Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.6.2016 17:34
pespopsu

XXX.XXX.133.177

Mám asi 7 týdnů stará kuřata, plemene vlaška. Celkem jich bylo 60 ks, (kohoutci i slepičky). Stává se mi, že se jich přes noc několik ušlape.. Přesto, že mají dost velký a větraný kurník a mají i bidla. Sesedají se na noc do jednoho rohu, v několika vrstvách. Spodní se pochopitelně udusí. Je zajímave, že to jsou nejsilnější kusy a z deseti slepiček pouze jeden kohoutek. Dala jsem do rohů kurníku porůznu věci, změnila jejich geometrii a začala jim v noci svítit. Jinak už nevím co s nimi. Ještě je rozdělit na menší party po několika kusech.
Nikdy před tím se mi to nestalo.

3.6.2016 19:03
jirka123123

XXX.XXX.255.45

Dobrý den lepší bude když je rozdělité protože je to divne že úmířají kohouti když ty mají být nejsilnější a také záleží kolik jich mate když jich tam je hodně tak jse tam nemohou vejit muže jim být i pŕes noc zima že to nevýdřizí nebo jsou slabý nemají pestrou stravu a proto umřou a jsou vackinovane?a jaké to jsou vlášky já mám zase vlášky stříbrokrký.

jkljkl

3.6.2016 21:47
jkljkl

XXX.XXX.18.18

Je jim zima.a proto jak se chteji zahrat tak se uslapou..

6.6.2016 22:18
ladd

XXX.XXX.89.3

Tato kuřata by již měla spát na bidlech a zima by jim v noci již být neměla. Mají bidla vhodný tvar? Jak jsou bidla vysoko? Je na nich dost místa pro všechna kuřata? Nemůže je v noci něco plašit? Z toho důvodu se mohou namačkat do kouta. Pokud ještě nemají tendenci hřadovat (u vlašek mi to ale přijde divné), tak je tam po několik večerů za tmy vysaďte.

7.6.2016 17:37
pespopsu

XXX.XXX.133.177

Bidla mají. Jedny jsme umístili výše, některé níže. Na bidlo si na noc vyskočí a opět dělají to co na zemi. Na bidle se vrství do pyramidy, do té doby, než spadnou. A znovu to opakují.
tak to řešíme tak, že je už potmě posbíráme a usadíme na bidla, některé popadají, ale už jich není tolik, a po tmě se už tak nenajdou.

7.6.2016 19:13
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

Bidlá by mali byť v rovnakej výške, lebo všetci chcú sedieť vyššie. Zo začiatku som aj ja mala v rôznych výškach, ale na spodnom nikto nesedel a tlačili sa na vyššom.

7.6.2016 19:52
ančovička1

XXX.XXX.222.190

jkljkl napsal(a):
Je jim zima.a proto jak se chteji zahrat tak se uslapou..

Odstranila jsem z odchovny kuřat plexiskla ze dvířek-kuřata milflérky mám ve velkém kotci králíkárny-a udusila se mi jedna dvouměsíční slepička! kuřata spala navrstvená na sobě v rohu kotce..ihned jsem vrátila plexiskla do dvířek a je vše v pořádku, kuřátka spí rozloženě po celém kotci! přes den je mám puštěná po celém dvoře, jsou velice spokojená a systematicky mi likvidují okrasnou zahrádku!

Přidejte reakci

Přidat smajlík