Kokcidioza u kurat - co s vejci?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2016 08:58
ciraali

XXX.XXX.40.7

U kurat se mi objevila kokcidioza, podarilo se mi to zastavit vcas a prisla jsem o jen o jedno. Veterinar mi dal pripravek do vody a podavat se to melo tri dny, pak 10 dni prestavka, a zase tri dny. Bohuzel nevim co presne to bylo za lek, a mam to odlite v lahvcicce bez popisky. Prelecit se mela preventivne vsechna drubez.
Zapomnela jsem se veta zeptat, jak s vejci. Tedy vznasim dotaz - lze vejce konzumne vyuzivat pro lidi, nebo je lepsi je nejist a pockat az do toho druheho preleceni po 10 dnech (to bude pristi utery) a za jak dlouho po preleceni se teoreticky muzou vejce jist?
Chapu ze kazdy pripravek je jiny, ale nevim jakou ochrannou lhutu ma napr. Sulfadimidin a dalsi.

7.6.2016 12:18
percheron

XXX.XXX.70.94

No najlepsiu informaciu vam poda veterinar...obycajne tieto pripravky nie su urcene pre nosnice ktorych vajicka su urcene na konzum. na maso je ochranna doba povedzme u sulfacoxu 15 dni. urcite by som aspon 21 dni vajicka nejedol...a ten cyklus je trochu divny.. obycajne sa pouziva tri dni liek dva dni pauza a potom zas tri dni...ak to nezaberie tak sa to zopakuje.

10.6.2016 09:38
ciraali

XXX.XXX.40.7

percheron napsal(a):
No najlepsiu informaciu vam poda veterinar...obycajne tieto pripravky nie su urcene pre nosnice ktorych vajicka su urcene na konzum. na maso je ochranna doba povedzme u sulfacoxu 15 dni. urcite by som aspon 21 dni vajicka nejedol...a ten cyklus je trochu divny.. obycajne sa pouziva tri dni liek dva dni pauza a potom zas tri dni...ak to nezaberie tak sa to zopakuje.

Mate pravdu, deset dni pauza se mi zdala take dlouha. Vcera jsem navic zaznamanela, ze se to u tech kurat asi vraci, takze jsem promptne nasadila dalsi davku preleceni, tj. dalsi tri dny ted.
Diky za radu ohledne vajec.

Přidejte reakci

Přidat smajlík