Vysedí slepice paví vejce?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.6.2016 16:21

Zdravím, mám možnost přivést si paví vejce, ale máme jen slepice. Pokud by vejce vyseděla, odvodí pak kuřata? Máme velký pozemek. Děkuji.

8.6.2016 16:37

Slepici je jedno, jaké vejce vysedí.

8.6.2016 20:49
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Slepice je vysedí, ale pávata jsou divoká jako bažanti, takže je budete muset mít dlouho zavřená ve voliéře s kvočnou, aby se vám nezaběhla v tom velkém pozemku, už byste je asi nenašla! takže voliéru!

8.6.2016 23:53
ladd

XXX.XXX.89.2

Já bych se zas tak útěku pávat, dokud budou závislá na kvočně, nebál.
Domácí zvířata ráda utíkají ze zabláceného dvorku na zelenou louku, ze škopku s blátivou vodou na rybník, z hřadu 30 cm nad zemí na strom. Pokud budou mít doma vodu, krmení, vhodnou odchovnu a klid, tak se budou vracet i jako odrostlá.

9.6.2016 08:35
tragopan

XXX.XXX.214.227

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím, mám možnost přivést si paví vejce, ale máme jen slepice. Pokud by vejce vyseděla, odvodí pak kuřata? Máme velký pozemek. Děkuji.

Dobrý den,
je to naprosto bezproblému. Slepice pávata vysedí a odvodí. Jen je třeba první 2 měsíce věku je držet tak aby se po ránu neurousala v tráve a neprochladla.
Jinak se moji pávi drží většinu dne na dvorku u slepic. Přestože mají možnost volného pohybu na velké zahradě.
Zdraví Míla tragopan.

9.6.2016 18:00
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Tedy, pane Mílo, gratuluji ke krásným ptákům! já sama pávy nechovám, zkušenosti s nimi byly mojí kamarádky, kdy se jí malinká pávátka ztratila nebo uhynula..nechala je svému osudu a tak to špatně dopadlo..ono všechno chce své a dávno už naši drazí chovanci nejsou součástí přírody, jsou silně domestikovaní a bez člověka zahynou, tak se musí chovat i v klecích..děkuji za příspěvek o pávech, jsou nádherní, ale musí mít své podmínky, nejlépe zámeckou zahradu!

9.6.2016 21:48
ladd

XXX.XXX.134.250

ančovička1 napsal(a):
Tedy, pane Mílo, gratuluji ke krásným ptákům! já sama pávy nechovám, zkušenosti s nimi byly mojí kamarádky, kdy se jí malinká pávátka ztratila nebo uhynula..nechala je svému osudu a tak to špatně dopadlo..ono všechno chce své a dávno už naši drazí chovanci nejsou součástí přírody, jsou silně domestikovaní a bez člověka zahynou, tak se musí chovat i v klecích..děkuji za příspěvek o pávech, jsou nádherní, ale musí mít své podmínky, nejlépe zámeckou zahradu!

Nebyla to ani moje pávata, třeba se urousala v trávě, ale napíšu, že pávata jsou divoká jako bažanti a třeba je chovat uzavřená ve voliéře
Myslím, že bychom měli psát zda se jedná o naši zkušenost, zda se tak děje pravidelně, či se tak může stát z toho a toho důvodu. Nebo se to stalo kamarádce, která se vlastně nestarala, takže vlastně nevím. Jinak se zde šíří dost zkreslené informace (slušně napsáno).
Já osobně, protože jsem nikdy nelíhl v líhni tak se k tomuto tématu také nevyjadřuji. Případně napíšu, že jsem viděl, četl a kde. A nebo to uvedu frází "myslim si", když se k tomu dodá i proč, může se napsat už cokoliv.

10.6.2016 08:28

Vejce jsou teď týden stará a pod kvočnu je budu moct až zítra tak snad to vyjde. Zpočátku je asi nechám v ohrádce 2x2m z králičího pletiva, a pak už bych je, až budou odolnější, nechal volně po zahradě. Děkuji za rady, bez nich bych do toho asi nešel.

ivito

11.6.2016 22:17
ivito

XXX.XXX.96.103

Loni me pavice nesedla na vejce dal jsem je pod slepici a v pohode je vysedela a odvodila volne po zahrade se slepicema akorat je driv opusti pavice se stara az do jara.

Přidejte reakci

Přidat smajlík