Prosím o radu - venku i přes noc?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Protivova.v

12.5.2016 11:03
Protivova.v

XXX.XXX.96.6

Dobrý den,

Jsem začátečník a prosím o radu zkušenější chovatele. Letos jsem poprvé zkoušela líhnutí v líhni, použila jsem klasická domácí vejce od různých druhů slepic abych si vyzkoušela zda mi to v té líhni půjde. Vylíhlo se mi 15 kuřátek, Po týdnu jsem si koupila ještě 20 jednodenních kalimero holokrček. Mým kuřatům je dnes 21 dnů a kalimerům 14 již týden tráví celýden venku, kde se krásně pasou na trávě. Chtěla jsem se zeptat, jestli už bych jemohla nechat venku i přes noc když mám pro ně zateplenou menší boudičku, nebo jestli jim tam mám nainstalovat ještě žárovku... Nebo je mám ještě na noc uklízet domů do chodby... Za vaše rady ředem děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.5.2016 11:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

Uřčitě bych je ještě uklízel do té chodby a dal jim tam žárovku. Ve 3 týdnech ještě nemají dotvořenou termoregulaci. Určitě si s nimi ještě dejte práci a dopřejte jim teplo. Bude to lepší.

12.5.2016 13:06
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Také by jsem byla pro je ještě alespoň týden přenášet.
Také jsem spěchala a vyndala čtyřtýdení kuřátka z teploučka do zděného kurníku - venku bylo teplo, slunko a pak jsem našla kuřata nahrbená, jakoby rozcuchaná, naježená. S růstem se zastavili cca o 14 dní.
Nemá cenu nic uspěchat. Nevím jak u Vás, ale u nás se má teď ochladit, takže raději přenášejte ještě pár dní a ať se daří

Přidejte reakci

Přidat smajlík