Mínan
XXX.XXX.225.254
Teda už je pozdě, ale leží mi to v hlavě.
Pokusili jsme se odchovat čerstvě vylíhlá káčata březňačky. Samozřejmě to nepřežila.
Jak teda na to?
Nehodlám to opakovat, šlo o situaci, kdy by káčata ponechána osudu stejně umřela, maximálně jsme jim mohli ušetřit trápení.
Ale třeba by byl někdo ve stejné situaci jako mi, tak by ocenil radu.
Kačata jsme dali mezi naše čerstvě vylíhlé kačenky, v pohodě spolu dva dny žili a pak začali umírat. K dispozici měli vodu a granule.
lentak
XXX.XXX.70.94
To ste ich nasli v prirode a zobrali domov alebo sa vam vyliahli na dvore? ak na dvore tak v pohode ale ak v prirode tak ste hlupak co ich zobral matke. kacica mohla byt niekde na blizku zo skusenosti viem ze kacata sa dokazu postarat o seba sami nakolko si potrevu zhanaju v prirode sami a matka je len na to aby ich ohriala a strazila..
uz som doma odchoval kacata divoke ale granule? ako to nie male chudence maju prezut? urcite prve dni srot vajicko...casom pridavat mrkvu struhanu zelene (zihlavu a podobne.) v prirode maju dostatok bielkovin a to im mohlo chybat...
este otazka normalne kacata vam vobec prezivaju?
Mínan
XXX.XXX.225.254
lentak
napsal(a):
To ste ich nasli v prirode a zobrali domov alebo sa vam vyliahli na dvore? ak na dvore tak v pohode ale ak v prirode tak ste hlupak co ich zobral matke. kacica mohla byt niekde na blizku zo skusenosti viem ze kacata sa dokazu postarat o seba sami nakolko si potrevu zhanaju v prirode sami a matka je len na to aby ich ohriala a strazila..
uz som doma odchoval kacata divoke ale granule? ako to nie male chudence maju prezut? urcite prve dni srot vajicko...casom pridavat mrkvu struhanu zelene (zihlavu a podobne.) v prirode maju dostatok bielkovin a to im mohlo chybat...
este otazka normalne kacata vam vobec prezivaju?
Ano, normální káčata přežívají. K dispozici bylo i strouhané vejce, brambory, tvrdý tvaroh i šrot + hlavně granule pro malé kačeny (nevím přesně jaké, toto si řeší manžel sám). Byli hodně plaché, ovšem mám pocit, že vůbec nejedli.
Dá se říct, že se nám vylíhla na dvoře.
Píšu, že další možnost byla nechat je osudu - umřela by stejně.
Nebo jim rovnou zkrátit utrpení.
Kačena se nevrátila, bylo to pozorování na 12 hodin a i kdyby se vrátila, káčata by neměla jak dostat ven.
Jde mi o to jestli v tom není nějaký fígl, dočetla jsem se, že divoké káčata berou potravu z vody, tak možná něco plovoucího do misky z vodou?