Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím, mám možnost přivést si paví vejce, ale máme jen slepice. Pokud by vejce vyseděla, odvodí pak kuřata? Máme velký pozemek. Děkuji.

Slepici je jedno, jaké vejce vysedí.
Já bych se zas tak útěku pávat, dokud budou závislá na kvočně, nebál.
Domácí zvířata ráda utíkají ze zabláceného dvorku na zelenou louku, ze škopku s blátivou vodou na rybník, z hřadu 30 cm nad zemí na strom. Pokud budou mít doma vodu, krmení, vhodnou odchovnu a klid, tak se budou vracet i jako odrostlá.
napsal(a):
Zdravím, mám možnost přivést si paví vejce, ale máme jen slepice. Pokud by vejce vyseděla, odvodí pak kuřata? Máme velký pozemek. Děkuji.
Dobrý den,
je to naprosto bezproblému. Slepice pávata vysedí a odvodí. Jen je třeba první 2 měsíce věku je držet tak aby se po ránu neurousala v tráve a neprochladla.
Jinak se moji pávi drží většinu dne na dvorku u slepic. Přestože mají možnost volného pohybu na velké zahradě.
Zdraví Míla tragopan.
Tedy, pane Mílo, gratuluji ke krásným ptákům! já sama pávy nechovám, zkušenosti s nimi byly mojí kamarádky, kdy se jí malinká pávátka ztratila nebo uhynula..nechala je svému osudu a tak to špatně dopadlo..ono všechno chce své a dávno už naši drazí chovanci nejsou součástí přírody, jsou silně domestikovaní a bez člověka zahynou, tak se musí chovat i v klecích..děkuji za příspěvek o pávech, jsou nádherní, ale musí mít své podmínky, nejlépe zámeckou zahradu!
ančovička1
napsal(a):
Tedy, pane Mílo, gratuluji ke krásným ptákům! já sama pávy nechovám, zkušenosti s nimi byly mojí kamarádky, kdy se jí malinká pávátka ztratila nebo uhynula..nechala je svému osudu a tak to špatně dopadlo..ono všechno chce své a dávno už naši drazí chovanci nejsou součástí přírody, jsou silně domestikovaní a bez člověka zahynou, tak se musí chovat i v klecích..děkuji za příspěvek o pávech, jsou nádherní, ale musí mít své podmínky, nejlépe zámeckou zahradu!
Nebyla to ani moje pávata, třeba se urousala v trávě, ale napíšu, že pávata jsou divoká jako bažanti a třeba je chovat uzavřená ve voliéře
Myslím, že bychom měli psát zda se jedná o naši zkušenost, zda se tak děje pravidelně, či se tak může stát z toho a toho důvodu. Nebo se to stalo kamarádce, která se vlastně nestarala, takže vlastně nevím. Jinak se zde šíří dost zkreslené informace (slušně napsáno).
Já osobně, protože jsem nikdy nelíhl v líhni tak se k tomuto tématu také nevyjadřuji. Případně napíšu, že jsem viděl, četl a kde. A nebo to uvedu frází "myslim si", když se k tomu dodá i proč, může se napsat už cokoliv.

Vejce jsou teď týden stará a pod kvočnu je budu moct až zítra tak snad to vyjde. Zpočátku je asi nechám v ohrádce 2x2m z králičího pletiva, a pak už bych je, až budou odolnější, nechal volně po zahradě. Děkuji za rady, bez nich bych do toho asi nešel.
ivito

XXX.XXX.96.103
Loni me pavice nesedla na vejce dal jsem je pod slepici a v pohode je vysedela a odvodila volne po zahrade se slepicema akorat je driv opusti pavice se stara az do jara.