Mám asi 7 týdnů stará kuřata, plemene vlaška. Celkem jich bylo 60 ks, (kohoutci i slepičky). Stává se mi, že se jich přes noc několik ušlape.. Přesto, že mají dost velký a větraný kurník a mají i bidla. Sesedají se na noc do jednoho rohu, v několika vrstvách. Spodní se pochopitelně udusí. Je zajímave, že to jsou nejsilnější kusy a z deseti slepiček pouze jeden kohoutek. Dala jsem do rohů kurníku porůznu věci, změnila jejich geometrii a začala jim v noci svítit. Jinak už nevím co s nimi. Ještě je rozdělit na menší party po několika kusech.
Nikdy před tím se mi to nestalo.
Dobrý den lepší bude když je rozdělité protože je to divne že úmířají kohouti když ty mají být nejsilnější a také záleží kolik jich mate když jich tam je hodně tak jse tam nemohou vejit muže jim být i pŕes noc zima že to nevýdřizí nebo jsou slabý nemají pestrou stravu a proto umřou a jsou vackinovane?a jaké to jsou vlášky já mám zase vlášky stříbrokrký.
jkljkl

XXX.XXX.18.18
Je jim zima.a proto jak se chteji zahrat tak se uslapou..
Tato kuřata by již měla spát na bidlech a zima by jim v noci již být neměla. Mají bidla vhodný tvar? Jak jsou bidla vysoko? Je na nich dost místa pro všechna kuřata? Nemůže je v noci něco plašit? Z toho důvodu se mohou namačkat do kouta. Pokud ještě nemají tendenci hřadovat (u vlašek mi to ale přijde divné), tak je tam po několik večerů za tmy vysaďte.
Bidla mají. Jedny jsme umístili výše, některé níže. Na bidlo si na noc vyskočí a opět dělají to co na zemi. Na bidle se vrství do pyramidy, do té doby, než spadnou. A znovu to opakují.
tak to řešíme tak, že je už potmě posbíráme a usadíme na bidla, některé popadají, ale už jich není tolik, a po tmě se už tak nenajdou.
jkljkl
napsal(a):
Je jim zima.a proto jak se chteji zahrat tak se uslapou..
Odstranila jsem z odchovny kuřat plexiskla ze dvířek-kuřata milflérky mám ve velkém kotci králíkárny-a udusila se mi jedna dvouměsíční slepička! kuřata spala navrstvená na sobě v rohu kotce..ihned jsem vrátila plexiskla do dvířek a je vše v pořádku, kuřátka spí rozloženě po celém kotci! přes den je mám puštěná po celém dvoře, jsou velice spokojená a systematicky mi likvidují okrasnou zahrádku!