Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.5.2016 13:59
minisec

XXX.XXX.242.2

Dobrý den, mám letošní nosnice isa brown, moravia bsl a dominant bílý. Vcelku dobře nesly krmil jsem pšenici a N1 sypkou. Nyní jsem přešel na N1 granulovanou a snáška do třech klesla o cca 80%. Je možné, že to způsobil přechod krmení? A spraví se to časem nebo se mám vrátit ke šrotované N1. Je pravda, že klesla spotřeba granulí o třetinu. M.

Ne-chovatel

31.5.2016 21:42
Ne-chovatel

XXX.XXX.139.25

Jednak změna krmiva může dočasně způsobit problém, vlastně jakíkoli změna, proto píši. Já se navíc už v těch směsích neorientuji, protože už žádné nepoužívám a zapoměl jsem "složení".

Chci ale říci, že (přinejmenším u nás) je druhá vlna veder přes den. U mě stačilo, že si slepice vylily vodu a já na to hned nepříšel a měl jsem propad snůšky z osmi vajec (což je plný počet) na dvě, druhý den už jsem měl myslím pět a pak už to bylo normální. Přitom slepice mají možnost schovat se do keřů, ale díky te vodě se jeden den přehřívaly (a to ji neměli jen pár hodin, ale právě přes poledne).
Jestli jim je horko a kvůli tomu nežerou, tak to máte hned jeden důvod a dvojitě pojištěnou ne-snášku.

Já teď krmím jen trávu, zrno, pivovarský kvasnice, škořápky, vápený grit, co dá výběh. a nestěžuji si, ale myslím že už nám to dýl jak dva měsíce nevydrží - uhodí právě stabilní horka a nebude možná ani čerstvá tráva, už chystám opatření aby byla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík