Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ne-chovatel

9.5.2016 10:36
Ne-chovatel

XXX.XXX.221.231

Budu čistit kurník. Pro sebe ani pro známé a vybrané sousedy už trus nepotřebuji. Nemáte někdo tip za kolik by bylo vhodné nabídnout čistý slepičí trus? Čistým se rozumí bez podestýlky. Rozumné míry jsou 5-7-10 litrů v kýblu. Pokud to má význam uvádět, jde již převážně o trus slepic krmených trávou, ten z období, kdy žraly převážně zrno je již pryč.

Teoreticky ho mohu i nasušit a prodat později. Muselo by se mi to ale vyplatit, tedy by se musela zhodnotit jak ta práce, tak chci mít alespoň minimální kompenzaci těch problémů a nepohodlí okolo. Pro sebe mám k dispozici už i nasušený a další nepotřebuji. Mohu jen říci, že ten co se běžně prodává (granulovaný a s pilinami) se s tím mým nedý vůbec srovnávat. Loni jsem sušil i jednotlivé slepičince a ty byly možná nejlepší, ale zabírají velký objem.

Tedy ještě jednou a projistotu zdůrazňuji, že spíše než trus je vhodné (pro to co momentálně zvažuji nabízet) použít normálně pojem hnůj.

Díky za názor a tipy.

9.5.2016 16:29
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Ja vždy zavesím na zahradkárske FB stránky, že darujem za odvoz niekoľko vriec suchej hrabanice trusu z výbehov a vždy sa nájde nejaký vďačný záhradkár, čo to príde odviezť. Najlepšie je to oznámiť v piatok, aby ho cez víkend odviezli. Používam na to papierové vrecia od krmiva, takže ich aspoň takto ešte využijem.

9.5.2016 20:14
Olánek

XXX.XXX.9.109

Příteli postačí veterinární vyšetření a souhlas ministerstev životního prostředí a zemědělství, při větším prodeji i financí.

Ne-chovatel

9.5.2016 20:53
Ne-chovatel

XXX.XXX.6.27

Nevím co jsi chtěl sdělit nebo naznačit, ale označovat mne za přítele je (vzhledem k tónu který vnímám nepřátelsky) předčasné. Ať tak či tak, tvoje informace mi dnes není k užitku a nebude mi k ničemu ani zítra a později. Na adresu zmíněných institucí se záměrně nevyjadřuji, vlastně mi jsou ukradené, jsou v mých očích (přinejmenším) zbytečné jako ta tvá "rada".

Tobě Petře děkuji, ale jelikož pod zkratkou FB tuším tu zhovadilost na webu, tak si dovolím říci že tímto směrem se rozhodně neobrátím.

Jednak když už, tak ať prospěje místním. Jednak právě tomu dosušení (píšeš o suché hrabanici)bych se chtěl vyhnout. Ty spodní vrstvy si vždy udržují vlhkost a konzistenci uleženého hnoje.

Nebojím s že bych ho nerozdal. Většinou zmizí během hodiny. Ale jak říkám, stálí zájemci už dostali (minulou várku) a právě oni se mne vždy ptají zda za něj opravdu nic nechci, když je naprosto vzorový a čistý. Tak jsem si říkal, když že bych to naše zlato zkusil zpeněžit (ať je na zimu zas o něco levnější zrno) ale právě nemám vůbec představu.

Svůj nasušený nenabízím, ten bych prodal obratem třeba až na druhý konec mojí/naší země. Ale prodávat ho za cenu té komerční granulované sračky nebudu a vlastně se mi nechce ani s tím piplat i kdyby byl jenou tak drahý. Prostory mám omezené a smrad při hromadném sušení či dosoušení je značný. Řešením by bylo sbírat každý den a sušit průběžně, ale to by se nevyplatilo už vůbec. Někdo to tak možná dělá z jiných důvodů (také jsem to tak rok dělal) a pak to může být cesta.

Přidejte reakci

Přidat smajlík