Bobkovišeň a drůbež

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lajla

18.5.2016 22:47
Lajla

XXX.XXX.109.21

Pro člověka jedovatá. A pro drůbež? Nechci rady z internetu. Ptám se na zkušenosti. Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.5.2016 10:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lajla napsal(a):
Pro člověka jedovatá. A pro drůbež? Nechci rady z internetu. Ptám se na zkušenosti. Díky.

Mám jich na zahradě několik, slepice se po zahradě pohybují volně, žádné úhyny. Ale nemohu potvrdit/vyvrátit, jestli jí žerou/nežerou, tedy pokud jde o její plody. Jak známo, spousta rostlin je člověku jedovatých, ale ptákům nikoliv, i toto je ten příklad - z literatury o plodech bobkovišně: "Ptáci se jimi v zimě rádi krmí, pro člověka jsou ale jedovaté.".

19.5.2016 18:44
mysak

XXX.XXX.22.206

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám jich na zahradě několik, slepice se po zahradě pohybují volně, žádné úhyny. Ale nemohu potvrdit/vyvrátit, jestli jí žerou/nežerou, tedy pokud jde o její plody. Jak známo, spousta rostlin je člověku jedovatých, ale ptákům nikoliv, i toto je ten příklad - z literatury o plodech bobkovišně: "Ptáci se jimi v zimě rádi krmí, pro člověka jsou ale jedovaté.".

Otázka je zda pak vejce jsou poživatelné, ale to je jen otázka. Nevím to.

Lajla

19.5.2016 19:19
Lajla

XXX.XXX.109.21

Plánuji si na pozemku 200m2 vytvořit tzv. Potravinový Slepičí les. Takže sbírám inspiraci, co vše je pro drůbež jedlé.
Již tu roste rakytník, maliny, moruše, borůvky, různé byliny, pampelišky, vojtěška,
Na druhé straně zahrady jsou právě zmiňované bobkovišně. Zatím nejsem na stopro rozhodnutá, že je přemístim do "lesa".
Má někdo další nápady co přidat za keře? Na stromy je tu málo místa.

19.5.2016 20:01
mysak

XXX.XXX.22.206

Lajla napsal(a):
Plánuji si na pozemku 200m2 vytvořit tzv. Potravinový Slepičí les. Takže sbírám inspiraci, co vše je pro drůbež jedlé.
Již tu roste rakytník, maliny, moruše, borůvky, různé byliny, pampelišky, vojtěška,
Na druhé straně zahrady jsou právě zmiňované bobkovišně. Zatím nejsem na stopro rozhodnutá, že je přemístim do "lesa".
Má někdo další nápady co přidat za keře? Na stromy je tu málo místa.

Zcela určitě bez, tedy ne šeřík jak jej někteří mylně nazývají bezem, ale bez černý, bezinky jsou vitamínová a antioxidační bomba, jinak tam dejte také třešně od raných po pozdní, nějakou divočejší modroplodou révu, moruše (jo tu už tam máte), muchovníky, aronie, zimolezy kamčatské, jeřáby obecné a muky, mišpule, dříny obecné, hrušně, letní jabloně, rybízy zejména červené a černé, dále lísky pro červíky, a kromě vojtěšky, také jetele a... a? a hlavně kompost! Velký venkovský kompost, kolem pražce, aby to nerozhrabávaly příliš daleko.

Lajla

19.5.2016 20:58
Lajla

XXX.XXX.109.21

Super myšáku . Přesně tohle jsem měla na mysli. Děkuji za rozšířeni obzoru Spousty toho neznám. Bez černý je výbornéj nápad. Roste hojně za zahradou. Tak ho jen přerýpnu do výběhu.
Rybizy mám, i aroniei, jen jsem na ne nevzpomněla.
. Jdu se podívat na ten dřín, muky, muchovnik a mispuli, kde sehnat a co to vlastně je.
Kompost byl mezi prvním co jsem založila. Je 3letej se spoustou žížal.
Líska bude asi dost náročná na prostor. Nemáte zkušenosti s liskou jako živý plot? Zastřihovat ji do tvaru aby se moc nerozrůstala, ale aby přesto plodila. To mě teď jen tak mmchdm napadlo.

19.5.2016 22:21
mysak

XXX.XXX.22.206

Lajla napsal(a):
Super myšáku . Přesně tohle jsem měla na mysli. Děkuji za rozšířeni obzoru Spousty toho neznám. Bez černý je výbornéj nápad. Roste hojně za zahradou. Tak ho jen přerýpnu do výběhu.
Rybizy mám, i aroniei, jen jsem na ne nevzpomněla.
. Jdu se podívat na ten dřín, muky, muchovnik a mispuli, kde sehnat a co to vlastně je.
Kompost byl mezi prvním co jsem založila. Je 3letej se spoustou žížal.
Líska bude asi dost náročná na prostor. Nemáte zkušenosti s liskou jako živý plot? Zastřihovat ji do tvaru aby se moc nerozrůstala, ale aby přesto plodila. To mě teď jen tak mmchdm napadlo.

Líska? Ano, pro vyšší ploty ano, ale stříhaná moc plodit nebude, jelikož nejvíc plodí na tříletém dřevě. Jinak se hodí do větrolamu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík