Vejce před vylíhnutím pod krátce kvokající kvočnu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.5.2016 16:55
tforro

XXX.XXX.13.64

Ahoj, mám líheň a v té běžně líhnu kuřata. Teď mi delší dobu sedí na podkladcích 2 kvočny a dnes jsem pod ně dal po 7 vejcích z líhně, s tím, že by se měla kuřata ve středu/čtvrtek začít líhnout. Zdá se, že kvočny vejce přijaly a vesele si na nich sedí. Před pár dny (cca 4 dny) mi ale začala kvokat další slípka a chtěl bych taky pod ní dát vajíčka, ze kterých seve středu/čtvrtek budou líhnout kuřata. Přijme tato kvočna, která sedí 4 dny pod sebe vejce, ze kterých se teď budou líhnout kuřata? Jde mě o to, jestli nepozná podfuk, že nesedí 21 dní a ty kuřata po vylíhnutí třeba nezabije.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.5.2016 18:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

V hlavě kalendář kvočna nemá, pokud vám sedí na nějakých vejcích a ne jen na prázdno, tak ta šance na přijetí je. Ale 100% radu vám nikdo nedá, vaše slepice neznáme

24.5.2016 18:10
tforro

XXX.XXX.13.64

To je jasné že každá slepice je jiná. Na vejcich sedí, ale jen 4 dny. Jde mi o to, jestli se třeba doba, kdy slepice sedí na vejcích nerozděluje do nějakých období a jestli si musí např. projít všemi obdobími aby byla schopná přijmout kuřata, která se pod dí vylíhnou. Proto se ptám, jestli to vůbec někdo zkoušel a jaké byly výsledky.

24.5.2016 20:43
friend

XXX.XXX.57.29

Napíšem svoju skúsenosť spred pár dní. Mne sedela kvočka asi týždeň, a keď sa mi vyliahli perličky, tak som jej ich večer potme skúsila dať. Najprv len 3. Ale išla som na ňu asi príliš rýchlo, lebo sa ich naplašila a začala ich ďobať. Keď boli pod ňou, tak bola kľudná, tak som ich pod ňou nechala do rána, že snáď si zvykne. Ráno hneď na svitaní som ich išla pozrieť, ale stále ich ďobala, keď spod nej vykukli, tak som jej ich zobrala.
Dala som jej z liahne dve naďobané perličie vajcia, ktoré mi tam ešte posledné zostali. Tie hneď pchala pod seba. Tak som ju nechala, nech sa jej tam vyliahnu. Večer, keď som videla, že do tých pod ňou vyliahnutých perličiek neďobe, tak som jej pridala ešte tie vyliahnuté, čo som mala v odchovni a už ich prijala. Takže ona musí mať ten postup, že jej najprv začnú tie vajcia pípať, a potom sa objavia kuriatka.
To či ich prijme aj po 4 dňoch sedenia, musíte len skúsiť, A sledovať, keď sa začnú liahnuť, aby ste mohol prípadne zasiahnuť.

24.5.2016 21:24
tforro

XXX.XXX.13.64

Vyzkouším to a za pár dní dám vědět jak to dopadlo. Zatím kvočna poctivě sedí na hnízdě, tak snad z toho neude vyplašená.

24.5.2016 21:50
ladd

XXX.XXX.90.11

Mě přijala kuřata slepice kvokající asi dva dny. Postup byl: ráno pod sebe dostala pár vajíček, odpoledne tři kuřata. Když se pak večer nijak nečertila, když z pod ní kuřátka vykukovala, dostala na noc rovnou všechny.
Je to ale kus od kusu. Některá bude potřebovat na zafixování celou noc, tak radši všechna nedávat. Jiná přijmout nemusí vůbec.
Je ale určitě lepší, aby pár dní seděla. Pokud je to čerstvá kvočna a nepřijme, zkusill bych to po pár dnech sezení na pár vajíčkách znovu i když kuřátka již budou vícedenní.

24.5.2016 21:59
ladd

XXX.XXX.90.11

ladd napsal(a):
Mě přijala kuřata slepice kvokající asi dva dny. Postup byl: ráno pod sebe dostala pár vajíček, odpoledne tři kuřata. Když se pak večer nijak nečertila, když z pod ní kuřátka vykukovala, dostala na noc rovnou všechny.
Je to ale kus od kusu. Některá bude potřebovat na zafixování celou noc, tak radši všechna nedávat. Jiná přijmout nemusí vůbec.
Je ale určitě lepší, aby pár dní seděla. Pokud je to čerstvá kvočna a nepřijme, zkusill bych to po pár dnech sezení na pár vajíčkách znovu i když kuřátka již budou vícedenní.

Ještě je důležité vědět, ža starší kuřata se kvočny při podkládání mohou bát, určitý čas na zafixování potřebují i ona. Podkládat tedy na noci i kvůli kuřatům.

Přidejte reakci

Přidat smajlík