak 2 dny a uvidim co to udela, bud to pomuze nebo ne,dal sem je samostatne at maji klid.

10.5.2019 08:40
petan83

XXX.XXX.86.208

Tak sem sehnal jen tohle, ale aspon neco no. Ma se to davat 5-10 dni, ale neni zde uvedeno od kdy muzu podavat, tak se radsi zeptam jestli to davate jiz od prvniho dle? Zitra ocekavam prirustek cca 20 kuratek ze bych jim to daval hned od startu.

10.5.2019 08:50
honzapm

XXX.XXX.182.25

Methionin a Lysin máte vyřešen jak?

10.5.2019 09:00
petan83

XXX.XXX.33.11

Predpokladam ze velke mnozstvi lysinu bude v tom sojovem srotu a methionin neznam nicmene jsem ted vyguglil ze je obsazen prave ve vejcich a v obilninach. Cim to resite vy? Jeste jsem teda dnes koupil pro ne krmnou smes a pivovarske kvasnice. A na mou smes je pozvolna necham pak prejit az pozdeji.

10.5.2019 13:43
petan83

XXX.XXX.33.11

To sem to s tim kombisolem pekne zbabral. Asi se musim vratit do skoly a naucit cist. Cetl jsem 100ml na 1000 ml a pak sem si vsimnul ze je to na 1000 litru. Takze jsem jim dal roztok 1000x silnejsi a to piti tam meli asi 3h, takze se urcite napily, hned jak sem to zjistil tak sem jim dal cistou vodu. Mam asi 50 kurat, tak su zvedavej co to s nima udela jestli to rozchodi, za blbost se plati.

10.5.2019 20:26
ančovička1

XXX.XXX.55.93

Peto,tak jak,kurata zijou?..ja myslim,že jim trochu větší koncenzrace neublíží,já jsem si to tedy precetla a pochopila dávkování😂,ale stejně jim do dvoulitrove napajecky kapnu,dve,tri kapky jak mi to ulitne..a stejně píšou,že se ma zvýšit koncentrace,když je evidentni nedostatek vitamínů..tak klidek,bude to dobrý😀

10.5.2019 20:37
petan83

XXX.XXX.33.11

Kurata zatim
Ja si to cetl 2x a pokazde jsem cetl ML misto L. I v obchode kdyz mi nabizela male baleni asi 30 ml, tak jsem si to precetl a rikal sem si ze to je tak na den, tak jsem koupil baleni 250ml a rikal sem si ze to bude na rech par dni a pak zjistim ze je to na 2500 litru vody
Tak dam tatovi pro slepice a kraliky a budu dvat i dospelim slepicim a jeste mi toho moc zbyde. Hlavne kdyz kuratka preziji. Jeste sem jim koupil ty piv.kvasnicesusene, tam jsou zase béčka ale tam prozmenu neni napsany zadny davkovani ani nic jinyho

10.5.2019 21:34
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Davkovani?..přiměřeně,přiměřeně😂budete mit silně vitalni kraliky i slepice..myslim,že jim to neublíží..ja už jsem o tom už psala,mně z prvniho lihnuti pochcipalo asi polovina kuřat,tedy asi 30,na nedostatek vitaminu E v krmne smesi,měla proslou záruční dobu...jsem si toho nevšimla..to se mi ještě nestalo...pro příště😞..tak ho teď dávám občas kuratum i housatum a rostou pred očima😀

11.5.2019 20:37
petan83

XXX.XXX.33.11

Nakonec to vypada ze se kuratka dali dohromady, sice jeste pajdaji ale jde videt ze se to lepsi, tak uvidime ale jestli se to zlepsi jeste trochu tak je necham, na vystavy ani na prodej nepujdou, tak skonci na zahradce a necham si je na snasku.

11.5.2019 21:06
ančovička1

XXX.XXX.220.127

No,super😀mně se zbytek kuřat také zotavilo,i ty,které trochu pajdaly,už maji 10týdnů a jsou pěkné..hlavně,že už vite,co jim chybělo😀🐔🐔

11.5.2019 21:18
petan83

XXX.XXX.33.11

To je dobre.me dnes druhy den papaji kupovanou smes a musel sem nekterym cistit zobacky, mely uplne zalepenou horni cast zobacku tak ze uz snad ani nemohli prijimat potravu. A dnes se zadarilo, mel jsem celkem v lihni 24 vajec cemanek, 9 uz je venku, 9 je naklovlych a zbylich 6 klepe, takze jestli se zadari tak vsech 24 se vylihne, takovej uspech jsem letos jeste nemel

Přidejte reakci

Přidat smajlík