Dobrý deň, potreboval by som poradiť od ludí ktorý majú s liahnutím skúsenosti, ide o to že stále keď naložím liaheň tých 51 vajec samozrejme nejakých 5 je neoplodnených v ďalších 5 umrie prvý týždeň zárodok, to by ani tak neštvalo ale pri liahnutí sa prvé kurča vyliahne 21. deň ďalšie sa vyliahnú 22. deň a 23. vyjdú stále opozdilci zvyčajne už len jedno alebo dva, ale z tých 40 vajec sa dokopy vyliahne len niečo cez 20 teraz to bolo len 24ks, kurčatá sa buď ani nenaďobnú alebo sa len naďobnú a uhynú ešte vo vajci. Vlhkosť stále držím od 30 do 50% a pri liahnutí to vytiahnem na niečo cez 70%, otáčam pravidelne 2x denne s tou páčkou. Ďakujem.
janulkajanka

XXX.XXX.231.5
Dobrý den, mám sice líhen PUISOR, ale byl tu stejný problém, zkusila jsem vyhodit otáčení, vejce leží jen na mřížce, vejde se jich tam poměrně víc, vlhkost byla 50-60 poslední 3 dny 75-80, teplotu nevim, je to ta bez jakehokoli displeje, vlhkost jsem měřila vlhkoměrem do terária.Když jsem měřila teplotu čidlem, hrozila jsem se, co vejce to jiná teplota, vejce jsem otáčela 2-6 x za den ale hlavně je vždy přesouvala, a to při každém otáčení, ta co jsou uprostřed dát na okraj a naopak, zjistila jsem právě uprostřed kde fouká ventilátor je nejchladněji, vejce by se neměla dotýkat moc krajů lihně aby plast neodváděl teplo, i poslední kdy neotáčím, tak ale alespoň 3 x denně otevřu líhen a větrám, kuřata i křepelky vše vylíhlé, nyní čekám na housátka tak jsem zvědavá, jak to dopadne, jednu várku mám už venku, ta dopadle perfektně, ale to je jiná líhen, nevím její název, dostala jsem ji bez návodu a tak jsem to zkusila a vyšlo to Jana.
janulkajanka

XXX.XXX.231.5
kuriatko

XXX.XXX.151.62
Dobry den! tiez som dostala liahen ako je Vasa prosim Vas ak by ste mi dala zopar rad ako v nej spravne liahnut. Pretoze je k nej navod v rumuncine tak napr. neviem ako dolievat vodu ak su v nej nasadene vajicka... po kolkych liahnutiach treba vymenit baterku v digitalnom teplomeri, da sa spolahnut na digital. teplomer alebo mam prikupit este teplomer za porozumenie dakujem s pozdravom Z pre JANULKAJANKA.
janulkajanka

XXX.XXX.231.5
Dobrý den, napište mi svůj mejl Jana.
janulkajanka

XXX.XXX.231.5
Jinak vodu dolévám tak že odložím pár vajíček, doleju žlábky, popřípadě naleji vodu i do plochy dna pokud je třeba a vejce vložím zpět, opět platí-měním polohu vajec v líhni, co jsou na okraji, dam do prostřed a opačně.To že se tam má měnit nějaká baterka vůbec nevím , to mi nikdo neřekl, moje líhen nastavit nejde, takže i kdyby displej nesvitil, pojede svoji teplotu dál, když jsem měla v mistnosti 16 C, tak držela 37.7 C, nyní když jsou venku horka mám v mistnosti 28 a na líhni 38-38.2C a na Puisorce 40,2 C ale tu tak 3 x za den vypnu i na 3 hodiny aby mi klesla teplota na 32, C a lihnu dal, nyni se mi vní klubou housátka, musim sice vice chladit a větrat ale dá se to.Líhně mě běží nonstop už 4 měsíce.Jana.
Jestliže se vám líhnou opožděně, tak máte nízkou teplotu. Nevěřte informacím na displayi a radši si ji ověřte teploměram přímo na vejcích. Já mám sice CLEO 5 ale myslím že to bude stejný princíp. První tří dny se vajíčka neotáčí a tři dny před líhnutím se vyndá rošt a vajíčka se nechají ležet na boku bez otáčení na mřížce. Devatenáctý den se ozývají ve vajíčku, dvacátý se začínaj klubat a jednadvacátý den líhnout. Dvavdvacátý den vypínám líheň, to co se vylíhne později už nestojí za nic. V líhni je teplopta rozdílná uprostřed a na okraji, proto je potřeba při otáčení vajíčka překládat ze středu na okraj. I když budete dělat vše perfektně, stejně budet mít rozdílné výsledky. Je mnoho faktorů které mohou ovlivnit líhnutí. Předpokládaná líhnivost u CLEA 5 je 56%, při posledním líhnutí jsem dosáhl 91%.
petboh

XXX.XXX.12.102
No já teď v ní líhnu prvně, a pod 60 mi vlhkost nepadne, krom případu kdy dojde voda uplně ale jak doleju byt málo tak to pod 60 nejde, za týden se má líhnout, takže jsem zvědavá jak to dopadne, snad se mi neutopí chuděry,
otázka je jeslti displey ukazuje dobře, jiný vlhkoměr nemám takže to nemám jak ověřit.
petboh
napsal(a):
No já teď v ní líhnu prvně, a pod 60 mi vlhkost nepadne, krom případu kdy dojde voda uplně ale jak doleju byt málo tak to pod 60 nejde, za týden se má líhnout, takže jsem zvědavá jak to dopadne, snad se mi neutopí chuděry,
otázka je jeslti displey ukazuje dobře, jiný vlhkoměr nemám takže to nemám jak ověřit.
Jestli chcete tak mohu zaslat digitální vlhkoměr s teploměrem viz.foto napište na lomaza@atlas.cz Cena 140, při platbě předem na účet zašlu jako dopis v obálce za poštovné 20 Kč.