Domingo
XXX.XXX.126.33
Dobrý den,
začínám s chovem slepic. Nyní mají 18 týdnu. A chci se zeptat, kdy se mužů asi dočkat prvního vejce? V kurniku jeste nemám umístěna snáškova hnízda. Myslíte, že už je tam mam připravit? Nebo mám ještě čas?
Děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Hybridky začínají už v 19 týdnu.Tedy některé.
HoracJarda
XXX.XXX.209.207
My máme leghornky, mají 16,5týdne /dle drůbežárny/ a už jsme včera a dnes našli celkem tři vajíčka. Dvě z nich mají už veliké hřebínky, tak jsou možná jejich :-D.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Domingo
napsal(a):
Dobrý den,
začínám s chovem slepic. Nyní mají 18 týdnu. A chci se zeptat, kdy se mužů asi dočkat prvního vejce? V kurniku jeste nemám umístěna snáškova hnízda. Myslíte, že už je tam mam připravit? Nebo mám ještě čas?
Děkuji za odpověď.
Ano už bych jim hnízda nainstaloval podle toho jaké máte plemeno tu budou první vejce co by dup
Jak píšou ostatní, je to podle plemene nicméně bych nikam s podporou snášky nespěchal, ono se vám to zpětně vrátí na velikosti vajíček a tak dále.
Hnízda s tím nemají až tak úplně co dělat, ta bych klidně dal, pokud by chtěla nést stejně ho položí kam se ji bude líbit. Toho bych se určitě nebál. Spíš zatím žádné N1 směs a podobně.
Domingo
XXX.XXX.243.225
Tak dnes jsem se dočkal prvního vejce. Nesnesla do hnízda ale přímo ve výběhu. Další slepice začal na vejce hned útočit. Tak snad mi je nezacnou zrát.