Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2016 13:04
maron-li

XXX.XXX.103.35

Je tu někdo, kdo má zkušenost s touto líhní?
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/59635461/NOVA-LIHEN.php.

4.5.2016 13:22
bronda

XXX.XXX.98.84

Je tu několik vláken k líhni CLEO 5 s cca 250 příspěvky. Určitě potřebné informace najdete.

D.P.

22.5.2016 13:09
D.P.

XXX.XXX.215.225

maron-li napsal(a):
Je tu někdo, kdo má zkušenost s touto líhní?
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/59635461/NOVA-LIHEN.php.

Mám 3 ks těchto líhni moje skušenost je výborná, hodně záleží na kvalitě vajec a jak se člověk líhni věnuje (vlhkost, teplota, obrácení..).
Mám ještě navíc přesný Teploměr na drátku který přes vrchní dirku strkám na všechny místa v líhni od kraje doprostřed a případně reguluji malým šroubováčkem teplotu.Vysledoval jsem že uprostřed lihně je o dost nižší teplota, proto dávám o něco méně vajec (doprostřed nedávám) a při otáčení přeskládám od kraje do prostřed a naopak.

Lihnivost kuřat 60-87,5%,
Křepelky 75%
A indické běžce kteří se lihli včera 100% čemuž doteď nemohu uvěřit na takto levnou liheň.

22.5.2016 13:27
horal

XXX.XXX.58.226

D.P. napsal(a):
Mám 3 ks těchto líhni moje skušenost je výborná, hodně záleží na kvalitě vajec a jak se člověk líhni věnuje (vlhkost, teplota, obrácení..).
Mám ještě navíc přesný Teploměr na drátku který přes vrchní dirku strkám na všechny místa v líhni od kraje doprostřed a případně reguluji malým šroubováčkem teplotu.Vysledoval jsem že uprostřed lihně je o dost nižší teplota, proto dávám o něco méně vajec (doprostřed nedávám) a při otáčení přeskládám od kraje do prostřed a naopak.

Lihnivost kuřat 60-87,5%,
Křepelky 75%
A indické běžce kteří se lihli včera 100% čemuž doteď nemohu uvěřit na takto levnou liheň.

Já s váma plně souhlasím. Některá várka se povede a jiná sotva na 50% ale pořád je to dobré. Právě jsem dolíhnl poslední várku, ze 63 oplozených 48 vylíhlých. Líhně mám dvě a letos už jsem vylíhnul přes 300 kuřat. Pokud to máte pro sebe tak je to ideální líheň. jak se říká za málo peněz hodně muziky.

22.5.2016 14:32
dadu

XXX.XXX.250.70

Já mám v této líhni naopak tepleji uprostřed a chladněji na okrajích. Přemýšlela jsem, že bych ji zkusila do něčeho zabalit, aby bylo teplo i na krajích, ale jsou tam větrací otvory, tak mám obavy, že by se tam hromadily plyny. Možná je to blbost, nevím...

D.P.

22.5.2016 17:09
D.P.

XXX.XXX.215.225

dadu napsal(a):
Já mám v této líhni naopak tepleji uprostřed a chladněji na okrajích. Přemýšlela jsem, že bych ji zkusila do něčeho zabalit, aby bylo teplo i na krajích, ale jsou tam větrací otvory, tak mám obavy, že by se tam hromadily plyny. Možná je to blbost, nevím...

To je zajímavé měl jsem za to že je uprostřed chladněji kvuli ventilátoru, určitě bych to nebalil stačí mít liheň v místnosti se stálou teplotou cca 20 stupňů a pod liheň polystyren.Jinač jsem zapoměl dodat že při ručním otáčení a vlhčení rozprašovačem po každém otočení je Lihnivost lepší ale časově náročnější.

22.5.2016 18:40
bronda

XXX.XXX.98.84

D.P. napsal(a):
To je zajímavé měl jsem za to že je uprostřed chladněji kvuli ventilátoru, určitě bych to nebalil stačí mít liheň v místnosti se stálou teplotou cca 20 stupňů a pod liheň polystyren.Jinač jsem zapoměl dodat že při ručním otáčení a vlhčení rozprašovačem po každém otočení je Lihnivost lepší ale časově náročnější.

Na mé starší líhni Janoel 24, ventilátor je ve stropě, je ve středu o stupeň tepleji, než na předním okraji. Rovněž jsem zjistil, že na pravé straně je výrazně tepleji než na levé. Pod líhní mám silný polystyrén. Určitě záleží na proudění vzduchu v líhni, což neovlivní jen umístění ventilátoru, ale i otvory v plastu pod ním. Zkoušel jsem dát celou líheň do polystyrénové vany, ale s teplotou to ani nehlo. Takže jsem to přestal sledovat a pouze občas přehodím vajíčka od okrajů do středu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík