Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den.
Mám slepice šumavanek a dvě loňské mám jakési vypelichané. Jsou tak už minimálně měsíc. Přitom snášku mám pořád dobrou, kdy z osmi slepic sklízím denně v průměru 6 vajíček. Dvě nejstarší (vylíhnuté loni na jaře) se mi ale nelíbí. Přijde mi že pelichají dlouho a v nevhodnou dobu. Pak mám po třech mladších a poslední tři teprve začaly snášet.
Kontroloval jsem ji pokožku a žádné potvory po ní nelozí. Ty chybějící peří jsou ale jakési ulámané. Hovínky mají bez známek nějaké infekce či parazitů, prostě klasické krásné slepičince.
Ani nepozoruji, že by se nějak ozobávaly, či podobně. Kurník mají velký, výběh relativně taky. Krmím je směskou pro nosnice + kopřivy. Mají přístup do stáje od koz, kde si taky ledacos nahrabou. Problém je jen u těch nejstarších.
Poradíte, co to může být?
Kohouty mám dva. Ale přijde mi, že skáčou po všech stejně. Ovšem mají to jen tyto dvě.
Ja mám 20 sliepok a 1 kohúta / maransák / a z tých 20 sliepok mám 2 maransky a tie vyzerajú podobne, ako Tie vaše a tiež len tie dve...oni kohúti majú svoje " favoritky " o ktoré sa zaujímajú najviac... môže tam byť aj niečo iné ako aj to preperovanie... nemajú medzi tými pierkami aj nejaké novo vychádzajúce, mladé pierka ?
Nemají nic.
Vklidu.... byly to moje modelky, nachystané na letošní výstavy. oni jsem vylíhl přes 80 kuřat a vybral tyhle dvě. a ten "šukálek" mi to takhle pokazí. grrrrr.
napsal(a):
Vklidu.... byly to moje modelky, nachystané na letošní výstavy. oni jsem vylíhl přes 80 kuřat a vybral tyhle dvě. a ten "šukálek" mi to takhle pokazí. grrrrr.
Tak to bohužel u domácího kura chodí. Slepice jsou do léta odrbané na hřbetě. Málokdo má tak pěkné slepice v létě, aby je mohl dát na výstavu, většinou dá mladé.
petboh
XXX.XXX.12.102
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné že 4,5letá slepice nyni v tuto dobu už začla přepeřovat? U dvou svých 4letých totiž pozoruji že už nemají ocasní pera, v kurníku pár dní zjištuju peří, jako na podzim když se přepeřuje.
Vím že 4letá slepice už patří do polívky a také jsem to měla během léta v plánu, ikdyž jsou to moje první slepice, takže jistá malá nostalgie... Ale jde mi o to, jestli je mám kuchnout už ted, když ztrácí ocasní pera a pravděpodobně nesnáší, ikdyž to nevím jistě.
Jen jestli je to prostě možné vhledem k věku, že by už měly tak krátký snáškový cyklus.
petboh
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné že 4,5letá slepice nyni v tuto dobu už začla přepeřovat? U dvou svých 4letých totiž pozoruji že už nemají ocasní pera, v kurníku pár dní zjištuju peří, jako na podzim když se přepeřuje.
Vím že 4letá slepice už patří do polívky a také jsem to měla během léta v plánu, ikdyž jsou to moje první slepice, takže jistá malá nostalgie... Ale jde mi o to, jestli je mám kuchnout už ted, když ztrácí ocasní pera a pravděpodobně nesnáší, ikdyž to nevím jistě.
Jen jestli je to prostě možné vhledem k věku, že by už měly tak krátký snáškový cyklus.
Vyfoťte je.