Rybízu si nevšímají. Ale ohradila jsem záhonky na zeleninu, jinak by všechno pošlapali. Až to vyroste, tak je tam zase pustím. Možná.
Naprosto nejde s nimi něco sázet. Jak si připravím místo na sázení, už se mi pletou pod ruce a zobákama vrtají v zemi. A největší radost mají, když to pak zaleju. To z toho místa vytvoří neuvěřitelné blátiště s dírama. Zasazenou rostlinu pak těžko hledáte..
Mám je od loňska a celé léto to bylo OK, Byli na celé zahradě.
Ještě před příchodem jara jsem jim zamezila přístup na okrasnou zahradu u domu. Bála jsem se, že všechno zničí, než to stačí vyrůst.
javorka
napsal(a):
Rybízu si nevšímají. Ale ohradila jsem záhonky na zeleninu, jinak by všechno pošlapali. Až to vyroste, tak je tam zase pustím. Možná.
Naprosto nejde s nimi něco sázet. Jak si připravím místo na sázení, už se mi pletou pod ruce a zobákama vrtají v zemi. A největší radost mají, když to pak zaleju. To z toho místa vytvoří neuvěřitelné blátiště s dírama. Zasazenou rostlinu pak těžko hledáte..
Mám je od loňska a celé léto to bylo OK, Byli na celé zahradě.
Ještě před příchodem jara jsem jim zamezila přístup na okrasnou zahradu u domu. Bála jsem se, že všechno zničí, než to stačí vyrůst.
Mam užitkovou sice oplocenou ale na okrasné části by teda asi bylo moudré zajistit prtavé slunečnice jinak máte krásnou zahradu na fotografii.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Závisí to od veľkosti záhrady. V malej záhrade vám nechajú len na ochutnávku, kam nedočiahnu a vedia si aj podskočiť
Zdravím, mě loni ozobali ještě nezralý rybíz kam dosáhli, teď si květů nevšimnou. Měli jsme ho hodně, takže mi to nějak nevadilo. Jinak ostatní rostliny a záhony sice projdou a projedou zobákem, ale nic nezničí. Jahody jsem oplotila a se záhonem okurek udělám to samé.
Kamarádce však rozdupali, okousali a sežrali všechny výhonky malin a josty. Takže má všude dané plůtky cca 30 cm vysoké. Ale jinak jsou super, zatím ani plžík ani slimáček.
Ráno jak se vyřítí z kachníku tak ni granule je nezajímají a jedno karet letí oběhnout celou zahradu.
Kachna se snaží ve snášení už od půlky března, ale zatím náznak zasednutí vidět není
Já to dělám se slimáky jinou metodou, a to, že na podzim po sklizni vypustím po celé zahradě kachní havět´a nechám je tam po celou zimu, pokud to počasí-sníh-dovolí, na jaře je zavírám do ohrady, kam patří a užitkovou zahradu začneme připravovat pro jarní výsadbu. tento způsob se nám osvědčil, nikdy jsem nenašla jediného slimáka, zahradu mám vyčištěnou a kačenky jsou opět ve svém velkém travnatém výběhu se slepicemi, kde mají hnízda, touto dobou už sedí na vejcích! a na podzim mi zase půjdou vyčistit užitkovou zahradu!
eur

XXX.XXX.240.41
Skúste sa poinformovať od kočky čo ich chová doma ako prevenciu proti slimákom
kuk link
http://zahrada.artmama.sme.sk/okrasne-zahradky/kackova-jesen-u-mna
Viem, že sa jej podarilo odchovať aj mláďatká.
eur
napsal(a):
Skúste sa poinformovať od kočky čo ich chová doma ako prevenciu proti slimákom
kuk link
http://zahrada.artmama.sme.sk/okrasne-zahradky/kackova-jesen-u-mna
Viem, že sa jej podarilo odchovať aj mláďatká.
Jeee to jsou super stránky, díky moc. ukládam.